Bilginiz varsa cevap verir misiniz

birisimbulbana

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
346
82
Kızlar ben acayip gerginim. Hem final haftasındayım hem diğer sorunlar. Size sorum, vizeye ve finale girmeyen bir öğrenci o dersi alttan alabilir mi? Yani ders NP olarak görünecek. Ve vizesine finaline bütünlemesine girilmemiş olacak. Bu dersi alttan alabiliyor muyuz kızlar?

ders seçiminde dersi aldığın gözüküyorsa bu dersi vermen gerekiyor. sınavlara girmiyorsan seneye alman gerekir diye biliyorum yani seneye kalır o diye biliyorum ama diğer arkadaşlarda yorum yaparsa daha bilgilendirici olur saygılar...

ders seçiminde dersi aldığın gözüküyorsa bu dersi vermen gerekiyor. sınavlara girmiyorsan seneye alman gerekir diye biliyorum yani seneye kalır o diye biliyorum ama diğer arkadaşlarda yorum yaparsa daha bilgilendirici olur saygılar...
Teşekkür ederim. Bazı talihsizlikler sonucu vizeye girememiştim, bu yüzden finale de girmeyip alttan alayım diye düşündüm. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz. Çok endişeliyim, tüm dersler üzerime geliyor sanki

Kızlar ben acayip gerginim. Hem final haftasındayım hem diğer sorunlar. Size sorum, vizeye ve finale girmeyen bir öğrenci o dersi alttan alabilir mi? Yani ders NP olarak görünecek. Ve vizesine finaline bütünlemesine girilmemiş olacak. Bu dersi alttan alabiliyor muyuz kızlar?
sistemde dersi aldiysan, vize ve finaline girmezsen dogal olarak kalmis olursun ve alttan alirsin.. sistemde kayitli degilsen o derse, tabiki alttan alamazsin.. diye biliyorum..

Dersi alttan alamama gibi bi durum söz konusu değil. Mezun olana kadar bile bi dersin vizesine finaline butunlemesine girmesenizde mezun olmak için eninde sonunda yine o dersi alicaksiniz. Tabi ki yani :) Sorun yok. Alttan devam :)

aynen büte bile olsa birine gir çık en azından garanti alırsın alttan ozaman... ama bildiğim kadarıyla sistemde seçtiysen alırsın çünkü o dersi vermek zorundasın diye biliyorum

Lavantanıj dediği daha mantıklı, finalden kötü not al. İç rahatlığıyla kalırsın. Ben de final projesini teslim Zaman'ından iki dakika sonra getirdiğim için finali vermedi sayılarak kalmıştım. Sonra alttan aldım ama garanti iyidir.

dersi tekrar alabiliyorsun ama finale büte girip kurtarmayı dene belki seneye almaya kredin yetmez başka derslerin kalırsa bende böyle olmuştu bilgin olsun sınava girmeyeceksen bile derse gir ama hem sınavdan hem devamsızlıktan kalma devamsızlıktan da kalırsan seneye derslere de girmen gerekir en azından benim okulumda böyleyldi

Alttan alabilirsin, finale girmezsen bütünlemeye de giremezsin. Finale girip kötü not alsan bile (bütünlemede aynılarını soruyorlar genelde) bütünlemede toparlar bence o sınavdan geçebilirsin :) bir sonra ki seneye bırakmamanı tavsiye ederim hem ortalaman açısından hem de kredin diğer derslere yetecek kadarsa o dersi alttan aldığın için ilk onu almış olursun fakat yeni öğretim yılında bir ders eksik seçersin. Bu da dönem uzamasına sebep olur. Bence finale gir bütünleme de kurtar :KK37: bunu 1 dersimi alamayıp 3 yıl okumak zorunda olan biri olarak söylüyorum :) neyse ki bitirdim çok şükür :)

Alttan alırsın. Ama bizim ünide iki dönemim not ortalaması 1.80 altında olursa sınıf tekrarı oluyordu. sizde de varsa bu tarz bir sınır iyi hesap et:)

X