Evi kızının üzerine geçirse bile vefat durumunda oğlu hakkını alır mahkeme yoluyla,evlatlıktan reddetmede yok.hanımlar direk konuya gireyim yakınımız olan bir teyze var 65 yaşında 1 evi var hayırsız bir oğlu ve birde kızı var .... oğlan sen öl evi satıp kızınıda sokağa atarım diyor .... bu teyze evi kızın üstüne yapmak istoyor ama oğlan mahkemeye verse geri alır hakkını diyorlar . bende öyle biliyorum... nasıl bir yol izlerse oğlanın alma ihtimali ortadan kalkar... (bunu evlat ayırmak olarak görmeyin oğlan gerçekden kötü biri)
Başkasına satacak o da kızına satacak geri. Belki öyle olur.
Başkasına satacak o da kızına satacak geri. Belki öyle olur.
Anne vefat etmiş olsa devlet o malı o adama yedirmez direk iki hisse olarak kayıtlara geçiyor.
Adam evi satışa çıkarsa kardeşin imzası şart.
Öyle agzıyla atmasın
peki kız imza vermezse satamaz kalırmı yani
Evi satamaz, satsa bile mal kaçırma davası açar kızı. Allah gecinden versin teyze ölürse miras paylaşımı davası açar kızı en kötü.hanımlar direk konuya gireyim yakınımız olan bir teyze var 65 yaşında 1 evi var hayırsız bir oğlu ve birde kızı var .... oğlan sen öl evi satıp kızınıda sokağa atarım diyor .... bu teyze evi kızın üstüne yapmak istoyor ama oğlan mahkemeye verse geri alır hakkını diyorlar . bende öyle biliyorum... nasıl bir yol izlerse oğlanın alma ihtimali ortadan kalkar... (bunu evlat ayırmak olarak görmeyin oğlan gerçekden kötü biri)
Son derece basit canım anne kızına bağış yapıcak kımse alamaz o zamanhanımlar direk konuya gireyim yakınımız olan bir teyze var 65 yaşında 1 evi var hayırsız bir oğlu ve birde kızı var .... oğlan sen öl evi satıp kızınıda sokağa atarım diyor .... bu teyze evi kızın üstüne yapmak istoyor ama oğlan mahkemeye verse geri alır hakkını diyorlar . bende öyle biliyorum... nasıl bir yol izlerse oğlanın alma ihtimali ortadan kalkar... (bunu evlat ayırmak olarak görmeyin oğlan gerçekden kötü biri)
Satış degilde bağış yoluyla evi kizina verebilir veya vasiyetname ile bırakabilir ama şahsi fikrim ne olursa olsun evlat kötü de olsa bence miras esit paylastirilmali bu konuda ayrim yapilmamalidir.
O iş öyle olmuyor arkadaşlar. Mahfuz hisse denen bir furum var. Altsoyun ve anne bananın hissesi. Yani evlafın 3/4 olan hissesini vermek istemese bile, devlet yarısını verdiriyor
Aynen katılıyorum o şekilde anca kurtarabilir eviBaşkasına satacak o da kızına satacak geri. Belki öyle olur.
Oğlu dava açıp satışı durdurur annenin vefatından sonra.Aynen katılıyorum o şekilde anca kurtarabilir evi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?