Bilgisi olan bir el atar mı?..

biyetmis

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2010
479
78
323
İstanbul
Kızlar merhaba,
Az önce eve geldim işten.Kapıyı açar açmaz girişteki ışığı açtım ve yerde hareket eden bir şey gördüm.Işığı açınca durdu,bir adım daha attım açık olan salon kapısından içeriye kertenkelenin geçtiğini gördüm.
Çok büyük değil küçük bir kertenkeleydi ama çok huylandım.
Böcek, karınca vs görünce direk kaşınmak gibi bir huyum var üstelik...Ne yapacağımı bilemiyorum :(
Sabah banyoda yüzümü yıkarken, aynadan arkama baktığımda yerde bir şey geçti sandım bir an.Sonra uyku sersemliğimden hayal görüyorım sandım ama hayal değilmiş işte...
Bir yolu var mı kurtulmanın?
Evim giriş katta, bahçem var ama yeşillik değil taşlık.Ordan mı gelmiştir acaba?
Hadi diyelim attım dışarı, eve yuva filan yapmış mıdır?
Daha önce hiç başıma gelmedi böyle bir şey.
Düşündükçe sinirim bozuluyor...
Kendiliğinden çıkar mı evden ne bileyim kapının altından filan?..
Of... :(
Bilgisi olan paylaşır mı kızlar çok sinirim bozuldu...

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

geçen seneki evimde bir tane vardı, aylarca beraber yaşadık :1:
ben çok korkan bi insanımdır halbuki.
ışık açıkken kesinlikle gelmiyor. ben yattığım odanın ışığını kapatmıyor gözüme uyku bantı takıyordum.
sonra bir gün evime gelen babam yakaladı attı.
ne ısırır ne de yanına gelir, ama ışığı kapatırsan ortaya çıkabiliyor.
çok korkan hayvanlar zaten.

O kertenkele nin zararsız olanı ege de yaşıyorsanız karsilamaniz olası. Zararı yoktur. Ismine kırsal kesimlerde suleymancik derler en azından bizim köyde öyle diyorlar :34: yakaladığında öldür yuvası falan yoktur onun. Yeşillikler degil daha çok taş olan bölgelerde olur canım :34:

O kertenkele nin zararsız olanı ege de yaşıyorsanız karsilamaniz olası. Zararı yoktur. Ismine kırsal kesimlerde suleymancik derler en azından bizim köyde öyle diyorlar :34: yakaladığında öldür yuvası falan yoktur onun. Yeşillikler degil daha çok taş olan bölgelerde olur canım :34:

bizim orada da süleymancık derler.
ben kıyamıyorum öldürmeye ya, sevimli bi hayvan aslında elleri falan bi değişik.
ama yine de korkarım kendisinden :18:

Kızlar merhaba,
Az önce eve geldim işten.Kapıyı açar açmaz girişteki ışığı açtım ve yerde hareket eden bir şey gördüm.Işığı açınca durdu,bir adım daha attım açık olan salon kapısından içeriye kertenkelenin geçtiğini gördüm.
Böcek, karınca vs görünce direk kaşınmak gibi bir huyum var üstelik...Ne yapacağımı bilemiyorum :(
Sabah banyoda yüzümü yıkarken, aynadan arkama baktığımda yerde bir şey geçti sandım bir an.Sonra uyku sersemliğimden hayal görüyorım sandım ama hayal değilmiş işte...
Evim giriş katta, bahçem var ama yeşillik değil taşlık.Ordan mı gelmiştir acaba?

Merhaba ,

Kertenkelelerin ev içine yuva yaptığını sanmıyorum. En azından şehirlerde karşımıza çıkan türü için böyle bir bilgi yer almıyor kaynaklarda.

Yakınlarda ağaç varsa , ev en üst kat veya giriş katsa yaz aylarında nadiren evin içine girebiliyorlar. Su veya yiyecek aramak için girmiş sonra da çıkmıştır , korkmayın.

Bizim eve de geçen yıl girmişti , çıktı hemen. Eve girmelerini engellemek için giriş yaptıkları kapı , pencerelere sineklik taktırmak çözümler arasında öneriliyor.

Ne yapsın hayvanlar her yer taş beton ağaç mı kaldı su birikintisi mi , panik yapmayın :34:

geçen seneki evimde bir tane vardı, aylarca beraber yaşadık :1:
ben çok korkan bi insanımdır halbuki.
ışık açıkken kesinlikle gelmiyor. ben yattığım odanın ışığını kapatmıyor gözüme uyku bantı takıyordum.
sonra bir gün evime gelen babam yakaladı attı.
ne ısırır ne de yanına gelir, ama ışığı kapatırsan ortaya çıkabiliyor.
çok korkan hayvanlar zaten.

Of nasıl uyuyacağım bilmiyorım.
Eşime kalsa bir şey yapmaz küçücük hayvan diyor, haklı da. Ama huylandım bir kere, üzerimde gezecek gibi geliyor :(

Merhaba ,

Kertenkelelerin ev içine yuva yaptığını sanmıyorum. En azından şehirlerde karşımıza çıkan türü için böyle bir bilgi yer almıyor kaynaklarda.

Yakınlarda ağaç varsa , ev en üst kat veya giriş katsa yaz aylarında nadiren evin içine girebiliyorlar. Su veya yiyecek aramak için girmiş sonra da çıkmıştır , korkmayın.

Bizim eve de geçen yıl girmişti , çıktı hemen. Eve girmelerini engellemek için giriş yaptıkları kapı , pencerelere sineklik taktırmak çözümler arasında öneriliyor.

Ne yapsın hayvanlar her yer taş beton ağaç mı kaldı su birikintisi mi , panik yapmayın :34:

Ama salona girdi ışık yanınca ve salonun camı kapalı (korkudan girip açamam da zaten)
Sinekliği ayın başında yaptıracaktık ama kertenkele bizden hızlı davrandı :(
Umarım dediğiniz gibi olur, teşekkür ederim biraz olsun içimi rahatlattınız.

Kızlar merhaba,

yuva yaptığını sanmıyorum kertenkeleler insanların olduğu yerde pek durmazlar bildiğim kadarıyla.. ama misafir olmuş size:) korkunuz varsa skıntılı bir durum tabi ama arkadaşlarında dediği gibi yanınıza gelmez. siz ondan kaçarken o da sizden kaçar :)

Ama salona girdi ışık yanınca ve salonun camı kapalı (korkudan girip açamam da zaten)
Sinekliği ayın başında yaptıracaktık ama kertenkele bizden hızlı davrandı :(
Umarım dediğiniz gibi olur, teşekkür ederim biraz olsun içimi rahatlattınız.

Çoktan korkudan yolu bulup çıkmış olabilir. ;)

yuva yaptığını sanmıyorum kertenkeleler insanların olduğu yerde pek durmazlar bildiğim kadarıyla.. ama misafir olmuş size:) korkunuz varsa skıntılı bir durum tabi ama arkadaşlarında dediği gibi yanınıza gelmez. siz ondan kaçarken o da sizden kaçar :)

Korku var, o ayrı da :))
Asıl sorun kaşıntı...
Sanki üzerimde geziyor gibi geliyor, çok fena huylanıyorum :)

Çok teşekkür ederim yorumun için canım.
Kandil akşamı öldürmek de...
En azından bu gece burda, o garanti...
Kandil akşamı günaha girmeyeyim öldürüp.
Hoş, ondan önce ben ölürüm korkudan...

yardım edin kızaaaa !!! ben de çok korkarım öle şeylerden :18::18::18:
bi de şimdilik küçük. ya evde büyürse dura dura :26:

eline 3-4 kat çorap giy sonra yakala at ya da havluyla falan :52: aklıma bir şey gelmedi. ama zaten onlar ısırmıyorlar bir şey de yapmıyorlar. öyle duvara yapışık duruyorlar saatlerce. arada bir de geziniyorlar.

Kızlar merhaba,

kertenkele zararsızdır.çıkar gider yuva yapmıyorlar

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

yardım edin kızaaaa !!! ben de çok korkarım öle şeylerden :18::18::18:
bi de şimdilik küçük. ya evde büyürse dura dura :26:

Ya deme öyle büyür filan ya :(
Uyuyamam vallA gece...
Benimki de bi enteresan...Küçücükmüş neden korkuyormuşum diyor sonrada dalga geçiyor benle korkuyorum diye :(
Az önce evden taşınsak mı diye düşünürken buldum kendimi...
Taktım mı takıyorum sanırım!..

eline 3-4 kat çorap giy sonra yakala at ya da havluyla falan :52: aklıma bir şey gelmedi. ama zaten onlar ısırmıyorlar bir şey de yapmıyorlar. öyle duvara yapışık duruyorlar saatlerce. arada bir de geziniyorlar.

Yarın tüm gün camı üstten açık bıraksam çıkar mı, bulur mu yolu ?

Ya deme öyle büyür filan ya :(
Uyuyamam vallA gece...
Benimki de bi enteresan...Küçücükmüş neden korkuyormuşum diyor sonrada dalga geçiyor benle korkuyorum diye :(
Az önce evden taşınsak mı diye düşünürken buldum kendimi...
Taktım mı takıyorum sanırım!..

erkekler öyle malesef :D
ben kelebekten bile korkarım. bigün evin kapısına konmuş kocaman değişik bişe. teyzemle korktuk enişteme söledik. o da kızdı bize haklısınız korkmakta akrep kelebeği zaten filan diyo :1::1:

Korku var, o ayrı da :))
Asıl sorun kaşıntı...
Sanki üzerimde geziyor gibi geliyor, çok fena huylanıyorum :)

anlıyorum sizi ben de örümcek görünce öyle oluyorum:) inşallah en kısa sürede kurtulursunuz davetsiz misafirden:) ama öldürmeyin olur mu :(

Back
X