• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bilgisi olanlar bi bakarmısınız? (kıdem tazminatı)

ayrılmanız gereken tarih 21/07/2014 iş kanunlarına göre fakat sözlü söylediğin gün dilekçe yazmalıydın. işveren isterse ihbar süreni bahane ederek tazminatını vermez. buna hakkı var. bugün yazarsan dilekçeni 2 hafta süre vermiş olursun ki daha 4 hafta beklemen gerekiyor. 2014 yıllık iznine hak kazanmışmıydın. mesela işe giriş tarihin eylül ise temmuzda işten çıktığın için eylül ayının iznini kullanamazsın canım o yanar. eylül sonrası çıksaydın kullanabilirdin. kıdem tazminatın bodronda yatan tutar üzerinden hesaplanır. elden aldığın para dahil edilmez...:82:

kabul ediyor ayrılmam gereken tarihi, şuan sorun yok.
fakat 14 günlük iznim ve tazminatımdan hiç konu açılmıyor.
bende biraz çekingenim açıkcası bu konuları açamıyorum.
ne yapıcam bilmiyorum. :18:

kabul ediyor ayrılmam gereken tarihi, şuan sorun yok.
fakat 14 günlük iznim ve tazminatımdan hiç konu açılmıyor.
bende biraz çekingenim açıkcası bu konuları açamıyorum.
ne yapıcam bilmiyorum. :18:

kabul ediyorsa yapman gereken tek şey evlilik cüzdanı ve dilekçeni işverene sunmak. 14 günlük iznin doluyomu peki. benim söylediğime göre

öyle bir kanun yok. iyice araştırın...
evlilik nedeniyle işten ayrılıp, ertesi gün işe başlasa bile tazminat almama gibi durumu yok.
sanırım siz işverensiniz, o yüzden böyle düşünüyorsunuz.

İsveren degilim, isverenin yarin bigun seni sikayet etse, sikayeti cozen makamim.. Yani senden tazminatini geri odemeni isteyecek makam..

yok arkadaşım sen yanlış biliyosun evlilik ani bile oluşsa işverene bildirme sorumluluğu var çalışanın. ben bir firmada insan kaynakları ve muhasebeye bakıyorum. kendimde ayrılcam cuma günü isten 15/05/2014 te bildirdim ayrılacağımı dilekçe ile. çünkü kanunda işverenin çalıştırdığı kışının yerine birisini bulması gerekn süre olarak ihbar süresi verilmiştir. çalıştığa yıla göre günün değişmeside bu yüzden. kıdemi çok olana daha fazla gün verilmiştir. :6:

:)) ben de mufettisim. Tereciye tere satmissiniz. Simdi mevzuat, doktrin, ictihat karisik uzun uzun anlatirdim ama inanin üşendim.. Siz bildiginiz gibi uyggulayin, yarin bi gun bi denetimde karsilasirsak anlatirim..

asal düzenleme gereği; Kadın işçilerin evlilik nedeni ile işten ayrılması durumunda, çalışma süresinin gerektirdiği kıdem tazminatı ödenmektedir. Bu haktan yararlanılabilmesi için; iş sözleşmesinin evlilik tarihinden itibaren 1 yıl içinde yazılı olarak feshi, evliliği gösteren belgenin işverene sunulması, feshin gerekçesinin evlilik olduğunun açıkça belirtilmesi gerekmektedir.peki, bu hakkı olan bayan işçilerin izleyeceği en güvenli yol hangisidir? Öncelikle tavsiyemiz, işverene hitaben yazılmış olan evlilik nedeniyle iş akdi feshini içeren bir dilekçe ile notere giderek yanında evlilik cüzdanın tarihini içeren belgesi eklenerek, işverene noter kanalı ile gönderilmesidir. Bu şekilde yapılan fesihte, işveren, “işçi bana dilekçe vermedi” veya “işçinin evlendiğini nerden bileyim?” gibi bahanelere sığınamaz. Fesih ihtarı işverene ulaştığı tarihte, bayan işçi kıdem tazminatı hakkını elde eder. İşveren, kıdem tazminatını hak etmiş olan bayan işçiye, bu tazminatı peşin olarak tamamını ödemek zorundadır. Noter tebliğine rağmen kıdem tazminatını ödemeyen işveren karşısında bayan işçi derhal İş Mahkemesine giderek alacak davası açmalıdır. Kötü niyetle kıdem tazminatı ödemeyen işverenlere, tazminatın yanında dava masrafları ve avukatlık ücreti ödemesi ayrıca çıkmaktadır. Ayrıca işverene, bayan işçinin tazminatı hak ettiği tarihten itibaren bankalarca uygulanan en yüksek mevduat faizi ile birlikte ödeme çıkacaktır. Bu sebeple işverenlerin, ödeme konusunda bayan işçilerle yazılı olarak anlaşması daha çok önerilmektedir.
ALINTIDIR. umarım işine yarar;)

:)) ben de mufettisim. Tereciye tere satmissiniz. Simdi mevzuat, doktrin, ictihat karisik uzun uzun anlatirdim ama inanin üşendim.. Siz bildiginiz gibi uyggulayin, yarin bi gun bi denetimde karsilasirsak anlatirim..

sizin gibi bir müfettişten ders aldım bende efendim :1: onun anlattıkları benim bildiklerim

asal düzenleme gereği; Kadın işçilerin evlilik nedeni ile işten ayrılması durumunda, çalışma süresinin gerektirdiği kıdem tazminatı ödenmektedir. Bu haktan yararlanılabilmesi için; iş sözleşmesinin evlilik tarihinden itibaren 1 yıl içinde yazılı olarak feshi, evliliği gösteren belgenin işverene sunulması, feshin gerekçesinin evlilik olduğunun açıkça belirtilmesi gerekmektedir.peki, bu hakkı olan bayan işçilerin izleyeceği en güvenli yol hangisidir? Öncelikle tavsiyemiz, işverene hitaben yazılmış olan evlilik nedeniyle iş akdi feshini içeren bir dilekçe ile notere giderek yanında evlilik cüzdanın tarihini içeren belgesi eklenerek, işverene noter kanalı ile gönderilmesidir. Bu şekilde yapılan fesihte, işveren, “işçi bana dilekçe vermedi” veya “işçinin evlendiğini nerden bileyim?” gibi bahanelere sığınamaz. Fesih ihtarı işverene ulaştığı tarihte, bayan işçi kıdem tazminatı hakkını elde eder. İşveren, kıdem tazminatını hak etmiş olan bayan işçiye, bu tazminatı peşin olarak tamamını ödemek zorundadır. Noter tebliğine rağmen kıdem tazminatını ödemeyen işveren karşısında bayan işçi derhal İş Mahkemesine giderek alacak davası açmalıdır. Kötü niyetle kıdem tazminatı ödemeyen işverenlere, tazminatın yanında dava masrafları ve avukatlık ücreti ödemesi ayrıca çıkmaktadır. Ayrıca işverene, bayan işçinin tazminatı hak ettiği tarihten itibaren bankalarca uygulanan en yüksek mevduat faizi ile birlikte ödeme çıkacaktır. Bu sebeple işverenlerin, ödeme konusunda bayan işçilerle yazılı olarak anlaşması daha çok önerilmektedir.
ALINTIDIR. umarım işine yarar;)

çok teşekkürler ilginiz için.
bende araştırdım ama net bir kanun yok, oyüzden bilgisi olanlardan yardım istedim.

Back
X