Bilgisi olan var mı ne yapabilirim

halacocuksun

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
6.661
9.346
198
İcralık çocuk olayı
Boşandığım kişi eve yazı göndermiş..ben herşeyi yaptım sizce başka ne yapabilirim?

Ev adresime kadar verdim, kızım istediği sürece görüşebilirsiniz dedim ..ona özel telefon aldım haftalardır aramıyor ben aratıp gorusturuyorum bazen ..... kızımda şu anki eşimi zaten babası belledi .. iskele babasını sevmiyor çünkü kendisi bir ayı bağırıyor çağırıyor çocuğa ..kziimda küçük değil herşeyi anlıyor ... kızıyor onu sevmiyorum ..bu babam kizmiyor diyor mesela....neyse işte ..bugün icra yazısı gelmiş elime anlamadımda ne yazdığını ..eşimin avukat arkadaşına attık kağıdı ama anlamadık ...bunun bana kötü bir geri dönüşü olur mu 6 ay tazyik hapis neyim diyor ...karara uymazsam ...ben ne alaka uymayım karara ..gelsin görüşsun ayağına götürecek değilim isim gücüm var yoğun bir şekilde çalışıyorum zaten...

Ne yapmalıyım bu durumda sizce ?
Karşıdaki orman ayısı olduğu için medeni bir şekilde gorusulmez onunla muhatap olmuyorum zaten ... ayılardan özür diliyorum size hakaret oldu gerçi ama , nasıl ifade etsem bilemedim .. saygılar

Son düzenleme:
Konu hakkında bilgim yok, umarım yavrucagın en az yara alacagı şekilde sonuçlanır. Yalnız ayılar için bişey diyemeyeğim.

Ben hala anlamadım
Siz başkasıyla mı evlisiniz çocuğunuz sizinle ve sizin yeni eşinizle yaşıyor
Eski esiniz de çocuğu almak icin mahkemeye mi verdi sizi

Avukat değilim ama benim bildiğim çocuğu mahkemenin uygun gördüğü zamanda babasına vermezseniz icra ile çocuk gösteriliyor. 2 kez icra ile alınırsa hapis olabiliyor ve bu sürekli icra ile olursa velayet davasında kullanılabiliyor.

Sanırım eski ayınız -pardon- eşiniz aklınca cinlik yapıp bana çocuğu göstermiyor diye yazı gönderilmiş. Hemen avukatınıza yollayın ve itiraz edin öyle bir şey yok gösteriyoruz diye. Avukatınız en doğru bilgiyi verir. Geçmiş olsun bu adamdan kurtulmuşsunuz en azından.

Çocuğunuzu belirlenen saatlerde icra memurlarına teslim edeceksiniz onlar da babaya teslim edecek. Görüşme süreci sonlandığında yine aynı şekilde icra memurlarından teslim alacaksınız. Yeni düzenlemelerle beraber bu teslim sürecinde kızınızın yanında bir psikolog, PDR, ya da sosyal çalışmacı bulunacak. Belki de görüşme onların belirlediği görüşme merkezi gibi bir yerde olacak. Karara uymazsanız da muhtemelen bahsedilen ceza uygulanacak.

O uygulama kalktı galiba. İcra memuru alıp götürüp getirmiyor. Artık taraflar bakanlığın belirlediği bir binaya getiriyor çocuğu, çocuk merkezi deniyor buraya. İcra memurları, polis vs. alıyordu eskiden çocuğu, o uygulama kalktı bazı illerde. Yavaş yavaş her ilde kaldırırlar. Konu sahibi nerede yaşıyor bilmiyorum ama googledan aratsa çocuk icrası diye bilgi alır.

Biz burada icra memurları ile alıp çocuk merkezi denen yere kadar eşlik ediyoruz. Gerekirse görüşmede de kalıyoruz.
Hukuki boyutunu bilmiyorum ama uygulama şu an böyle işliyor ilçede

Biz burada icra memurları ile alıp çocuk merkezi denen yere kadar eşlik ediyoruz. Gerekirse görüşmede de kalıyoruz.
Hukuki boyutunu bilmiyorum ama uygulama şu an böyle işliyor ilçede
Bir yakınım icra memuru, artık çocuk icrasına çıkmıyorlar. Sanırım bazı iller pilot olarak belirlenmiş.
Eğer konu sahibi de bu illerden birindeyse muhtemelen çocuk merkezlerinde gerçekleşecek çocuk teslimi.

Çocuğun teslimi ya da çocukla kişisel ilişki kurulmasına ilişkin kararların uygulaması için icraya başvuru yolu kaldırıldı. Yeni mevzuata göre (Çocuk Koruma Kanunu) adli destek ve mağdur hizmetleri müdürlüklerince bu kararların uygulanması sağlanacak. Ancak mevzuat değişikliğine uyum sağlandı ve uygulama yerleşti mi tam bilmiyorum.

Avukatınız size daha iyi bilgi verecektir.

Arkadaşlar şu an çok panik halindeyim avukatim telefonu açmıyor ateş bastı bana ne yapmalıyım beynim durdu herkesi arıyorum hazırlanıp adliyeye gitsem açık midir

Tebligat bu birde bosanirken ne zaman gostermeliyim anlaşmalı bosanmadaki hususlar yazıyor ..bu adam bana şiddet uygulayan pislik birisi ama dava acan yine bu ..ne güzel adalet

Eklentiler

• IMG_20221217_161856.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 118
Cok sinirim bozuldu arkadaşlar , panik halindeyim ağlıyorum , avukatım telefonu açmıyor haftasonu yardımcı kimse olmuyor adliyeyu aradım kimse yardımcı olamaz hafta içi arayın gelin dediler...hafta içi calisiyorum zaten

Bu pislik devleti boş yere kandırıyor...ben buna nafaka arttırma davası açacağım ayrıca yalanciligini ispat edeceğim ayrıca pislik bir insan olduğunu şiddete meyilli olduğunda ispat etmek istiyorum

Ama avukatım açmıyor telefonu onunda bir hayatı var haftasonu anlıyorum ama çaresiz kaldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…