Bilinç altıma yerleşen saçma düşünce

Turkish Delight

beni yaradan,elbet yolumu gösterir.
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2017
3.389
3.518
133
Orta okul yıllarımda kendimi her zaman çirkin hisseden bir kızdım.Daha dogrusu ergenlik döneminde yara aldım hiçbir zamanda bunu iyleştiremedim.Sınıfta 5-6 tane kız 30 taneden fazla erkek vardı.cok sessizdim sınıftaki herkes benimle uyuz diye dalga geçerdi.sarışın bir arkadaşım vardı sınıfın en güzel kızı tabiriyle yan yana oturduğumuz için arka sıradaki arkadaşlar "ona bak birde şuna bak"diye dalga geçerlerdi.Yaz tatillerinde içim sızlar hep ağlardım.""ben çirkin bir kızım diye"aradan yılar geçti.cocuklarım oldu ama hala o günlerim aklıma gelir.ve özgüvenim eksi sıfırlara düşer.bu yıllardan beridir süren bişey arkadaşlar bu sendromu doktor yardımıyla atlatabilir miyim???:bicak::bicak::bicak:

Aşkım evet bende sarışınım ama inan her sarışın böyle değil. yani ton çok önemli saçta bir ton insanı çok basitleştirebilir. lütfen saç renginizi değiştirin bu renk sizin değil. Güzelleşmek isterken çok çok çirkinleşebiliyor insan.
Noluuur değiştir şu rengi.
bu renkten geçeli inanın birkaç ay oldu omreli saç kullanıyorum cnm

Size yakisani bulmak onemli.
Daha dogal sarılar kullanabilirsiniz.
Makyajinizi oyle kuyruklu eyeliner goz altina kalem cekme yerine kahve tonlarinda far, uzun kivrik kirpikler, seftali tonu allık ve yine canli gosteren rujla yaparsaniz eminim yakisicaktir :)

Eşin de sizi beğenmediğini sık sık dile getiriyordu değil mi,yanlış hatırlamıyorsam.
Ya da siz mi onu daha yakışıklı olarak görüyordunuz.
Olay sizde,bu güvensizliğinizi çok yansıtıyorsunuz ve insanlar da bunu çok güzel kullanıyor.
Eşini de gördük yani bildiğin erkek boşuna kuruntu yapıyor.

Eşin de sizi beğenmediğini sık sık dile getiriyordu değil mi,yanlış hatırlamıyorsam.
Ya da siz mi onu daha yakışıklı olarak görüyordunuz.
Olay sizde,bu güvensizliğinizi çok yansıtıyorsunuz ve insanlar da bunu çok güzel kullanıyor.
asıl mesele tedavi olabilir miyim kendi başıma başaramıyorum o yüzden soruyorum ergenlikten gelen bir duygu.

Çocuklarımıza merhametli olmayı öğretelim. İnsanlarla dalga geçmenin yanlış olduğunu, kalp kırmanın çok kötü olduğunu, herkesi ve herşeyi sevmeyi öğretelim. Böylece sorun kökten çözülmüş olur.
Ne yazık ki bu "bullying" yüzünden hayatına son veren gençler var.
maalesef çocuklarımıza bunu çok güzel enjekte ediyorlar.bunun için cocuklarımızı bilinçlendirmek lazım.

Back
X