• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilir kişilerden yardım istiyorum. (Okuyun)

Elmaemma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
1.786
1.988
133
Hiç görüşmediğimiz kayınbabam suç işledi. Epilepsi hastası ve ek olarak akli problemleri olduğunu düşünüyorduk hep ve hastaneye yatırıp tedavi ettirmeyi eşim daha önce denedi. Polis eşliğinde vs ama başaramadık elimizden kaçtı sevk beklerken. Çok sorunlu bir adam. Sadece ailesinin değil mahallenin bile huzurunu kaçırıyordu devamlı ve tehlikeli bir boyuttaydı çocuklara bile sataşıyordu bağırıyordu.
Anlatacak çok şey var kp in sorunlarıyla ilgili ama çok uzun olur. Asıl meseleye gelmek istiyorum.
Bu adam dün mahallede çöpçülerle ağız dalaşına girmiş ve kavga başlamış. Bıçak çekmiş adamlara yaralamış. Ayırmaya gelenlere de bıçak çekip yaralamış. Herkese saldırmaya başlamış. Orada duran bir arabaya bile saldırmış camı kırıp koltuklara saplamış bıçağı. Olay başlangıcında içinde 3 çocuk varmış neyse ki olay büyür korkusuyla önceden çocukları yakınlardaki bir dükkana almışlar. Arabada kimse yokmuş neyse ki. Polis gelmiş polisi de dövmüş ve neredeyse kalbine saplıyormuş bıçağı. Ortada büyük bir suç var anlayacağınız.
Ama herkes bu adamın akli dengesinin yerinde olmadıgını bildigi icin hastaneye yatırılmalı demişler şikayetçi olunmamış. Kp nezaretteyken haberimiz oldu bizim.
Eşim duyar duymaz gitti ve babasının akli dengesinin bozuk olduğunu, daha önce ekip eşliğinde hastaneye yatırmak için götürüldüğünde polislerin görev yerini terk ettiğini, görevlerini yapmadıklarını ve babasının kaçtığını söylemiş. Bu defa görevinizi yapın ve hastaneye yatıralım demiş eşim.
Nitekim bugün kp adanaya yollandı. Doktor onaylamış yatış vermiş.
Ve benim asıl merak ettiğim mesele şu;
Kp hastaneye yatarsa kaynanam yalnız kalacak evde. O sorun değil ama kadının maaşı yok hiçbir şeyi yok. Bizim maddi durumumuz ise kendimize bile yetemiyoruz diyelim. Kaynanamın maaşı falan olmazsa yanımıza yerleşmek zorunda kalabilir. :(
Kp emekli. Emekli maaşı vardı. Bu maaş kesilir mi? Yoksa kp e yatmaya devam eder mi? Ya da eşine devredilebilir mi? Nasıl oluyor bu maaş meselesi? Bilenlerden acil bilgi bekliyoruz.
Uzun oldu kusura bakmayın.

Yani kaynanama mı yatırılacak maaş tam anlayamadım?
Kayınpederinizin akıl sağlığı yerinde olmadığı için, onun tüm yasal sorumluluğu birine devredilmek zorunda.
Şuan eşi kanunen en yakını olduğuna göre ona devredilir, eşinizin ayrıca bir başvurusu olmazsa.
Böylelikle de maaş kayınvalidenize geçer.
Eğer eşiniz vasi olursa eşinize yatar maaşı.

Kayınpederinizin akıl sağlığı yerinde olmadığı için, onun tüm yasal sorumluluğu birine devredilmek zorunda.
Şuan eşi kanunen en yakını olduğuna göre ona devredilir, eşinizin ayrıca bir başvurusu olmazsa.
Böylelikle de maaş kayınvalidenize geçer.
Eğer eşiniz vasi olursa eşinize yatar maaşı.
Kaynanama kalması çok iyi olur ya kadın kendine yetsin biz başka bir şey istemiyoruz. Diğer kardeşler maaşa konmak isterse peki? Eşimin 2 ablası 1 abisi var 4 kardeşler.

Yav adam yaşıyor anne yaşıyor nasıl konacaklar öyle birşey mümkün degil
Vallahi ne bileyim hiç bilgim yok bu konularda araştırdım internetten de bulamadım.
Bir arkadaş da eşinizin ayrıca bir başvurusu varsa eşiniz alır deyince haliyle diğer kardeşler de alabilir diye düşündüm. Ama eşi varken cocuklara düşmesi bana da mantıklı gelmedi.

Vasi tayin edildiginde para yine kayinbabanizin hesabına yatar. Ancak bankalarda ve tüm diğer kurumlarda babanızın yerine vasisi diye imza atarak tüm işlemleri gerçekleştirebilir vasi olan kişi.

Te
Vasi tayin edildiginde para yine kayinbabanizin hesabına yatar. Ancak bankalarda ve tüm diğer kurumlarda babanızın yerine vasisi diye imza atarak tüm işlemleri gerçekleştirebilir vasi olan kişi.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Gerçekten faydalı oldu.

Vallahi ne bileyim hiç bilgim yok bu konularda araştırdım internetten de bulamadım.
Bir arkadaş da eşinizin ayrıca bir başvurusu varsa eşiniz alır deyince haliyle diğer kardeşler de alabilir diye düşündüm. Ama eşi varken cocuklara düşmesi bana da mantıklı gelmedi.
Vasi kim ise o alır.
Yani vasi demek, kayınpederinizin tüm işlerini yönetecek, her türlü şeyinden sorumlu kişi.
Bir nevi ebeveyni diye düşünün.
Kim vasi başvurusu yaparsa o alır.
Ama kayınvalideniz sağlık durumu iyi, kendini iyi idare edebilecek durumda ise o başvurmalı zaten.
Miras değil ki kardeşler bölünsün.
Ayrıca vasi hasta ile ilgilenmek, onun tüm bakımını gidemek zorunda.
Sadece maaşla bitmiyor iş, yasal tüm hak yönetimi size geçiyor ama onun adına yapabilecek şeyleri de kısıtlı.
Onun adına mülk edinemez, bağış yapamaz, şirket kuramaz vs.

Vasi kim ise o alır.
Yani vasi demek, kayınpederinizin tüm işlerini yönetecek, her türlü şeyinden sorumlu kişi.
Bir nevi ebeveyni diye düşünün.
Kim vasi başvurusu yaparsa o alır.
Ama kayınvalideniz sağlık durumu iyi, kendini iyi idare edebilecek durumda ise o başvurmalı zaten.
Miras değil ki kardeşler bölünsün.
Ayrıca vasi hasta ile ilgilenmek, onun tüm bakımını gidemek zorunda.
Sadece maaşla bitmiyor iş, yasal tüm hak yönetimi size geçiyor ama onun adına yapabilecek şeyleri de kısıtlı.
Onun adına mülk edinemez, bağış yapamaz, şirket kuramaz vs.
Çok açıklayıcı oldu çok teşekkür ederim. Artık kim kp'in ihtiyaçlarıyla ilgilenmeye gönüllü olursa vasi o olur öyleyse. Gerisi eşime kaynanama ve kardeşlerine kalmış. Artık vasi kaynım olsa bile gerektiği şekilde idare ederler kaynanama geçineceği kadar para da yollarlar.
Ben sadece kadın parasız pulsuz ortada kalacak ve yanımıza gelmek zorunda kalacak diye dert ettim bunu.
Verdiğiniz bilgiler epey aydınlattı teşekkür ederim tekrardan.

Çok açıklayıcı oldu çok teşekkür ederim. Artık kim kp'in ihtiyaçlarıyla ilgilenmeye gönüllü olursa vasi o olur öyleyse. Gerisi eşime kaynanama ve kardeşlerine kalmış. Artık vasi kaynım olsa bile gerektiği şekilde idare ederler kaynanama geçineceği kadar para da yollarlar.
Ben sadece kadın parasız pulsuz ortada kalacak ve yanımıza gelmek zorunda kalacak diye dert ettim bunu.
Verdiğiniz bilgiler epey aydınlattı teşekkür ederim tekrardan.
Rica ederim, endişenizi anlayabiliyorum.
Zaten kendi yağınızda kavrulurken böyle bir hak varsa ne olurun peşindesiniz, iyi de ediyorsunuz.
Yasal olarak prosedürleri oldukça fazla bir işlem vasi tayin etmek.
Bırakın kim alıyorsa alsın, sizin yuvanıza zararı olmaz.
Ama adına olan mallar satılabilir mi o kısmı bilmiyorum ya da bir sınırlandırılması olabilir.
Netten araştırın vasi tayin etmek, vasi yükümlülükleri, sınırlaması diye.

Boşuna endişelenme maaş konusunu arkadaşlar açıkladığı için bir daha yazmadım. Ama dikkat et tek kaldım diye senin eve yerleşmesin kvden.

Kaynanama kalması çok iyi olur ya kadın kendine yetsin biz başka bir şey istemiyoruz. Diğer kardeşler maaşa konmak isterse peki? Eşimin 2 ablası 1 abisi var 4 kardeşler.
Kaynana kişisi vasi olacak nitelikteyse sıkıntı yok yani aklibasinda parayı yönetebilecek hastasına sahip çıkabilecek gibi...

Boşuna endişelenme maaş konusunu arkadaşlar açıkladığı için bir daha yazmadım. Ama dikkat et tek kaldım diye senin eve yerleşmesin kvden.
Ben de ondan korktuğum için bunun derdine düştüm. Elden ayaktan düşmüş bir kadın değil gayet dinç. Parası da olursa yanımıza gelmesine gerek kalmaz. Yoksa banane kp'in maaşından.

Back
X