Bilinçaltında sıkıntıların nedeni yatıyor olabilir mi?

resurrection93

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2018
660
382
23
32
Yaşadığımız bazı sıkıntıların nedeninin bilinçaltında yattığı söyleniyor. Yani bir nevi bilinçaltımız hayatımızın yönetiminde etkili olabiliyormuş. Böyle şeylere inanıyor musunuz, sizce de insanın yaşadıklarının nedeni bilinçaltı ve inanç kalıpları olabilir mi? Özellikle sıkıntıların nedeni bilinçaltında yatıyor diyor bazı uzmanlar. Bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Çünkü eğer gerçekten bilinçaltı sıkıntılara neden oluyorsa bilinçaltımı iyileştirmeye ihtiyacım var demektir. :)

Her sıkıntımızın sebebi bilinc altımız mı bilemem ama etkiliyordur farkında olmadan.Ben enerji olayına inanıyorum insanda sosyal bir varlık ve enerjiden ibaret olumlu düşünmek zihni temizlemek gerekiyor.Ama bazende naparsan yap olmadımı olmuyor...

Her sıkıntımızın sebebi bilinc altımız mı bilemem ama etkiliyordur farkında olmadan.Ben enerji olayına inanıyorum insanda sosyal bir varlık ve enerjiden ibaret olumlu düşünmek zihni temizlemek gerekiyor.Ama bazende naparsan yap olmadımı olmuyor...
Ben çok araştırıyorum bu konuları bu ara. Biraz sıkıntılı günlerden geçiyorum çünkü. Aslında olumlu düşünme ve olumlamalar işe yarıyormuş. Ama şöyle; önce bilinçaltındaki olumsuz düşünce kalıplarını değiştirmek ve dönüştürmek lazımmış, sonra olumlamalar etki ediyormuş. Bu da çeşitli terapi yöntemleri ile mümkünmüş.

Dediğiniz bilinçaltı değil, bilinçdışı olabilir diye düşünüyorum.
Okuyun, inceleyin ve kendinizi bu yönde keşfetmeye çalışın derim.

Ben çok araştırıyorum bu konuları bu ara. Biraz sıkıntılı günlerden geçiyorum çünkü. Aslında olumlu düşünme ve olumlamalar işe yarıyormuş. Ama şöyle; önce bilinçaltındaki olumsuz düşünce kalıplarını değiştirmek ve dönüştürmek lazımmış, sonra olumlamalar etki ediyormuş. Bu da çeşitli terapi yöntemleri ile mümkünmüş.
Bülent Gardiyanoglu gönül gözü bana iyi gelmisti begenirseniz bi bakın bakış açınızı güzellestiriyor

Yaşadığımız bazı sıkıntıların nedeninin bilinçaltında yattığı söyleniyor. Yani bir nevi bilinçaltımız hayatımızın yönetiminde etkili olabiliyormuş. Böyle şeylere inanıyor musunuz, sizce de insanın yaşadıklarının nedeni bilinçaltı ve inanç kalıpları olabilir mi? Özellikle sıkıntıların nedeni bilinçaltında yatıyor diyor bazı uzmanlar. Bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Çünkü eğer gerçekten bilinçaltı sıkıntılara neden oluyorsa bilinçaltımı iyileştirmeye ihtiyacım var demektir. :)
Psikologa devam edebilseydim ogrenecektim. Sende yetersixlik hissi var sebebi gecmise dayanabilir dedi. O bunu dedi yaa ben cocuklugumu annemle iliskimi vs anlatmaya basladim.:)) hazir kv cocuga bakarken tekrar randevu alsam iyi olacak.

Bana "Kendini İyi Hissetmek" kitabini onerdi daha almadim. Ben nede boyleyimi bulmak istiyorum. Bir sekilde kendi kendimi iyi etmeyi basariyorum zaten:))

Bilinçaltınızı iyileştirmek istiyorsanız ileriye bakın.
Sanırım Geçmişe dönük yaşıyorsunuz

Niyeyse aklıma kelebek etkisi teorisi geldi :)
Netten bi okuyun derim
Geçmişe yönelik yaşamak değil de geçmişteki olaylar canımı sıkıyor diyelim. İleriye dönük yaşamak istiyorum işte ben de ama önce bilinçaltımı iyileştirmem lazımmış gibi geliyor.

İnsan çok karmaşık bir canlı. Yaşadıklarımızın, hissettiklerimizin,tepkilerimizin altında o kadar çok etken var ki... Bilinçaltımız, genlerimiz, yaşadığımız yerin iklimi, hormonlar, mevsim geçişleri... Bu liste uzar gider. Söz konusu insansa kesinlik diye bir şey yoktur. Bilinçaltı iyileştirilebilir mi, boşaltılabilir mi bilmiyorum. Ama bizi etkileyen olaylarla yüzleşip ders çıkarıp önümüze bakmamız gerektiğine inanıyorum. Hayat önümüzde uzanan uzun bir yol. Ne yazık ki dümdüz ve engelsiz değil. Karşımıza çıkan ilk engeli bir şekilde aşıp bundan ders çıkarıp diğer engelleri kolaylıkla asabiliriz ya da ilk engelin önünde oturup bütün hayatı onu tekmeleyerek de geçirebiliriz. Hangisi ise yarar ne olur bilemem. Neticede o tekmeler engelin ortadan kaldırılmasını da sağlayabilir.

İnsan çok karmaşık bir canlı. Yaşadıklarımızın, hissettiklerimizin,tepkilerimizin altında o kadar çok etken var ki... Bilinçaltımız, genlerimiz, yaşadığımız yerin iklimi, hormonlar, mevsim geçişleri... Bu liste uzar gider. Söz konusu insansa kesinlik diye bir şey yoktur. Bilinçaltı iyileştirilebilir mi, boşaltılabilir mi bilmiyorum. Ama bizi etkileyen olaylarla yüzleşip ders çıkarıp önümüze bakmamız gerektiğine inanıyorum. Hayat önümüzde uzanan uzun bir yol. Ne yazık ki dümdüz ve engelsiz değil. Karşımıza çıkan ilk engeli bir şekilde aşıp bundan ders çıkarıp diğer engelleri kolaylıkla asabiliriz ya da ilk engelin önünde oturup bütün hayatı onu tekmeleyerek de geçirebiliriz. Hangisi ise yarar ne olur bilemem. Neticede o tekmeler engelin ortadan kaldırılmasını da sağlayabilir.
Çok doğru bir yorum yaptınız. Gerçekten harfiyen katılıyorum yazdıklarınıza. İnsan dediğiniz gibi karmaşık bir canlı. Şu anda ne yaşıyorsam ve bu sıkıntıların nedeni gerçekten bilinçaltında yaşıyorsa bunu düzeltmek isterim. Eğer hayatımızın kontrolü biraz olsun elimizdeyse böyle bilinçaltını düzeltmeye çalışmaktır, olumlama yapmaktır falan faydalı olabileceğine inanıyorum...

Benim bir tanidigim yesil rengi hic sevmez. Giyinmez, kullanmaz. Bir sebepten psikologa gitmişti. Bilincalti tedavileri sirasinda cikti nedeni. Kucukken bahcelerinde su tulumbasi varmis. Basini oraya siddetli sekilde vurmus. Cok korkmus. Bu olayi hatirliyor dun gibi. Ama yesili neden sevmedigini psikolog ortaya cikarmis. Su tulumbasi kahverengiden yesile donen bir renkmis aklinda o tulumba kalmis oyle. Dusunun cok basit bir olay. Ama bilincaltinda neler sebep olmus. Bizi bugun biz yapanda bilincaltimiz zaten

Bilinçaltı yaşadıklarımızın deposu.Seyir defterimiz aslında.Bugün yaşadığınız çoğu şeyin ilk kodlandığı yer orası.Bu yüzden hepimiz farklı insanlarız ve dünyaya farklı tepkiler veriyoruz.Çocukluğunda sürekli erkekler tarafından tacize uğrayan bir insanın erkeklere bakış açısıyla,gayet medeni,düzgün ilişkiler kurmuş bir insanın bakış açısı aynı olmaz.Bu da insanı farklı seçimlerle bambaşka yerlere götürür.(Acı ama böyle)Henüz bitirdiğim Yasemin Soysal'ın "Tek Suçlu Beyniniz"kitabında bu konuyla ilgili güzel bilgiler var.Rüyalarımızın analizi de bu anlamda müthiş şeyler keşfetmemizi sağlayabiliyor.Neyse ben şimdi sabaha kadar yazabilirim bu konuda.Siz araştırın. :)

İnanırım
Kendimize farkında olmadan sürekli hedefler koyuyoruz surdan para gelirse sunu alırım yarın olsun sunu yaparım aksam su yemegi yiyeyim sunu okuyayım izleyeyim eve gideyim ayagımı uzatıp tv acayım vs vs
Sürekli kendi icimizde gün icerisinde farkında olmadıgımız kendi bilincaltımıza emirler veriyoruz kendimize cok yükleniyoruz psikolojik olarak sürekli bask uyguluyoruz ve bu kücük hedeflerimiz gercekleşmediginde mutsuz oluyoruz

Bilinçaltı yaşadıklarımızın deposu.Seyir defterimiz aslında.Bugün yaşadığınız çoğu şeyin ilk kodlandığı yer orası.Bu yüzden hepimiz farklı insanlarız ve dünyaya farklı tepkiler veriyoruz.Çocukluğunda sürekli erkekler tarafından tacize uğrayan bir insanın erkeklere bakış açısıyla,gayet medeni,düzgün ilişkiler kurmuş bir insanın bakış açısı aynı olmaz.Bu da insanı farklı seçimlerle bambaşka yerlere götürür.(Acı ama böyle)Henüz bitirdiğim Yasemin Soysal'ın "Tek Suçlu Beyniniz"kitabında bu konuyla ilgili güzel bilgiler var.Rüyalarımızın analizi de bu anlamda müthiş şeyler keşfetmemizi sağlayabiliyor.Neyse ben şimdi sabaha kadar yazabilirim bu konuda.Siz araştırın. :)
Teşekkür ederim. Bilinçaltındaki olumsuz kodlamaların hayatımıza çektiklerimizle alakalı olduğunu ben de duymuştum. Duygusal, maddi, manevi olumlu olumsuz ne yaşıyorsak hepsi bilinçaltında yatıyormuş. Bu yüzden bilinçaltı değişince insanların da hayatı değişiyormuş. Çekim yasası ve bilinçaltını birbiriyle bağdaştıran çok fazla makale okudum. Araştırmaya değer bir konu gerçekten.

Bilinçaltı; insanın gerçek benliğidir bence , mesela sen kendini motive edersin bi konu üzerine ama bilinçaltında korku yatıyordur , mesela benim bazen sinirlerim bozuk oluyor nedenini bilmeden , daha sonradan rüyalarıma giriyor üzüldüğüm şey , dediğim gibi gerçek benlik ...

Sıkıntılarımız derken, karşılaştığımız somut olaylari mi kastediyorsunuz yoksa yukarıda bir üyenin anlattığı yeşil rengi giymemeniň asıl sebebi gibi durumlâri mi?

Back
X