Bilgisi olan yardimci olabilir mi? Nasil bir yol izlemeliyiz?

Evin satılık olduğunu biliyorlarmis alan kişide kiraya verir otururuz diye düşünmüşler baştan kabul edilmiş yani herşey. Ben artık onların mağdur olduklarına da inanmıyorum. Çünkü mağdur olan kişi mağduriyetinin giderilmesini ister. Biz bunu teklif ediyoruz zaten ama kabul etmiyorlar. Evi aldığımız kişiye biz evi çok seviyorduk demişler. Tamamen inat yaptıkları fakat bizim suçumuz ne? Birisi aldı parasını yürüdü gitti. Diğeri kira bile vermeden bedavaya evde oturuyor sanki evi onlara aldik biz.
Evi mi çok seviyorlarmış? Utanmasalar sizden evin tapusunu isteyecekler birde şurayı anlayamadım evin sahibi artık siz oldunuz neden kirayı ödemiyorlar hem kira ödemiyorlar hem çıkmıyorlar buna gasp denir polis molis ne gerekiyorsa çağırın siz o evi birileri bedava otursun diye almadınız kirayı ödeseler taşımama kadar tölerans gösterirsiniz ama bu öyle değil kimse kimsenin evini gasp edemez ben bu konuları anlamam ama acaba kira vermedi üzerinden bir icra başlatılabilir mi

Merhaba kızlar direk konuya giriyorum.
Iki ay once ev satın aldik. Aldığımız evde kiraci var evi bize satan kişi kiraya vermiş bize satmadan once. Biz de kendi evimizi satip bu evi satin aldik. Fakat kiracı ile anlaşamıyoruz. Sözleşmesi bitene kadar oturacağını söylüyor. Biz evi aldıktan sonra noterden ihtarname yolladık kendisine yasal olarak oturma hakkı 6 ay imiş.ihtiyacimiz olduğundan dolayı eve bu süre içerisinde evi boşaltması gerekmiş. Bunu yasal yol ile bildirdik kendisine.
Amaaa kiracı iki aydır yani biz evi aldığımızdan beri kira ödemiyor bize ve telefonlara da çıkmıyor. Biz ne yapabiliriz bu durumda çocuk çoluk ortada kaldık resmen.
Bu arada kendisinin de mağdur olmaması için ona başka ev kiralayalım masraflarını karsilayalim dedik yanasmiyorlar. Lütfen bir akıl verin bana eşyalarım bir yandan ben bir yanda çocuk çoluk ailemde kalıyorum mahvolduk 😭
Tahliye davası açın. Ama bir avukata başvurun çünkü icrada usulü işlem çoktur ve nettir süre falan kaçırırsanız hak kaybına uğrarsınız.

Evi mi çok seviyorlarmış? Utanmasalar sizden evin tapusunu isteyecekler birde şurayı anlayamadım evin sahibi artık siz oldunuz neden kirayı ödemiyorlar hem kira ödemiyorlar hem çıkmıyorlar buna gasp denir polis molis ne gerekiyorsa çağırın siz o evi birileri bedava otursun diye almadınız kirayı ödeseler taşımama kadar tölerans gösterirsiniz ama bu öyle değil kimse kimsenin evini gasp edemez ben bu konuları anlamam ama acaba kira vermedi üzerinden bir icra başlatılabilir mi
Icra takibine başlayacağız önümüzdeki hafta ben artık çıkıp gitmelerini istiyorum çünkü ben çok zor durumdayım.

Bence baştan yumşak yüzünüzü göstermişsiniz, masrafları biz karşılayalım siz çıkın felan diye. Biz bu evi aldık, oturacaksınız sözleşme bitene kadar kira bedeli şu, şu ibana gönderin. Kabul etmiyorsanız şu tarihte boşaltın diyecektiniz. Baktınız burun, kırın eve bakmaya diye gidip, her yerin fotoğrafını çekerdiniz herhangibir zarar verirlerse alırdınız hakkınızı. Sorun çıkarırlarsa da biz bu evi alıcaz, bakmaya geldik ne olduğunu bizde anlamadık der çıkardınız. Şu anda yapabileceğiniz hiç bişey yok valla, sözleşme bitene kadar bedava oturur, bitince çıkar. Aynı şey ablamın başına geldi, yeni yapı 1.200e kiraya verdiği evinin kirasını 3 ay alabildi, 9 ay neredeyse bedava oturdu gitti. Hiç bişey ispat edilemedi. Kirayı elden veriyordum dedi bide.

Merhaba kızlar direk konuya giriyorum.
Iki ay once ev satın aldik. Aldığımız evde kiraci var evi bize satan kişi kiraya vermiş bize satmadan once. Biz de kendi evimizi satip bu evi satin aldik. Fakat kiracı ile anlaşamıyoruz. Sözleşmesi bitene kadar oturacağını söylüyor. Biz evi aldıktan sonra noterden ihtarname yolladık kendisine yasal olarak oturma hakkı 6 ay imiş.ihtiyacimiz olduğundan dolayı eve bu süre içerisinde evi boşaltması gerekmiş. Bunu yasal yol ile bildirdik kendisine.
Amaaa kiracı iki aydır yani biz evi aldığımızdan beri kira ödemiyor bize ve telefonlara da çıkmıyor. Biz ne yapabiliriz bu durumda çocuk çoluk ortada kaldık resmen.
Bu arada kendisinin de mağdur olmaması için ona başka ev kiralayalım masraflarını karsilayalim dedik yanasmiyorlar. Lütfen bir akıl verin bana eşyalarım bir yandan ben bir yanda çocuk çoluk ailemde kalıyorum mahvolduk 😭

Bir avukattan destek alsanız sizce de daha iyi olmaz mı?

Back
X