• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bileziklerim :(

Bizim sürekli evine girip çıktığımız, annemin abla dediği teyze kızının evinde kalıyodu damadı da baya zengin villada falan kalıyolar vs. Kadın annemden altınlarını istedi damadıma söyleyemem borç yaptım ben sana yine altın olarak veririm dedi, kızının çeyizleri de bizim depoda duruyodu(dantel vs eşya değil) Durumları iyi olmasına rağmen istediğinde ne dedi biliyomusun "ben emekli dul kadınım ben sana geri nasıl vereyim canımı alacak değilsin ya":27: Annem de çeyizlerinin bi'kısmını vermedi altınlar gelmeden alamazsın dedi kadın aylar geçti altınları vermediği gibi "çeyizlerimin üstüne yattın" diye arıyo annem de onları çöpe dökerim tek akıllı sen misin dedi:9:

Diyeceğim o ki kimseye güvenme yarın öbür gün sizin güvendiğinizde "lazımdı harcadım napayım canımı mı alacaksın sanki" der çıkar işin içinden. Yalnız bence o altınlar çoktan uçmuş, eşinin tepkisi sırf bu yüzden:44:

Arkadasim o ne demek oyle alabiliyorsan kesinlikle al koy bir yere yastigin icine falan dik kavanoza koy perdeye dik illa ki bir yer bulursun.Bence araya gitmeden almalisin.Esin de konussun dursun bosver tabi alacak kendi parasiyla ama artik onlar senin hicbir hakki yok....

Valla polisten kaçar bizim KK kızlarından kaçmaz :1: Süper düşünmüşler bence de bilezik falan yok. Çünkü gram aklı olan biri en çok banka kasasına güveneceğini bilir.

Herşey bir yana banka kasasını nasıl güvenilir bulmazsınız onu anlamadım yıllarca altınlarım bankada durdu benim keza birçok tanıdığımında öyle ve hiç duymadım banka kasasındaki altını çalınanı birde eğer isterseniz sigorta yapılıyor deprem doğal Afet yada hırsızlık vs karşı belli bir prim ödeyip sigortalatabilirsiniz ama ben yapmadım sigorta kısacası altınlarınız halen varsa ilk iş boş kasa olan bir banka bulun ki bu da zor oluyor biraz ve kasaya koyun Allah'ın izniyle birşey olmaz dinimizde de medeni kanundada takılar sizindir eşiniZ hak iddia edemez Allah yardımcınız olsun

canım sen hatayı baştan yapmışsın emanetçiye verdirmekle hem ne demek o bilezikler senin deil demek sana takılanlar senindir al onlara koy bi bankaya kasaya ya da altın hesabına tabi o bilezikler hala duruosa bence o bilezikler çoktan uçup gitmiş eşinin tepkiside bu yüzden

en başta altınlarını vermeyecektin sanki çalınsa o kişinin evinden de çalınmaz mı:19:bu zamanda kimseye güven olmaz bence altınlarını al ve kendin sakla ama kocanın konuşmaları hiç hoş değil ne demek ben aldım:20:eşin seni bileziklerin sahibi olarak görmüyor belki de altınları çoktan almış da olabilir böyle konuştuğuna göre:19:

Komik milletiz vesselam :)) Ya bu hırsız hep gelinlerin evine mi giriyor ? Hiç emanet edilen kimsenin yada kaynanaların evine girmiyor mu :27:

Yani hırsız konusunda deneyimli insanlar mı bunlar ? Sanırsın hayatlarına defalarca soyulmuş insan bunlar :)) Yaş olgunlaştıkça hırsız konusunda epeyi bi deneyim sahibi oluyorlar...

Orada altınlar çalınmaz diye bir kanun mu var da benim haberim yok anacım..Altın saklama hususunda tahsil mi yapmışlar ne yapmışlar ?

Banka kasasına koyabileceğin altına bile çalınır diye güvenmeyen sen 2 yıl nasıl dayandın ?

O altının yerinde ya yeller esiyor ya da hâlâ orada ama senden uzak tutuluyor yani iki açıklaması var...

Altın kiminse o sahip çıksın..Niye benim altınımın derdi milleti gersin ?

Herşeyi geçtim, eşinizin "altınları kendi paramla aldım, onlar benim" deme saygısızlığını nasıl kabul edebiliyorsunuz? Bu açık seçik bir saygısızlıktır, kişiliğinize hakarettir. Hiç mi değeriniz hatrınız yok? O altınlar hem dinen hem de hukuken sizindir, eşiniz neyin haydutluğunu yapıyor?

Taviz vermeyin böyle tiplere lütfen, lütfen...

Eşinizle aranızdaki altın muhabbetine yorum yapmak istemiyorum evlilikte "ben" konuşmaları olmaz böyle bir durumda "bizim" diyecektin sanırım dilin sürçtü canım der geçerdim...

Bankalara neden güvenmediğinizi anlayamadım? kasa değil ama altın hesapları var? altın değerlendikçe düştükçe çıktıkça paranızda ona endeksli oranda değişiyor. Birisinde durmasındansa eşinizle ortak açtığınız ve ikinizin de onayı olmadan alamayacağınız bir "altın hesabı"nda durması en mantıklısı?

Ben boşanma arefesindeyim.
Ve beyfendi benim olan takıların derdine düşmüş durumda.
Dünya kadar borcumuz varken üstelik.

Bende ne yaptım, sattım bir güzel.
Tüm borcu kapattım.
Ortada ne takı kaldı, ne de borç
Lafa gelince o takılarda beyfendinindi.

Sanırım daha çok ortalık karışacak :))

Eşin ısrarla bilezikleri sana vermiyorsa, senden çok o adamda kalınca güvende olduğunu söylüyorsa o bilezikler ya gitti, yada üstüne plan bile yapıldı ki sana vermiyorlar.

Biliyorlarki senin eline geçerse almaları zorlanacak.

Hemde ne kadar çirkin bir laf, o bilezikleri ben aldım... evlilikte senin benim olur mu ya?

O zaman sizde yemeği yeme o yemeği ben yaptım yeme diyin.

ev için bilezikleri peşinat yapıp gerisini de taksitle ödeyebilecekseniz
hem bilezikleri almış olursun için rahat eder hemde ev sahibi olursunuz kredi de kiranızdan biraz fazla olur
bence sen ev araştırmaya başla netten ve beğendiklerini eşine göster
her ay boşa kira ödüyoruz de falan kandır
var mı öle bişey ya elalaemde durcak altınlar çok saçma

Ben boşanma arefesindeyim.
Ve beyfendi benim olan takıların derdine düşmüş durumda.
Dünya kadar borcumuz varken üstelik.

Bende ne yaptım, sattım bir güzel.
Tüm borcu kapattım.
Ortada ne takı kaldı, ne de borç
Lafa gelince o takılarda beyfendinindi.

Sanırım daha çok ortalık karışacak :))

en güzelini yapmışsın,
akıllı hatunsun vesselam...

düşün düşün iyice bunald1m.fikirlerinize ihtiyac1m var düğünde bana takilan bileziklerim birisinde emanet duruyor fakat benim gönlüm hic razi değil emanet ettiğimiz kişi yârin birgün bende yok dese sahit yok kanit yok.bankaya koysam alip banka kasalaride güvenli değil sigortali değil çal1nmaya karsi .eve koysam dedektör ile arayip buluyolarmis .esim o kişide kalsin diyo bende kalsin istemiyorum.cünkü dünya hali esim benden gizli alir birine borç verir filan belli mi olur.bozdurup altin hesabına yatiralim diyorum onuda kabul etmiyor.ben o kişiden alabilirim altinimi ama nereye koyacagim onu bilmiyorum .alirim caldiririm filan bi sürü olay olur onlar emanet ettikleri kişiye çok güveniyolar sanki melek cig süt emmemiş.:(
esim bide onlar senin değil hepsini ben aldim kendi paramla diyo .alirim almasinada nereye koyucam hiç içim rahat deil .ben 3 kuruşluk seylerimi bile kimseye emanet etmem .bide kirac1y1z ev almak istiyoruz ama esim hiç arastirmiyo.ne yapmaliyim ?bu arada kayn1m var evlenebilir benim bilezikler güme gidebilir .bende olursa hayatta vermem ama böyle olursa esim bana sormayabilir bilemiyorum.fikirlerinize ihtiyac1m var teşekkürler ...

bu anlattıkların içinde en mantıklısı banka kasası bende eve kasa alıcaktım düşündüm taşındım araştırdım bir bankanın soyulma olasılığı ve özellikle küçük kasalrın soyulma olasılığı çok düşük en güvenlisi banka kasası ben bankaya koydum kafam çok rahat evdeyken korkuyordum, ayrıca başkasına emanet verdinizde o nasıl saklıyor?? bankadan daha güvenli nasıl oluyor?

Bilezik kadınındır,, sonuçta takı yani..
Onu bırak kadına güvencedir..

Ayrıca benim altınım neden başkasında kalıyormuş efenim??
Çalınacaksa da kendi evimden çalınsın!
O kadar...
Ne garantisi var başkasında çalınmayacağının???

bence o altınları unut. eşin zaten ortak malınız gibi görmüyor. kendi altınlarıymış ya onlar. iki seçeneğin var, altınları unutmak ya da karı koca olduğunuz için tüm malvarlığınızın ortak olduğunun farkındalığıyla o her kimse ondan altınları alıp bankaya götürerek malına sahip çıkmak. ilkinin sonucu altınların güme gitmesi, ikincisinin sonucu eşinle büyük sorunlar yaşaman. hangi durum sana daha mantıklı geliyorsa ona göre hareket et. banka kasası niye güvenli olmasın? güvensiz görüyorsan bankaya bozdurt vadeli hesaba parasını koy. her halükarda karlı çıkarsın. yoksa o altınlar uçacak.

Bazı arkadaşlar bilezikleri unut falan demiş pardon da niye unutsun? :53:
Eşi parasıyla almış olabilir sonuçta onlar geline takıldı
Eşinde kusura bakmasın yani ne demektir ben aldım onlar benim
Baştan zaten niyeti belli
Bence madem için rahat değil, bankaya kasaya koymalısın
Tamam çalınmaya karşı sigortalı değil de ,canım banka kasaları da öyle kolay çalınmıyor yani
Bu şekilde daha kötü aklın kalacak
Emanetçi bişey yapmayabilir,gerçekten iyi biride olabilir,ama dünya hali ya vefat durumu olursa?
Allah sağlığını bozmasın kimsenin,ölüm derdi vermesin ama herşey insanoğlu için...
Eşinle ciddi anlamda bu konuyu çöz canım,o altınlar eşinin değil sizin...

8 yıllık evliyim o gün bu gündür altınlarım banka kasasında sizin sandığınız gibi öyle bir durum yok.. Ayrıca küçük bir mebla karşılığında da depreme kayıp vs için 40 bin tl kadar sigortalı.. Ben olsam hayatta vermem takılarımı banka kadar güvenilir yer mi var? Her yanı kemaralarla dolu..

elin adamı benden daha mı güvenilir. bir deprem olsa hırsız girse her şey olur. o altınları alanda her kimse nasıl başkasının emanetini alabiliyor. arkadaşım eşin zaten demiş diyeceğini bu altınlar gitmiş senin bileziklerin fln kalmamış ortada sabah sabah sinir oldum ben aldım o altınları benim! iyi al tak çık sokağa!

Back
X