- Konu Sahibi limonatakek21
- #21
Bankanizi arayip heraplarinizi dondurabilirsiniz. Ayrica şikayeti karakola yapiyorsunuz onlar şikayetleri siber sućlara yönlendiriyorlar bildigim kadariyla.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
inşallah bi sıkıntı olmazMerhaba bugün bana bankadan arıyoruz diye bir numara aradı. Hesabınızdan eft olmuş size ait değilse iptal edelim diye. Onun dışında Bi kaç bilgi daha söyleyince ve okulda oldugum için sorgulamadım inandım. Daha sonra içime şüphe düştü ve telefonu kapattım. Her ihtimale karşı bütün kartlarımı hesaplarımı kapattırdım. Ama ben bu numarayı şikayet etmek istiyorum. Bu böyle kalmasın yani. Ne yapabilirim bu konuda hukukçu arkadaşlardan yardımcı olabilecek biri var mı?
Hukuki olarak suç oluşmadan işlem yapılamaz ki.polis de olaya böyle yaklaştı. Ben dolandırılmadım ama bu hattan insanları dolandırıyor bu kişiler. Başka insanlara zarar vermelerini engellemek için bir şeyler yapılabilmeli.
Doğru söylüyorsunuz ama ihbar olarak değerlendirilmeli en azından.Hukuki olarak suç oluşmadan işlem yapılamaz ki.
Hayır banka değil bana bir uygulama yükletmeye çalıştılar. Uygulama telefonu uzaktan kontrol edebilmek için. Bütün herşeyi kapattırdım sorun yok şimdiDolandırıldığınızı nasıl anladınız, belki gerçekten bankadan aramışlardır. Gerçi hesabınızdan eft yapılınca normalde arıyor mu bankalar, bilmiyorum.
Bankayı arayıp hesap hareketlerinizi kontrol ettirin ve sizi arayıp aramadıklarını sorun.
Hesaplarınızı dondurduysanız, bankaya durumu bildirdiyseniz para alamazlar, işlem yapamazlar. Şu an siz de işlem yapamazsınız. Bankaya arayıp dolandırıcılıkla ilgili bilgi verin, karakola gidip şikayette bulunun.Numarayı direkt engelledim.bide merak ettiğim bişey var hesaba girseler geri davayla parayı alamaz mıydım
Ayni şey dün başıma geldi 0554 725 25 25 den arandim..açık açık yazıyorum çünkü belli dolandırıcılar. Akbanktan ariyoruz şu kişiliğiniz diye evet dedim falanca havale gönderme işleminiz vat hayır dedim siz niye bu numaradan ariyirsunuz dedim kapandı...ses kaydinimi alıyorlar diye korktum sonuçta bankacilik ses kayıt sistemiyle işleri yurutulebiliyir. Akbanki aradım önlem olarak ne yapabilirim diye donduralim hesabınızı dediler ama bende bir işlem yapamayacagim o zaman...yapmadım ama korkmadım değil. Herhangi bir bilgim istenmedi ve vermedim ama ne bileyim içime kurt dustuMerhaba bugün bana bankadan arıyoruz diye bir numara aradı. Hesabınızdan eft olmuş size ait değilse iptal edelim diye. Onun dışında Bi kaç bilgi daha söyleyince ve okulda oldugum için sorgulamadım inandım. Daha sonra içime şüphe düştü ve telefonu kapattım. Her ihtimale karşı bütün kartlarımı hesaplarımı kapattırdım. Ama ben bu numarayı şikayet etmek istiyorum. Bu böyle kalmasın yani. Ne yapabilirim bu konuda hukukçu arkadaşlardan yardımcı olabilecek biri var mı?
Evet demeyin bu tip şüphelendiğiniz aramalarda.Ayni şey dün başıma geldi 0554 725 25 25 den arandim..açık açık yazıyorum çünkü belli dolandırıcılar. Akbanktan ariyoruz şu kişiliğiniz diye evet dedim falanca havale gönderme işleminiz vat hayır dedim siz niye bu numaradan ariyirsunuz dedim kapandı...ses kaydinimi alıyorlar diye korktum sonuçta bankacilik ses kayıt sistemiyle işleri yurutulebiliyir. Akbanki aradım önlem olarak ne yapabilirim diye donduralim hesabınızı dediler ama bende bir işlem yapamayacagim o zaman...yapmadım ama korkmadım değil. Herhangi bir bilgim istenmedi ve vermedim ama ne bileyim içime kurt dustu
2012 de benimde başıma böyle bina benzer olay gelmişti beni arayip ben savciyim hesabiniza pkkli teroristlere oara aktarmaktan yargilanmak uzeresiniz dedi benimde 2 tane kredi kartim birde hesap kartım vardi o zamanlar direk suratina kapattim benim terörle işim olmaz dedim daha sonra tekrar aradi dediki sizi bu durumdan kurtarabilirim dedi nasil dedim 5 bin tl karsiliginda dedi bende siz devletin savcisi degilmisiniz utanmiyomusunuz rüşvet yemeye sizi şikayet edicem sicil no verin dedim ondan sonra dediki şu an evin karsisindayim bana o parayı vermezsen anneni vuracam dedimki vur karşım dedim askerî lojman subaylar falan var orada askerler lojman kapısında nöbet tutuyor kimlikleri alıyorlar iceri girerken senin silahini almadilarmi dedim dalga geçtim sonra dediki seni vuracam vur dedim hatta balkona cikayim dedim iyice çıldırdı kendisi teli suratima kapattı sonra bankayi arayip kartlarimi iptal edip baska kart gondermelerini basima gelenleri anlattim diger kartlari hemen bloke ettiler ve arkasindan polisi aradim dediki siz irtibat halinde kalin biz yakalayalim tamam deyin kabul edin gazete dolu poseti para seklinde katlayin bizde yakalayalim dedi tabiki ben kabul etmedim adam bana ya birsey yaparsa diye sonra numarayi sorusturdular dava açtılar yil olmuş 2022 halen insanlari bu sekilde dolandırıldıriyorlar inanmayin arkadaşlar annenizin kizlik soyadini kocaniz dahi olsa bilmesinMerhaba bugün bana bankadan arıyoruz diye bir numara aradı. Hesabınızdan eft olmuş size ait değilse iptal edelim diye. Onun dışında Bi kaç bilgi daha söyleyince ve okulda oldugum için sorgulamadım inandım. Daha sonra içime şüphe düştü ve telefonu kapattım. Her ihtimale karşı bütün kartlarımı hesaplarımı kapattırdım. Ama ben bu numarayı şikayet etmek istiyorum. Bu böyle kalmasın yani. Ne yapabilirim bu konuda hukukçu arkadaşlardan yardımcı olabilecek biri var mı?