Bilgisi olan var mı?

Süt koruması diye bir şey yok eğer öyle olsaydı süt koruyor diye korunmayan anneler hamile kalmazdı değil mi. her neyse spiral hakkında bilgim yok ancak ben de doğum sorası adetim düzene girene dek sürekli ara kanama yaşadım kızım 1 yaşında ve üç dört aydır düzene girdi ara kanamam bitti.

Süt koruması diye bir şey yok eğer öyle olsaydı süt koruyor diye korunmayan anneler hamile kalmazdı değil mi. her neyse spiral hakkında bilgim yok ancak ben de doğum sorası adetim düzene girene dek sürekli ara kanama yaşadım kızım 1 yaşında ve üç dört aydır düzene girdi ara kanamam bitti.
Süt koruyor derken adet olmuyorum ya onu kasetlerim aslında hamilelik ihtimali imkansız değil fakat daha az
Neyse ben ona güvenmedim zaten canım dediğin gibi ara kanama ondan da olabilir

Kızım 6 aylıkken spiral taktırdım, hormonlu olanlardan.
Düzenli aralıklarla kontrol ettirdim. Kayma vs olmasın diye.
Yazın bir ara regl sürem 1 aya cıkmıştı. Kanamadan bayılacaktım nerdeyse. Kontrole gittim bir de ne göreyim, spiralin bir ucu rahmimi delmiş :) 1000 kadından 1 inde görülürmüş. Az kalsın karın bosluğuma düşmek üzereymiş. Karın boşluğuna düşmesi bir dizi ameliyat demek.

Neyse ufak bir operasyonla alındı. O zaman rahimde baska bir kitleye rastlandı, iyi huylu bir tümör cıktı. Ahlanıp vahlanırken baska bir beladan kurtarmış oldu spiral beni.

Cok uzattım ama 3 ayda bir kontrol ettirmekte fayda var.
Aman Allahım..Bile bile risk alıp nasıl taktırırsınız hic anlamam.
Bu olaya rağmen hala kullanıyormusunuz merak ettim?

Merhabalar bende 6 senelik evliyim iki çocuğum var spraille korunuyorum bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım adetlerımde duzenlıydı kaymada olmadı ama bu son bir aydır sürekli kanamam var doktora gittim spiralle ilgısı yok ilk çocuğumdan sonrada hemen taktırdım

Back
X