Bilmeden kurban etine dokumdum hamileymişim!

Dilaraozturk54

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2019
45
9
1
29
Kzlar hamileymişim ve dha dün öğrendim. Ben bilmeden kurban etine dokundum bisey olur mu basina bisey gelen var mi ? Pazartesi kan tahlili vericem suan 3 4 haftalıktır sanırım

Ne gibi bir şey olabilir mi? Ben kurbanda mutfaktan çıkmadım etlerle haşir neşir oldum. Toksoplazma ete dokunmakla değil çiğ tam pişmemiş et yemekle olur. Yani korkma boş yere bir şey olmaz

Hamileliği ne sanıyosunuz etten ne olmasını düşünüyosunuz.
Burayı okuyunca bazen beynim yanıyo ister kızın ister darılın
Toksoplazma ilk aylarda çok tehlikeli.

D Dilaraozturk54 ama yeni öğrendiysen bir şey olacağını pek sanmıyorum için rahat olsun. Daha da rahat olmak istersen kandan toksoplazma testi yaptırabilirsin.

Merhaba canım sana hemen çıkuşmışlar ama hamileyken eğer toksoplazma negatifse çiğ ete bile dokunmamak gerekir.
Haa nerden biliyorsuncular soracak olursa bu durum ablamda var ve çiğ ete, tavuğa, balığa dokunması yasak.

Haa bu söylediklerim seni korkutmasın arkadaşım, test verene kadar dikkatli olursun. Allah korumuştur umarım ve tebrik ederim🙏🏼😊

İlk defa duyuyorum. Batıl inançlardan birisi mi yoksa konu sahibi sağlık açısından düşündüğü için mi böyle bir konu açtı ??? 🤔

İlk defa duyuyorum. Batıl inançlardan birisi mi yoksa konu sahibi sağlık açısından düşündüğü için mi böyle bir konu açtı ??? 🤔
Batıl inanç değil toksoplazma adlı virüs gebeliğin ilk aylarında bulaşması dahilinde çok tehlikeli. Düşük, anomali sebebi.
Bu yüzden gebelikte çiğ et tüketilmez, kedi varsa kumu temizlenmez, sebzelerin sirkeli suda iyice yıkanıp temizlenip tüketilmesi gerekir. Tedbir kuldan.
Ancak çiğ ete dokunmakla geçer mi pek emin değilim ama yinede pek yersiz evham sayılmaz. Hatta bu iyi birşey ki bebeği için endişelenmiş 🤗 İlk zamanlar böyle telaşlar gebeliğin en tatlı telaşı oluyor. O yüzden ben pek yersiz bulmadım.

Batıl inanç değil toksoplazma adlı virüs gebeliğin ilk aylarında bulaşması dahilinde çok tehlikeli. Düşük, anomali sebebi.
Bu yüzden gebelikte çiğ et tüketilmez, kedi varsa kumu temizlenmez, sebzelerin sirkeli suda iyice yıkanıp temizlenip tüketilmesi gerekir. Tedbir kuldan.
Ancak çiğ ete dokunmakla geçer mi pek emin değilim ama yinede pek yersiz evham sayılmaz. Hatta bu iyi birşey ki bebeği için endişelenmiş 🤗 İlk zamanlar böyle telaşlar gebeliğin en tatlı telaşı oluyor. O yüzden ben pek yersiz bulmadım.

Tabii.. Tatlı telaşları iki hamilelik geçirerek bende yaşadım fakat hiç duymadım bu enfeksiyon türünü.. Dikkat etmem gereken ço başka sorunlar olduğundan mı yoksa günümüzde pek bilinmediğinden mi geri kaldım bu konuda anlayamadım. Netten baktım burda gördüğüm gibi çok şaşırdım. Geç oldu ama İyi oldu denk gelmem.. Yani hiçde yersiz bir konu değil. Bu konuda bilgisi olmayan yeni anne adaylarıda bilgi edinmiş olur.

Doktor zaten başlangıçta bu testleri senden isteyecek ama için rahat değilse bekleme hemen yaptır. Bundan sonra dikkatli ol. Bilmeden olmuş sonuçta stres yapma

Kzlar hamileymişim ve dha dün öğrendim. Ben bilmeden kurban etine dokundum bisey olur mu basina bisey gelen var mi ? Pazartesi kan tahlili vericem suan 3 4 haftalıktır sanırım
Ben sürekli dokunuyorum 😁
Ciğer dalak yürek yiyorum . Kurbanda da etleri paketledim , ciğer dalak yürekleri ben doğradım. Siz ne olmasını bekliyorsunuz

Evet cig ete cok fazla dokulmamasi gerekiyor acik yara gibi bisey varsa tokso gecebilir. Ama dokunmakla.gecmesi digerlerine gore dusuk ihtimal tabi. Ayrica sakatat ozelikle ciger kokarec iskembe gibi seyler tuketmek yasak . Cigerde k vitamini fazla oldugundan ozelikle kanama pihtilasma soruni olanlara sonra diger tum gebelere yasak. Toksoplazma ile ilgili basliklar var aslinda.

Dokunduktan sonra o elleri iyice derinlemesine yıkamaSanız, yıkamadan ağzınıza sürerseniz tehlikeli sadece. Yoksa hepimiz ette elliyoruz yemek yapıp pişirip yiyoruz da. Önemli olan yaptıktan. Sonraki hijyen ve pişmiş et yemek

Back
X