bileziklerim ve çingene komşu

Ee o zaman cingene olduğunu belirtmenize ne gerek vardi üstüne basa basa hemde?
Şimdi de kim sorsa diyorsunuz..
Gidin kasaya köyün bari
Günaha girmekten iyidir
turistlik bir beldede çingenelerin gümüş çaldığını iş yeri sahibi mani olamıyordu

burda kimse o kızı dışlamiyor kim sorsa bu soruları korkarım

Bu olayı şu şekilde anlatsaydınız anlardım:bir komşum var sürekli altınlarımı soruyor, tedirgin oldum vs. Siz direkt şunu diyorsunuz: o bir ‘çingene’ ve bunları sorduysa kesin çalacaktır. Ayıptır ya! Ne sanıyorsunuz kendinizi, nasıl insanları böyle yaftalayıp etiketliyorsunuz? Kim verdi size bu hakkı? Ama siz de haklısınız ‘insan’ olmak kolay değil, herkes başaramaz.

turistlik bir beldede çingenelerin gümüş çaldığını iş yeri sahibi mani olamıyordu
Kurunun yanında yaş ta yanar diyorsunuz peki..
Dileyelim de haksızlık yapmış olmayın o zaman.
Masum bir insanı böyle çirkin bir ithamla suçlamanın vebali çok büyüktür zira

Bu olayı şu şekilde anlatsaydınız anlardım:bir komşum var sürekli altınlarımı soruyor, tedirgin oldum vs. Siz direkt şunu diyorsunuz: o bir ‘çingene’ ve bunları sorduysa kesin çalacaktır. Ayıptır ya! Ne sanıyorsunuz kendinizi, nasıl insanları böyle yaftalayıp etiketliyorsunuz? Kim verdi size bu hakkı? Ama siz de haklısınız ‘insan’ olmak kolay değil, herkes başaramaz.
bir çok kere çingenelerin hırsızlık yaptığına şahit oldum . niye bu kadar diniz yoksa

kötü niyetli olmadığını soyledim ama siz istediğiniz yere çekin konuyu aferin . vicdanınıza tatmin ediyorsunuz böyle savunmaya gecerek

Çok kötü kalpliniz kusura bakmayın. Gerizekalı değilse hiçbir hırsız çalmadan evvel altınların ne kadar tutar diye sormaz diye düşünüyorum heves etmiş belli ki yaşı da küçük. Sizin arkanızdan böyle konuşacağını hesap edemedi demekki.

bir çok kere çingenelerin hırsızlık yaptığına şahit oldum . niye bu kadar diniz yoksa

Birçok kere birçok insanın hırsızlık yaptığına şahit olabiliyoruz. Ama insanlar hırsızdır demiyoruz değil mi? O henüz sizden bir şey çalmadı ama siz onun hakkına girerek ondan bir şey çalmış oldunuz bile. Mesela sırf mensup olduğu bir gruptan dolayı bir insanın onurunu çalmak gibi..

Birçok kere birçok insanın hırsızlık yaptığına şahit olabiliyoruz. Ama insanlar hırsızdır demiyoruz değil mi? O henüz sizden bir şey çalmadı ama siz onun hakkına girerek ondan bir şey çalmış oldunuz bile. Mesela sırf mensup olduğu bir gruptan dolayı bir insanın onurunu çalmak gibi..
haberi bile yok böyle düşündüğümden muhtemelen mışıl mışıl uyuyor ne onur çalması Allah askina

Çok kötü kalpliniz kusura bakmayın. Gerizekalı değilse hiçbir hırsız çalmadan evvel altınların ne kadar tutar diye sormaz diye düşünüyorum heves etmiş belli ki yaşı da küçük. Sizin arkanızdan böyle konuşacağını hesap edemedi demekki.
kim olursa olsun lafını birlikte konuşsanız maden sorulacak şey var sorulmayacak şey var

Valla çingene bayandan korkucağınıza altın takıp takıştırıp gezmeyin dünya hali artık heryerde kimliği belirsiz insan dolaşıyor.
Çingenelerin aklı dilinde olur içinden ne gelirse pat söylerler merak etmiş hevesinden sormuş diye düşünüyorum.
İnsan ayırmaksızın altınlarınjza evde sokakta sahip çıksanız bile gitceği varsa gider ALLAH korusun.

çok özür dilerim amacım kesinlikle ırkçılık yapmak değil ama endişelerim var . bir komşum var 20li yaşlarda cingen bildiğimiz Kiracı bodrumda ankara da çingenelerin oturduğu bir mahalle var oradaki evler yıkılınca bizim binaya taşınmis . bazen birşeyler ister ekmek pirinc krem vs bende sagol olmak üzere komşuların verir . bugun bi komşu beni oturmaya çağırdı gittim orada bu çingene komşu kızda vardı bana bazı sorular sordu.
-kolyen altin mi ne kadara aldınız
-bileziklerin kac para eder
-evindeki eşyaların yenimi ne kadara aldınız .
-ben gencim ev ve eşyaya heves ediyorum ve gibi
bende bu sorulduğu sorulardan korktum ve dedimki aslında takıların kasada duruyordu tekrar kasaya koyacağız eve hırsız girer diye dedim . gerçi geçen yıl hırsız girdi ama evde kamera var hemen hırsızı yakaladı polis ve diye salladım ama korkuyorum iyi niyetlimi sordu yoksa kötü niyetli mi bilmiyorum. kendimi nasıl koruyabilirm . bilezikleri eve biraksam eve girebilir taksam Allah korusun bebegim var yolda falan bisey yapsalar karşı koyamam korkuyorum ne yapmalıyım . esim psikopat böyle böyle oldu desem evlerini basar ortada bisey yokken akıl verin lütfen. aceba çingene kızla iletişime geçip çok borcumuz vardı bozdurduk altınları çok uzgunum diye dertlessemde numarami yapsam
Çingen kiz ,çingen kız hiç hoş degil bide irkcilik olmadigini belirtip vurgulamanız
Diğerleri çok güvenilir bi çingen kız mi güvenilmez sizce binanizda sırf etnik kökenden oturu
Kıza üzüldüm binada olası bi olayda parmağı olmasa bile ihale ona kalacak gibi
Hırsız olabilir,olmayabilir biz niyetini burdan bilemeyiz ama şu zamanda altını takip gezmek ne kadar mantikli

Back
X