Bilgisi olan lütfen yardım edebilir mi ?

Rica ederim, anlattığınızdan yola çıkarsak sonuçta bir hak yeme durumu mevcut, tarla devletinse kamu hakkı yiyorlar, dedeniz birinden satın aldıysa ama eskilerin hep ihmal ettiği gibi tapuyu devralmadıysa da ailenin mirasçısı olan kadınların hakkını yiyorlar, söz konusu miras, mal paylaşımı olunca ne yazık ki kardeş kardeşi tanımaz hale geliyor, Allah herkese hak hukuk bilmeyi nasip etsin.
Yani devletin yada değil sonuçta sen o malı kullanıp parasını yiyorsun ,ister olsun ister olmasın tapu ,sen hakkını alıyorsan , kardeşler de almalı.Vicdanını uyutup çıkarlarına bakıyorlar Bu ağrımıza gidiyor en çok ..

Yani devletin yada değil sonuçta sen o malı kullanıp parasını yiyorsun ,ister olsun ister olmasın tapu ,sen hakkını alıyorsan , kardeşler de almalı.Vicdanını uyutup çıkarlarına bakıyorlar Bu ağrımıza gidiyor en çok ..
Biraz da onlar kadın, paylaşırsak elin adamına(eşlerine) yedirirler düşüncesi oluyor maalesef, kaba bir anlatım oldu ama bazılarında zihniyet bu ne yazık ki.
Anneniz abileriyle kötü olmamak için ses etmiyordur belki bilemiyorum, anneniz ben hakkımı istiyorum demedikten sonra sizin yapabileceğiniz bir şey de yok aslında ama şahsen ben olsam bana 1 kuruş kalacağını da bilsem hakkımı alırım zira benim hakkımı gözetmeyen, yediğini kopardığını kar sayan insanlara kardeştir deyip vicdan yapamam, ki dünya kadar malım olsa güzellikle rızamı alarak isteseler hepsini veririm, mal mülk umrumda olmadı hiç, sizin gibi yapılanı hazmedemediğimden inada bindirir alırım.

Biraz da onlar kadın, paylaşırsak elin adamına(eşlerine) yedirirler düşüncesi oluyor maalesef, kaba bir anlatım oldu ama bazılarında zihniyet bu ne yazık ki.
Anneniz abileriyle kötü olmamak için ses etmiyordur belki bilemiyorum, anneniz ben hakkımı istiyorum demedikten sonra sizin yapabileceğiniz bir şey de yok aslında ama şahsen ben olsam bana 1 kuruş kalacağını da bilsem hakkımı alırım zira benim hakkımı gözetmeyen, yediğini kopardığını kar sayan insanlara kardeştir deyip vicdan yapamam, ki dünya kadar malım olsa güzellikle rızamı alarak isteseler hepsini veririm, mal mülk umrumda olmadı hiç, sizin gibi yapılanı hazmedemediğimden inada bindirir alırım.
Aynen haklısınız ,zaten şuan konuşulmuyor Arada bi sebep yok ,annem artık istiyor çünkü bugüne kadar hep yanlarında oldu her sorunlarda her ihtiyaçlarında ,şimdi oğlu kızı evlendi ihtiyaç kalmadı annem de çok üzüldü onca emeğin kardeşliğin bi anda silinmesine ..bu yüzden o da bizim gibi düşünüyor hakkı neyse alacak . Kaç kere gidecektik hep virüs bahanesiyle kaldı .Biz de de inat oldu biraz tabi ,sizin dediğin gibi 1 lira da olsa hak yerini bulacak mantığıyla yapacağız 🙏 o yüz ifadelerine bile yapılır bu 😃

Back
X