Bilgisi olan bakabilir mi? Dolandırıcılık

Bankanizi arayip heraplarinizi dondurabilirsiniz. Ayrica şikayeti karakola yapiyorsunuz onlar şikayetleri siber sućlara yönlendiriyorlar bildigim kadariyla.

Merhaba bugün bana bankadan arıyoruz diye bir numara aradı. Hesabınızdan eft olmuş size ait değilse iptal edelim diye. Onun dışında Bi kaç bilgi daha söyleyince ve okulda oldugum için sorgulamadım inandım. Daha sonra içime şüphe düştü ve telefonu kapattım. Her ihtimale karşı bütün kartlarımı hesaplarımı kapattırdım. Ama ben bu numarayı şikayet etmek istiyorum. Bu böyle kalmasın yani. Ne yapabilirim bu konuda hukukçu arkadaşlardan yardımcı olabilecek biri var mı?
inşallah bi sıkıntı olmaz:(

Benzer sekilde qrkadas dolandirildi. Bankadan ariyoruz kredide yapilandirma ister misiniz, su bilgi lazim bu lazim, sizi simdi x bey arayacak o y hanima akayaracak derken telefonda beklemelerle gecen yaklasik 2 3 saat ve sonrasinda 50binden fazla kayip.. dava da actilqr ama bilgiler verildiği için herhangi bir kazanim olmadi

Evet kamu suçuymuş. Sen yap şikayetini senlik bir durum yok. Şikayetten vazgeçersin ceza kamuyu ilgilendirdiği için devam eder. Şikayetten vazgeçersin ama bildiğim kadarıyla alacağın hak veya mağduriyettende vazgeçersin . Tabi kabul görürse konu veya soruşturması . Yani yanlış bir şey yazdı isem Google amca yazdırdı:). Bilen arkadaş düzeltsin. Birde bankanı aradın mı gerçekten böyle bir arama yapılmış mı. Bilgilerini mi istediler.? Acaba sen mi evham yaptın . Bir önce tart. Hatta hukuki danışmanlık al başıma bela olur sonra gelen dosyası dersen ki o daha doğru olur. Cüzi bir miktar alıyorlar. Özel hastane muayne ücreti gibi ona göre danışmanlık verir. Artısı eksisini.

Dolandırıldığınızı nasıl anladınız, belki gerçekten bankadan aramışlardır. Gerçi hesabınızdan eft yapılınca normalde arıyor mu bankalar, bilmiyorum.

Bankayı arayıp hesap hareketlerinizi kontrol ettirin ve sizi arayıp aramadıklarını sorun.

Yaklaşık 5 yıl önce beni de karakoldan arıyoruz diye aradılar hattım eşimin üzerine olduğu için onu sordular kimliğini düşürmüş daha önce üstüne işlem yapılmis dediler bende evde yok dedim sizinle de çözebiliriz dediler bende eşim gelince söylerim direkt karakola gelir dedim adam bağırmaya başladı hanımefendi size komiserim diyorum eşinizin başı belaya girebilir falan dedi arada telsiz sesleri geliyor tabii. Bende yineledim cümlemi eşim işten gelince uğrar karakola deyip kapattım telefonu. Tabii hepsi yalan eşim kimliğini hiç kaybetmemis karakolda hakkında da işlem yok ve üzerinden o kadar yıl geçti hiç bişey olmadı.

Dolandırıldığınızı nasıl anladınız, belki gerçekten bankadan aramışlardır. Gerçi hesabınızdan eft yapılınca normalde arıyor mu bankalar, bilmiyorum.

Bankayı arayıp hesap hareketlerinizi kontrol ettirin ve sizi arayıp aramadıklarını sorun.
Hayır banka değil bana bir uygulama yükletmeye çalıştılar. Uygulama telefonu uzaktan kontrol edebilmek için. Bütün herşeyi kapattırdım sorun yok şimdi

Numarayı direkt engelledim.bide merak ettiğim bişey var hesaba girseler geri davayla parayı alamaz mıydım
Hesaplarınızı dondurduysanız, bankaya durumu bildirdiyseniz para alamazlar, işlem yapamazlar. Şu an siz de işlem yapamazsınız. Bankaya arayıp dolandırıcılıkla ilgili bilgi verin, karakola gidip şikayette bulunun.

Benide geçen gün kullandığım internet ve tv paketiyle ilgili firmanın çağrı merkezinden aradıklarinı söylediler. Ne kadar fatura ödüyorum,taahhüt ne zaman bitiyor ,hangi paketi kullanıyorum hepsini biliyorlardı işin tuhafı.
Size tablet hediye edelim,birazdan arayacaklar evet istiyorum deyin dediler kapattılar. Aradılar kadin hızlı hızlı ağzında dolandırarak konuşuyor şu kadar geri ödemeli vb bir cümle kurdu,hayır istemiyorum diyip kapattım.
Arayıp sordum hizmet aldığım firmaya,bizim böyle bir uygulamamız yok dediler. Peki dedim benim size her ay,ayın kaçında,(hatta otomatik ödemede olduğunu bile biliyorlar)ne kadar ödediğime,hangi paketi kullandığıma varana kadar nereden biliyorlar ? Bu soruya cevap veremedi tabi.
Sonra biraz google araştırması ile bunu yapanın,firmanın alt bayileri olduğuna dair birşeyler öğrendim.
Onlar bu bilgilere ulaşıp hediye ediyoruz diyerek ellerindeki tablet vs satıyorlar. Sizin aboneliğinizi de üzenlerine geçirip faturanıza ekliyorlar bedeli de taksit olarak. Hemde kota dolduruyorlar. Firma buna hicbirşey yapmıyor. Adamlardaki rahatlık bundan.
Bilgilerimiz heryerde maalesef.
Bankadan arıyoruz dediklerinde de bilgilerinizin büyük çoğunluğuna vakıf olarak arıyorlar zaten. Rastgele birini arayıp dolandırmaya çalışmıyorlar. Bu tip durumlarda yapılması gereken,telefonu kapatıp kendiniz banka,kurum(polisse karakol vs) numarasını arayıp yada gidip görüşmek,onlardan bilgi almak.
Bu durumda ne yapılir bilemedim ama adam çiftlikbank diye birşey çıkarıp insanlardan para toplayıp,o paralarla kaçıp yakalanınca ben bank derken bankayı kastetmemiştim diyip sıyrılırken işin içinden,bunlara sadece kanmamak yanımıza kar kalıyor. Aksi halde uğraşıp dururuz diye düşünüyorum.

Merhaba bugün bana bankadan arıyoruz diye bir numara aradı. Hesabınızdan eft olmuş size ait değilse iptal edelim diye. Onun dışında Bi kaç bilgi daha söyleyince ve okulda oldugum için sorgulamadım inandım. Daha sonra içime şüphe düştü ve telefonu kapattım. Her ihtimale karşı bütün kartlarımı hesaplarımı kapattırdım. Ama ben bu numarayı şikayet etmek istiyorum. Bu böyle kalmasın yani. Ne yapabilirim bu konuda hukukçu arkadaşlardan yardımcı olabilecek biri var mı?
Ayni şey dün başıma geldi 0554 725 25 25 den arandim..açık açık yazıyorum çünkü belli dolandırıcılar. Akbanktan ariyoruz şu kişiliğiniz diye evet dedim falanca havale gönderme işleminiz vat hayır dedim siz niye bu numaradan ariyirsunuz dedim kapandı...ses kaydinimi alıyorlar diye korktum sonuçta bankacilik ses kayıt sistemiyle işleri yurutulebiliyir. Akbanki aradım önlem olarak ne yapabilirim diye donduralim hesabınızı dediler ama bende bir işlem yapamayacagim o zaman...yapmadım ama korkmadım değil. Herhangi bir bilgim istenmedi ve vermedim ama ne bileyim içime kurt dustu

Ayni şey dün başıma geldi 0554 725 25 25 den arandim..açık açık yazıyorum çünkü belli dolandırıcılar. Akbanktan ariyoruz şu kişiliğiniz diye evet dedim falanca havale gönderme işleminiz vat hayır dedim siz niye bu numaradan ariyirsunuz dedim kapandı...ses kaydinimi alıyorlar diye korktum sonuçta bankacilik ses kayıt sistemiyle işleri yurutulebiliyir. Akbanki aradım önlem olarak ne yapabilirim diye donduralim hesabınızı dediler ama bende bir işlem yapamayacagim o zaman...yapmadım ama korkmadım değil. Herhangi bir bilgim istenmedi ve vermedim ama ne bileyim içime kurt dustu
Evet demeyin bu tip şüphelendiğiniz aramalarda.
Siz şu kişisiniz değil mi dediklerinde benim/değilim diyerek yanitlayin. Bir ara vardı ya evet /hayır yarısması trt'de. Size sorular soruyor sunucu,sizde evet/hayır demeden yanıtlıyorsunuz. (80-90 doğumlular hatırlar bunu) Onun gibi düşünün.
Ben her dolandırıcılik aramasında aklıma bu yarışmayı getirip evet demeyecek şekilde cevap veriyorum. Zaten kapatıyorum genelde suratlarına ama o kısacık anda evet demiyorum asla.
Bundan birşey olacağinı sanmıyorum ama dikkat etmekte fayda var. Onay verdiniz diyebilirler eveti kaydedip.

2012 de benimde başıma böyle bina benzer olay gelmişti beni arayip ben savciyim hesabiniza pkkli teroristlere oara aktarmaktan yargilanmak uzeresiniz dedi benimde 2 tane kredi kartim birde hesap kartım vardi o zamanlar direk suratina kapattim benim terörle işim olmaz dedim daha sonra tekrar aradi dediki sizi bu durumdan kurtarabilirim dedi nasil dedim 5 bin tl karsiliginda dedi bende siz devletin savcisi degilmisiniz utanmiyomusunuz rüşvet yemeye sizi şikayet edicem sicil no verin dedim ondan sonra dediki şu an evin karsisindayim bana o parayı vermezsen anneni vuracam dedimki vur karşım dedim askerî lojman subaylar falan var orada askerler lojman kapısında nöbet tutuyor kimlikleri alıyorlar iceri girerken senin silahini almadilarmi dedim dalga geçtim sonra dediki seni vuracam vur dedim hatta balkona cikayim dedim iyice çıldırdı kendisi teli suratima kapattı sonra bankayi arayip kartlarimi iptal edip baska kart gondermelerini basima gelenleri anlattim diger kartlari hemen bloke ettiler ve arkasindan polisi aradim dediki siz irtibat halinde kalin biz yakalayalim tamam deyin kabul edin gazete dolu poseti para seklinde katlayin bizde yakalayalim dedi tabiki ben kabul etmedim adam bana ya birsey yaparsa diye sonra numarayi sorusturdular dava açtılar yil olmuş 2022 halen insanlari bu sekilde dolandırıldıriyorlar inanmayin arkadaşlar annenizin kizlik soyadini kocaniz dahi olsa bilmesin

Bu konuyu bilmem ama benide dün Türkiye istatistik kurumu dan aradılar evinize mektup ulastımı. Eve Gelip anket yapabilir miyiz dedi. Yok artık dedim necisiniz falan derken bir ara tekrar aradım ne için ankete geleceksiniz dedm adam bildigin sakız çigniyor sey sizi baska arkadas ardı sanırım biz tik ten iletişime geciyoruzda hanelerde bıkac anket yapıyoruz dedi.yine de güvenmedim kapattım esim aksam eve geldi posta kutusunda böyle bir mektup var dedi cidden tikten gelmiş ama gereksiz bir durumdu zaten üzerine düşmedik. Ama şuan cok dikkatli olmak lazım herseyin her türlü yolunu bulmus dolandiriyolar milleti.komsu polis iki defa dustu bu numaralara🤦🏼‍♀️

Back
X