- 5 Mart 2025
- 1.052
- 3.345
- 48
- Konu Sahibi Francoisehardy
Cihazı ve tüm hesaplarınızı değişirseniz hiçbir şekilde takibe devam edemez.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynı durum bir arkadaşımın da başına gelmişti, bu sandığımızdan da sık yaşanan durum ve ben kendi yaşadıklarımdan habersiz "ne kadar korkunç!" diye düşünüp empati yaparken bile ürpermiştim sizin gibi. Telefon ön kameramda bant var, bilgisayarımda da öyle. "black mirror" dizisinin içindeyim sanki. Üstelik bu bilgisayar ortak kullanılan bir bilgisayar yani sadece benim özel alanım da değil.
Bu tarz şeylerin yapılması da sandığımızdan daha kolay bir şey ne yazık kiiçine girdiğimden beri öğrenmiş oldum maalesef.
bilgisayara format + yeni bir tel düşünüyorum ama bilgisayarı şu an değiştiremem.
Ayrıca yaptığı şey hiç sağlıklı gelmediği için kafayı kırdığını da düşünüyorum bir yandan, yani takıntılı, yine ulaşabilir. Akademik olarak çok başarılı biri nasıl böyle bir suç unsuru teşkil eden bir şeyi alenen yapar anlamıyorum. Asla şikayet etmeyeceğimi düşünmesi (11 yıldır birbirimizi tanıyoruz, eski arkadaşım) ve yurt dışında yaşaması onu cesaretlendiriyor bence.
Ben formatla ve cihaz değiştirmekle kurtulabilecekmişim gibi hissetmiyorum. Bir de yaptıklarının bir bedeli olmalı. Onu rezil etmek istiyorum.
Ne demek normalleştirmişsiniz! denedim zaten!Formatla cihaz değiştirmekle kurtulabilecekmişim gibi hissetmiyorum ne demek yahu. İnsan önce bir dener. 4 yıldır cihaz değiştirmediniz mi? Veya format attırmadınız mı?
Sizin için çok da korkunç değil gibi normalleştirmişsiniz
Hayır ben burada ilk defa konu açıyorum. O kişiyi bulamadım bana atar mısınız? Okusam ve belki iletişime de geçebilsem harika olurdu.Daha önce aynı konuyu okumuştum sizmi yazdiniz acaba eğer siz değilseniz bu konuyla alakalı birinin yorumlarını okuyabilirsiniz ama aynı konu gibi geldi
Cihazı değiştireceğim.Cihazı ve tüm hesaplarınızı değişirseniz hiçbir şekilde takibe devam edemez.
İşte acaba aramızda bir avukat var mıdır diye özellikle merak ettim, çünkü kişi hem yurt dışında hem de tek yaptığı şey beni izlemek/ kontrol etmek. Yani görüntü yaymak, tehdit etmek, şantaj ya da dolandırıcılık yok. bu şekilde elimde de net bir kanıt olmadan avukata gidip nasıl bir yol izleyeceğim bilemedim. Belki aramızda bir avukat varsa bana yol gösterebilir.Bilişim, siber suclari uzmani bir avukatla görüşün. İnternette aratirsaniz ne tür suçlara baktiklari, hangi suclarin ceza kapsamina girdigini de yazmışlar.
Ve ayrıca bu tür konuları ailenizden saklamayin, aile desteginin olmadığını bildikleri icin daha çok üstünüze gelirler.
En azindan avukat dayiniza danisin, olayi yumusatmadan anlatin. Bunda utanılacak bir durum yok. Bu zamana kadar beklemeniz hata.
Çok çok şey. Biraz da özele giriyor, bana mesaj atarsanız orada anlatırım.Şüphelenmenize sebep olan şey nedir?
Ne demek normalleştirmişsiniz! denedim zaten!
4 yıldır aynı şeye maruz kaldığımı puzzle'ın parçalarını birleştirince yakın zaman içinde anladım. Tamamen kopuşumuz zaten son bir yılda oldu. O sürede de bir kere telefon cihazı değiştirdim, sadece telefonuma girdi sanıyordum ama yeniden android almakla hata ettim sadece. Bu sefer iphone alacağım. sürekli cihaz değiştiremiyorum haliyle.
Bilgisayar da ortak kullanımda şu an. Kendi başıma gidip format attıramadım ama mecburen açıklayıp yapacağım tabii.
Çok çok şey. Biraz da özele giriyor, bana mesaj atarsanız orada anlatırım.
Siz de 36 yaşındasınız ama okuduğunuzu anlıyor musunuz acaba? 4 yıldır farkındalığım yoktu diyorum,4 yıldır aksiyon almamışsınız diyorsunuz, sonradan bir aydınlanma yaşayıp şu şu demek ondan böyle oluyormuş diye son bir senede idrak edip onunla yüzleşip telefonumu zaten değiştirdim diyorum. İki kere yazdım bunu.Formatla cihaz değiştirmekle kurtulabilecekmişim gibi hissetmiyorum ne demek yahu. İnsan önce bir dener. 4 yıldır cihaz değiştirmediniz mi?
30 yaşındasınız. 4 yıldır bu konu hayatınızda. Aksiyon almamanız ilginç geldi sadece. Format attırabilirisniz. Virüs girdi kişisel maillerimden oltalandım korkuyorum diyip format attırabilirsiniz eve açıklama yapmak zorunda değilsiniz.
Olabilir. Link falan da tıklamışımdır bilmiyorum. Çünkü arkadaşımdı. Yabancı biri değildi, 11 senedir tanıdığım bir insan.öncelikle anlamanız lazım ki fiziksel olarak sizden uzakta birisinin bilgisayarınıza girmesi sizin söylediğiniz gibi kolay bi şey değil. kullandığınız hesapların şifrelerinde bir zaafiyet söz konusu.
Olabilir. Link falan da tıklamışımdır bilmiyorum. Çünkü arkadaşımdı. Yabancı biri değildi, 11 senedir tanıdığım bir insan.
modem cihazını da komple değiştirmem gerekir mi acaba?öncelikle anlamanız lazım ki fiziksel olarak sizden uzakta birisinin bilgisayarınıza girmesi sizin söylediğiniz gibi kolay bi şey değil. kullandığınız hesapların şifrelerinde bir zaafiyet söz konusu.
size özelden yazıyorumkabullenip kendinizi kurban pozisyonuna koymak yerine tüm cihazlarınızı formatlayıp sonra da tüm şifreleerinizi tahmin edilemeyecek 16 haneli şifrelerle değiştirmeniz lazım. şifreleri değiştirirken hesaplara tanımlanmış telefon numaraları ve ikincil mail adreslerine de göz atmanız lazım.
Siz de 36 yaşındasınız ama okuduğunuzu anlıyor musunuz acaba? 4 yıldır farkındalığım yoktu diyorum,4 yıldır aksiyon almamışsınız diyorsunuz, sonradan bir aydınlanma yaşayıp şu şu demek ondan böyle oluyormuş diye son bir senede idrak edip onunla yüzleşip telefonumu zaten değiştirdim diyorum. İki kere yazdım bunu.
Bilgisayarıma girildiğini de 2 gün önce falan fark edip sonrasında buraya yazdım zaten. Formatı da bekletiyorum çünkü incelemeye verebilirsem sonradan pişman olmamak için.
Anladınız mı?
Zaten asabım bozuk. Aynı şeyleri defalarca yazdırıyorsunuz. Siz bence iki kere okuyun.
Bilgilerimiz artık herkesin ulaşabileceği zamana denk gelmiş.Herkese merhaba,
Belki aramızda avukat arkadaşlarımız da vardır ve kadın dayanışması içinde bana yardım edebilir diye buraya üye oldum.
Eski arkadaşım/ flörtüm uzun bir süredir hem bilgisayarıma hem de iki telefonuma da girmiş durumda. Özel hayatıma uzun bir süredir tecavüz ediliyor (en az 4 yıldır) ve ben bu durumdan kurtulamıyorum. (Muhtemelen buraya yazdığım her şeyi de okuyor/ okuyacak o yüzden fazla açık olamıyorum.) Cihaz değiştirmek ya da format attırmak gibi çözümlerle kurtulabileceğimi sanmıyorum çünkü bu onun uzmanlık alanı. Açıkçası bana kafayı taktığını düşünüyorum zaten öncesinde de sağlıksız, toksik bir iletişimimiz vardı. Daha önce bu konuda onunla yüzleşip tehdit etmiştim, zaten inkar da etmedi. Ama belli ki beni ciddiye almıyor.
Bu konuda ceza almasını istiyorum. Fakat sorun şu ki yurt dışında araştırma görevlisi. Bilgisayarımı incelenmesi için nereye verip hangi adımları izlemeliyim? Ve avukat tutup gerçekten ceza almasını sağlayabilir miyim? Aslında dayım avukat ama kimseye anlatamıyorum çünkü utanç verici bir durum. Onun utanması gerekirken ben utanıyorum! Ayrıca olaylar çok farklı noktalara gidebilir. Ailemin haberi olmadan halletmem gerekiyor.
Psikolojik şiddetin çok farklı bir boyutunu yaşıyorum.
Elinizde ki cihazlari formatlamak yerine hattınızı baskasinin üzerine alin cihazlarinizi komple değiştirin ev adresinizi vs biliyorsa herseyinizi değiştirin aldiginiz cihazlarin bile faturasi baskasinin üzerine kesilsin ayy cok kötü bi durumHerkese merhaba,
Belki aramızda avukat arkadaşlarımız da vardır ve kadın dayanışması içinde bana yardım edebilir diye buraya üye oldum.
Eski arkadaşım/ flörtüm uzun bir süredir hem bilgisayarıma hem de iki telefonuma da girmiş durumda. Özel hayatıma uzun bir süredir tecavüz ediliyor (en az 4 yıldır) ve ben bu durumdan kurtulamıyorum. (Muhtemelen buraya yazdığım her şeyi de okuyor/ okuyacak o yüzden fazla açık olamıyorum.) Cihaz değiştirmek ya da format attırmak gibi çözümlerle kurtulabileceğimi sanmıyorum çünkü bu onun uzmanlık alanı. Açıkçası bana kafayı taktığını düşünüyorum zaten öncesinde de sağlıksız, toksik bir iletişimimiz vardı. Daha önce bu konuda onunla yüzleşip tehdit etmiştim, zaten inkar da etmedi. Ama belli ki beni ciddiye almıyor.
Bu konuda ceza almasını istiyorum. Fakat sorun şu ki yurt dışında araştırma görevlisi. Bilgisayarımı incelenmesi için nereye verip hangi adımları izlemeliyim? Ve avukat tutup gerçekten ceza almasını sağlayabilir miyim? Aslında dayım avukat ama kimseye anlatamıyorum çünkü utanç verici bir durum. Onun utanması gerekirken ben utanıyorum! Ayrıca olaylar çok farklı noktalara gidebilir. Ailemin haberi olmadan halletmem gerekiyor.
Psikolojik şiddetin çok farklı bir boyutunu yaşıyorum.
Bilgisayarı tek kullanip yeni alin telefonu da ama kredi karti vs ödeme yapacaksaniz baskasinin karti ile yapin mümkünse o kisiye de nakit olarak ödeyin ibandan göndermeyin paraniziNe demek normalleştirmişsiniz! denedim zaten!
4 yıldır aynı şeye maruz kaldığımı puzzle'ın parçalarını birleştirince yakın zaman içinde anladım. Tamamen kopuşumuz zaten son bir yılda oldu. O sürede de bir kere telefon cihazı değiştirdim, sadece telefonuma girdi sanıyordum ama yeniden android almakla hata ettim sadece. Bu sefer iphone alacağım. sürekli cihaz değiştiremiyorum haliyle.
Bilgisayar da ortak kullanımda şu an. Kendi başıma gidip format attıramadım ama mecburen açıklayıp yapacağım tabii.