Bilgisi olan var mı?

Calcifer

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2014
59.306
330.142
698
Kızlar merhaba,
biliyorum burası yeri değil ama yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdi ben 9 aylık evliyim. Evliliğimin başından beri doğum kontrol hapı kullanıyorum ilk kullandığım hapta sıkıntı yoktu sonra başka hapa geçtim. acayip yan etki yapınca doktorum qlairista verdi. bu 3. kutum. ilk kutuda beyaz hapın sonuncusunda adet oldum. şimdi 2. kutum bitti ama adet olmadım. diğer kutuya başladım. sorum şu; bu hapı kullanan var mı? böyle adet olamama gibi durum yapıyor mu? yoksa hamile miyim ?

Haplar kac tane 21 mi 28 mi? Adet olmak icin birakip beklemek gerekiyor. Diger hapa baslamadan bir test yaparsaniz daha iyi olur tabi.

Bazı doğum kontrol haplarında bekleme süresi olmuyor, placebo haplar oluyor.
Eğer o boş hapları da aldığınız halde gelmediyse yine de bir test yapın.
Ben yazz kullanıyorum onda da 28 hap var bekleme süresi yok hemen yeni kutuya geçiliyor. Onun prospektüsünde hapları gününde ve tam aldıysanız adet görmediyseniz hamile değilsinizdir diğer kutuyu kullanın diyor. Ama yine de test yaptırmalısınız

O zaman ara vermeden kullanmadan gerekiyor. Bence adet donemi sarkabilir tam kutu biter bitmez gunu gunune olmayabilirsin de 2-3 gune olmazsan test yap bence:)

Test yaptım hamile değilim. 28lik ilaçlarda böyle gecikmeler oluyor mu ?

Test yaptım hamile değilim. 28lik ilaçlarda böyle gecikmeler oluyor mu ?
İlk üç ay bende ara kanama çok yaptı. Bir kere de üç gün gecikti. Ama 4.aydan sonra hiç sorun yaşamadım. İlk bir kaç ayın içindeyseniz normal. Zaten prospektüstede de bir kaç ay ara kanama yada gecikme yapabilir diyor.

Bazı doğum kontrol haplarında bekleme süresi olmuyor, placebo haplar oluyor.
Eğer o boş hapları da aldığınız halde gelmediyse yine de bir test yapın.
Ben yazz kullanıyorum onda da 28 hap var bekleme süresi yok hemen yeni kutuya geçiliyor. Onun prospektüsünde hapları gününde ve tam aldıysanız adet görmediyseniz hamile değilsinizdir diğer kutuyu kullanın diyor. Ama yine de test yaptırmalısınız
peki diğer kutuya başlayınca adet olunuyor mu yoksa o kutunun sonunu mu bekliyoruz

peki diğer kutuya başlayınca adet olunuyor mu yoksa o kutunun sonunu mu bekliyoruz

Benim normalde tam yeni kutuya başladığım gün geliyor. Gecikme yaşadığımda yeni kutunun üçüncü hapını aldığımda geldi. Ama prospektüste nadiren hiç regl olmamada yaşanır diyor ben hiç yaşamadım ama.

Benim normalde tam yeni kutuya başladığım gün geliyor. Gecikme yaşadığımda yeni kutunun üçüncü hapını aldığımda geldi. Ama prospektüste nadiren hiç regl olmamada yaşanır diyor ben hiç yaşamadım ama.
teşekkür ederim :KK66:

Back
X