Bilgisi olan varsa yardım lütfen :(

Eumelia

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2013
21
0
6
35
Ankara
Kızlar Merhaba

Ben uzun zamandır sevgilime bir hediye göndermek istiyorum ama kendisi yabancı, yurt dışında. Normal yollarla göndersem aylar alıyormuş gitmesi ve kaybolabiliyormuş bazen. Kargolarda çok pahalı. Sadece bir zarf göndermek istesem bile 100 liradan aşağı değil. Ben de yeni mezun olup işe başladım o yüzden daha ekonomik yollar arıyorum. Kendisinin durumu iyi bana hediyeler gönderip duruyor ben çok mahcup oluyorum. :( Acaba bilgisi olan var mı? Sizce en iyi yol hangisi? Farklı yollar bilen var mı?

Kızlar Merhaba

Ben uzun zamandır sevgilime bir hediye göndermek istiyorum ama kendisi yabancı, yurt dışında. Normal yollarla göndersem aylar alıyormuş gitmesi ve kaybolabiliyormuş bazen. Kargolarda çok pahalı. Sadece bir zarf göndermek istesem bile 100 liradan aşağı değil. Ben de yeni mezun olup işe başladım o yüzden daha ekonomik yollar arıyorum. Kendisinin durumu iyi bana hediyeler gönderip duruyor ben çok mahcup oluyorum. :( Acaba bilgisi olan var mı? Sizce en iyi yol hangisi? Farklı yollar bilen var mı?

sevgilinizin ülkesinde yaşayan sık sık seyehat eden birini bulmak gerek ama oda zor herhalde :/

Kızlar Merhaba

ptt kargo özel kargodan çok daha ucuz..işini görür....özel kargoyla yollama ptt kargo yolla en geç 2 hafta bilemedin 3 hfta ve sana kargo takip no veriyorlar.kaybolursa zararını öderler..ama kaybolmaz merak etme gider yerine...

Kızlar Merhaba

hangi ülkeye göndereceksin?

ptt kargo özel kargodan çok daha ucuz..işini görür....özel kargoyla yollama ptt kargo yolla en geç 2 hafta bilemedin 3 hfta ve sana kargo takip no veriyorlar.kaybolursa zararını öderler..ama kaybolmaz merak etme gider yerine...

Evet doğru ama 3 haftadan erken gitsin istiyorum çünkü o sırf erken gelsin diye kargoyla gönderdi ayıp olsun istemiyorum ona. :(

kendi ulkelerinin hizmetine bagli birazda ptt taahhutlu bir cuzdan gonderdi annem ingiltereye mektup postasi kucuk paket (ucak yoluyla) olarak 10 tl fln odemis. 5 gun icinde geldi.

ptt taahhutlu mektup postasi olarak bir gonder istersen. ayni sekilde gelismemis bi dogu ulkesine gondermistim 1 ayda ulasmisti :) tamamen gonderdigin ulkenin posta kurumuna bagli yani.

kendi ulkelerinin hizmetine bagli birazda ptt taahhutlu bir cuzdan gonderdi annem ingiltereye mektup postasi kucuk paket (ucak yoluyla) olarak 10 tl fln odemis. 5 gun icinde geldi.

ptt taahhutlu mektup postasi olarak bir gonder istersen. ayni sekilde gelismemis bi dogu ulkesine gondermistim 1 ayda ulasmisti :) tamamen gonderdigin ulkenin posta kurumuna bagli yani.

rica etsem bu taahhütlü mektup postasını biraz daha açıklayabilirmisiniz? nasıl gönderiliyor, ben de gönderecektim, fiyatı gayet uygun görünüyor

rica etsem bu taahhütlü mektup postasını biraz daha açıklayabilirmisiniz? nasıl gönderiliyor, ben de gönderecektim, fiyatı gayet uygun görünüyor

postanede kargo bolumune degil posta bolumune gidip bunu gondermek istiyorum diyosun zaten taahhutlu mu derler. boyutlari da uygunsa zaten cok kalin degilse mektup, biraz kalinsa kucuk paket olarak gider. 2 kiloya kadar gonderebilirsin ama gram arttikca fiyat artar.

taahhutlu olmasi sana numara vermeleri demek oluyo yani takip edebiliyosun kaybolmaya karsi.

Son düzenleme:
Kızlar Merhaba

Yurt dışı kargo ücretleri ülkeye göre değişiyor bir de tabii ne gönderiyorsun o önemli. Bu konuda oldukça bilgim var fakat tek bir zarf için 100 TL çok, yanlış biliyor olabilir misin acaba? PTT kargo diğerlerine göre biraz daha ucuz. Ya da tabii en iyisi arkadaşında dediği gibi yurt dışına gidip gelen birini bulmak.

Misira ne gonderirsen gonder kaybolur.calarlar.enisyem misirli.asla postayla bisey yollamaz.parani bosa harcarsin.ister ptt ,ister ups farketmez

Back
X