Bilgisi olanlar yardım lütfen

sedaecrin

“Kırarlar diye hayal kurmaktan vazgeçilmez.”
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
7.800
1.834
398
Arkadaşlar 8 gün önce kablosuz internete geçtik.Şöyle bir sorun var ki evimizin iki odasında çekmiyor çok fazla kopma yaşıyorum sürekli.İnternet gücünü yükseltici aletlet varmış bu konuda bilgisi olanlar bana biraz bilgi verebilir miiniz ?
Başka bildiğiniz bir yöntem varsa onu da paylaşabilirsiniz.
Bir de eski kablolu interneti laptopuma bağlasam çalışır mı çekim gücü açısından yani.
Şimdiden teşekkürler

Valla bizim modem salonda görülmeyecek bi'yerde evde iki laptop bi'tablet ve bütün telefonlar o interneti kullanıyo kopma sorunu yok.
Başlarda vardı yetkili kişileri arayıp durumu bildirince hallediyolar hemen:44:

Bende de olmuştu buna benzer birsey. Yetkililerı arayınca onlar ordan düzeltti. İnternetin çekim gücünü artırmışlardı. Başka bir internet sorunumda da eve teknisyen gelip bağlantımı tamir etmişti. Daha da sorun yaşamadım. Yetkilileri arayın en iyisi.

Valla bizim modem salonda görülmeyecek bi'yerde evde iki laptop bi'tablet ve bütün telefonlar o interneti kullanıyo kopma sorunu yok.
Başlarda vardı yetkili kişileri arayıp durumu bildirince hallediyolar hemen:44:

Yetkilileri aradım üç ayrı yeri aradım hatta modem merkezi internet bir de hatlar için ilgilendiler felan ama halen sorunum düzelmedi o yüzden modem hızını yükseltici mi alsam diye düşündüm ama o da etkili mi nasl tam bilmiyorum.Bilen varsa ilgi alayım dedim

modeme yakın odalarda da mı çekmiyor? dağıtıcı koyabilirsiniz aslında ama :26:

Yetkili servisi arayın onlar düzeltir,birde bir alet vardı bizim ev geniş oldugundan balkonda net fazla çekmiyordu,kardeşim küçük modem aldı pc ye taktı,flash bellek tarzıydı,net güzel çekmediği zamanlar onu takıyordu yazın balkonda çok oturduğumuz için balkonda kullanıyor.

aynı sıkıtıyı kablo net'te yaşadım.
müşteri hizmetlerini arayıp modem sürümünü yükseltmemi söylediler.
aradım halloldu
bi' deneyin isterseniz

modeme yakın odalarda da mı çekmiyor? dağıtıcı koyabilirsiniz aslında ama :26:

modemin olduğu odada çekiyor.modemin yanındaki odada çekiyor fakat diğer iki odada çekim gücü bir iki dişe düşüyor kopuyor internet bulunamadı diyor.Dağıtıcı nasıl peki ?

Sizin aldığınız modem mi yoksa adaptör mü yani hızını yükseltmek için.

aynı sıkıtıyı kablo net'te yaşadım.
müşteri hizmetlerini arayıp modem sürümünü yükseltmemi söylediler.
aradım halloldu
bi' deneyin isterseniz

Aslında üç farklı yeri aradım ama ilgilendiler de halen sorun çzöülmedi.Teşekkür ederim arıca

sürekli kopma sorunu ve çekmeme sorunu yaşadım. 444 lü hattını aradım.
onlar alt yapının verilen hızı desteklemediğini hız düşürme yapacaklarını söylediler. belki böle bişi olabilir.
eğer firma çözemiyorsa Telekom ekibi gelip hattı kontrol ediyor.
siz interseniz Telekom gelip hatta baksın talebinde bulunabilirsiniz.

Sizin aldığınız modem mi yoksa adaptör mü yani hızını yükseltmek için.
Modem tarzı birşey pc ye takmıştı şuan kullanmıyor yazları kullanıyor genelde küçük bir anteni vardı hani eski telefonlarda olur ya öyle.

Modem tarzı birşey pc ye takmıştı şuan kullanmıyor yazları kullanıyor genelde küçük bir anteni vardı hani eski telefonlarda olur ya öyle.

Benim baktığım güç adaptörlere de anten vardı o da küçük belki aynısıdır.eşekkür ederim

Peki teşekkür ederim

Evde modemi koyduğunuz yer önemli. Eğer modem ile arasında buzdolabı gibi bir eşya varsa modemin yerini değiştirmeyi deneyin. Veya modeminizde problem olabilir.

Evde modemi koyduğunuz yer önemli. Eğer modem ile arasında buzdolabı gibi bir eşya varsa modemin yerini değiştirmeyi deneyin. Veya modeminizde problem olabilir.
buzdolabı gibi bir şey yok aslında üst bir tarafa koydum
Internet hızınız kaç sizin.
onu da tam anlayamadım aslında bir yerde 300 bir yerde başka bilgide 100 yazıyor hangisi internet hızı kavrayamadım bende

buzdolabı gibi bir şey yok aslında üst bir tarafa koydum

onu da tam anlayamadım aslında bir yerde 300 bir yerde başka bilgide 100 yazıyor hangisi internet hızı kavrayamadım bende
300 mü 8 mbps yada 16 mbps değil mi bağlantı hızı,16 dan fazla yoktur.

Kutunun her yerine baktım ama dediğim gibi 100 ve 300 mbps yazıyor belki yeni modemlerde böyledir
Fiber mi sizinki canım eğer fiberse 100 yada 300 olması normal ama diğer internet türünde 16 dan fazla olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…