Premature Bebekler Bilgisi olan cevaplayabilir mi?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

senasahinsoy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2017
22
8
1
55
Kızlar merhaba erken doğum sonrası bebeğim 22 gün küvözda kaldı ve nihayetinde dün taburcu olduk.. İki ay sonrasında uyutularak çekilmesi gereken bir beyin MR'ı var. Bu MR sırasında anestezi ile mi uyutulacak yoksa ilaç ile mi? MR istenmesine dair açıklama kısmında kistik görünümün incelenmesi gibi bir şey yazıyor. bu kistik görünüm denen şey nedir? Beyinde kist gibi bir bulguya mı rastlanılmış? Korkuyorum bu MRdan.. Yardımcı olabilir misiniz?

Kızlar merhaba erken doğum sonrası bebeğim 22 gün küvözda kaldı ve nihayetinde dün taburcu olduk.. İki ay sonrasında uyutularak çekilmesi gereken bir beyin MR'ı var. Bu MR sırasında anestezi ile mi uyutulacak yoksa ilaç ile mi? MR istenmesine dair açıklama kısmında kistik görünümün incelenmesi gibi bir şey yazıyor. bu kistik görünüm denen şey nedir? Beyinde kist gibi bir bulguya mı rastlanılmış? Korkuyorum bu MRdan.. Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba benim de en ufak kızımin dogumu 33 haftalık iken erken oldu. 1. Evre beyin kanaması geçirdi 2 defa toplamda 22 gün küvozde kaldı çekilen ultrasonnlardan sonra bizden de kanamaların beyine herhangi bir zarar verip vermediğini görmek için mr istediler. Yalnız mr için malum anestezi gerekiyordu fakat hicbir doktor hatta gittiğimiz profesör bile bu kadar ufak bi bebeğe anestezi uygun görmediler anestezi yan etki yapabilir diye. Prof.mine çalışkan bize acık mr cektirebilcegimizi soyledi. İstanbulda bebeklere anestezi vermeden açık mr çeken sadece 3 tane firma var 1 tane ataşehir 2 tanesi şişlide özellikle belirtiyorum açık mr çeken firma var ama anestezi vermeden çeken 3 firma fiyatlar ise 900 tl ile 1200 tl arasında yalnız bu fiyatlar geçen sene kasım ayı için geçerli muhakkak su an daha yükselmiş tır. Ben bursada burton isminde firma buldum oda mr ücretinin 400 tl olması sebebi ile yol gidiş geliş 200 toplamda 600 tl gibi bi rakam ödedik. Tabi sizin maddi olarak etkilemezse istanbulda da cektirebilirsiniz. Mr in nasıl çekildiğine gelecek olursak çocuğu geceden mümkün olduğunca uykusuz bırakıyorsunuz ben sabah 4 te uyandirdim ve yol boyunca uyutmadim ağladı huzursuz oldu ama onun iyiliği için hatta oraya gittiğimizde uyumadı ve randevu saatimiz geçti bize çocuğun uyumasını bekliycez dediler hiç bir ilaç vermeden uyudu çok şükür mr çekilmesi 10dk sürdü babası girdi yanında ben o kadar stres yapmıştım ki o gece uyuyamamistim çünkü anestezi altında mr a girmesini istemiyorduk. Çok şükür mr sunucumuzda temiz çıktı. Bizimde 2.beyin kanamamız dan sonraki çekilen ultrason sonuucumuzda kist gibi biseyler demislerdi.Rabbim sizede şifa versin inşallah yardımcı olabilmişimdir umarim

Bu arada uyku ilacı veriyor bazı firmalar oda bir çeşit anestezi çocuğu uykusuz birakicaksiniz. Bizde mr 3 aylıkken cektirmistik.

Son düzenleme:
Back
X