Bilmediğim bir işin altından kalkabilir miyim ?

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.441
13.762
248
Sınıf öğretmeniyim. Kpss sinavim var sinavdan sonra calismak icin birkac yere başvurdum. Aslinda rehabilitasyonda calismak istiyordum ama sertifika almam gerekiyor. Sertifika kursu da ne zaman acilacak belli değil. Acilsa bile uzaktan egitim olacağı icin ücreti yüksek olursa ödeyemeyebilirim. Neyse bir firma bilgilerime ulaşmış telefonla aradılar. İkâmetimin yakinlarindaki petrol bakkal market gibi yerlere ürün tanitimi yapacak elemana ihtiyacları olduğunu söylediler. Sınavdan sonra konuşalım dedim. Net maaş+agi+yemek+yol 2000-2200 falan olacak ücreti günlük 4 saat. Bu dönemde zaten hicbir firma eleman aramadigi icin mantikli geldi. Fakat benim gerçekten ikna kabiliyetim yok. Güleryüzlüyümdür, kendimi iyi ifade ederim vs.. ama daha hic birilerini ikna etmisligim yoktur mesela bir proje yazarım kırk farkli kuruma gidip tek tek anlatirim hepsinden olmaz yaniti alırım, özel okullarla görüsürüm anlatirim biz sizi arıycaz olur. Beceremezsem ürün satisi yapamazsam diye endişeleniyorum. Simdi satış yapamazsam firma biz sizinle calısamayız derse acayip canım sıkılır.Acaba bu topa hic girismesem mi yoksa risk mi alsam ?

Başvurmadınız bı firmadan size ulaşılması şüpheli geldi bana

Arkasından başka birşey çıkabilir, dikkatli olun
Kariyer net indeed gibi sitelerden basvuru yapınca ulaşılabiliyor. Zaten orada öyle bir kutucuk var bilgilerimin diğer firmalarla paylaşılmasını kabul ediyorum diye.Bu normal bir durum

yani böyle bir işim olsa öğretmen birine bu işi teklif etmem

dünya lise mezunu yahut işletme tarzı alan mezunu var

bu kişileri bir yerden tanıyor musunuz neden siz

lakin çalışmak istiyorsan çalış ikna edemesen, ürün satışı yapamasan ne olur ki

maaş net ise sorun ne

ama günde 4 saat bir şey satacaksın sana maaş Agi yol yemek verecekler

cidden bu satılacak ürün ne

Bilgilerinize nasıl ulaşmışlar? Bu günümüzde çok kolay tabi ama yine de arayıp iş teklifi ettikleri için içime şüphe düşerdi benim. İş konusuna gelirsek de satış ve pazarlama kabiliyet ve ikna gücü istiyor. Yani karşınızdaki insanın ihtiyacını doğru belirlemeli ve onu ikna etmelisiniz. Eğer çok pasif kalırsanız başarılı olmanız zor olur. Yapılamayacak bir işe benzemiyor ama kendinize inanmanız ve ikna kabiliyetinizi güçlendirmeniz lazım. Kendinden emin, yaptığı işi iyi bilen (satış yapıp ne sattığını doğru düzgün bilmeyen insanlar var), müşterinin ihtiyacını anlayan biri olmalısınız.

Kariyer net indeed gibi sitelerden basvuru yapınca ulaşılabiliyor. Zaten orada öyle bir kutucuk var bilgilerimin diğer firmalarla paylaşılmasını kabul ediyorum diye.Bu normal bir durum
Geçici işlerle uğraşmak yerine kendi mesleğiniz üzerine yoğunlaşın derim.
KPSS bu yıl olmazsa gelecek yıl hazırlanın bence

yani böyle bir işim olsa öğretmen birine bu işi teklif etmem

dünya lise mezunu yahut işletme tarzı alan mezunu var

bu kişileri bir yerden tanıyor musunuz neden siz

lakin çalışmak istiyorsan çalış ikna edemesen, ürün satışı yapamasan ne olur ki

maaş net ise sorun ne

ama günde 4 saat bir şey satacaksın sana maaş Agi yol yemek verecekler

cidden bu satılacak ürün ne
Sirketler genellikle lisans mezunu istiyorlar adı var diye. Kendilerini daha cok gelistirdikledini düşünüyorlar herhalde. Meslek disi bazi sektörlere basvurmustum satış elemanlığı için oradan ulaşmışlardır o konuda kafamda soru isareti yok bu tarz durumlar yaşayan arkadaşım da çok. Zaten güzel ülkem de kim kendi işini yapıyor ki ☺ ürün ne bilmiyorum tam olarak sınavdan sonra iletişime geçeceğim.
Geçici işlerle uğraşmak yerine kendi mesleğiniz üzerine yoğunlaşın derim.
KPSS bu yıl olmazsa gelecek yıl hazırlanın bence
Ücretli öğretmen alimi yok şu ara olsa da cok düşük ücret veriliyor maalesef. Özel okulda çalışsam maaş yatti yatmadi derdi var güvenemiyorum. Oturup bir sene daha boşta kpss de çalışamam. Öyle bir şansım yok. Kazanamazsam bir yandan çalışıp bir yandan hazırlanma planım var.
Bilgilerinize nasıl ulaşmışlar? Bu günümüzde çok kolay tabi ama yine de arayıp iş teklifi ettikleri için içime şüphe düşerdi benim. İş konusuna gelirsek de satış ve pazarlama kabiliyet ve ikna gücü istiyor. Yani karşınızdaki insanın ihtiyacını doğru belirlemeli ve onu ikna etmelisiniz. Eğer çok pasif kalırsanız başarılı olmanız zor olur. Yapılamayacak bir işe benzemiyor ama kendinize inanmanız ve ikna kabiliyetinizi güçlendirmeniz lazım. Kendinden emin, yaptığı işi iyi bilen (satış yapıp ne sattığını doğru düzgün bilmeyen insanlar var), müşterinin ihtiyacını anlayan biri olmalısınız.
İste hic ikna kabiliyetim yok belki tecrübelerim hep küçük şehir de olduğu icindir. Nasıl gelistirilir ki ikna kabiliyeti bu doğustan gelen bir yetenek gibi geliyor bana.

bu dediginiz isi herkes yapamaz bence,
ben asla yapamam mesela, cunku bi sey alirken pazarlik bile yapamayan biriyim.

siz de satis kaabiliyetim yok yazmissiniz, bosuna caba olabilir gibi geldi bana.
Ben de aynı dediğiniz gibi biriyim.

Hocam önce bi ürünü öğrenin ki insanları neye ikna edeceğinizi bilin sonra ona göre taktik geliştirirsiniz deneme yanılma biraz da bu hem firma da yöntem önerisinde bulunacaktır 4 Saat ideal denemeye değer bence 🙂🙂

ürün cidden önemli yani 4 saat çalışmaya asgari ücret yol yemek

satışı beceremezsen alışırsın

duracaksın girişte böyle bir ürünümüz var denemek ister misiniz deyip girişeceksin konuşmaya

hem istersen sınav çalışırsın hem gelirin olur vs vs

küçük şehirde misin bilmiyorum ama bu özel okullar maaş ödemez kaygısı bana çok gerçekçi gelmiyor

görümcem yaklaşık 18 senedir özel okullarda çalışıyor farklı farklı kademelerde hatta farklı şehirlerde

evet maaşlar az evet bazılarında özellikle çok çalışılıyor ama hiç maaşını alamadığı olmadı

geçen alamayan bir grup öğretmen geldi onların çalıştığı okul battı vs de alamadıkları 15 günlük maaşları idi mesela

o da cidden çoğu sektörde alınamayanların yanında çok düşük kalıyor

bu arada daha sınav olsun atanırsın rahat ol sonra düşünürsün alternatif iş şimdiden kafanı bulandırma başarılar

Hocam önce bi ürünü öğrenin ki insanları neye ikna edeceğinizi bilin sonra ona göre taktik geliştirirsiniz deneme yanılma biraz da bu hem firma da yöntem önerisinde bulunacaktır 4 Saat ideal denemeye değer bence 🙂🙂
Tesekkür ederim tavsiyeniz için. En kötü 1 ay calisirım baska is bulana kadar diyorum.

duracaksın girişte böyle bir ürünümüz var denemek ister misiniz deyip girişeceksin konuşmaya

küçük şehirde misin bilmiyorum ama bu özel okullar maaş ödemez kaygısı bana çok gerçekçi gelmiyor

görümcem yaklaşık 18 senedir özel okullarda çalışıyor farklı farklı kademelerde hatta farklı şehirlerde

evet maaşlar az evet bazılarında özellikle çok çalışılıyor ama hiç maaşını alamadığı olmadı

geçen alamayan bir grup öğretmen geldi onların çalıştığı okul battı vs de alamadıkları 15 günlük maaşları idi mesela

bu arada daha sınav olsun atanırsın rahat ol sonra düşünürsün alternatif iş şimdiden kafanı bulandırma başarılar
Giriste durmak değil de bizzat gidip sorumluyla konuşacağım sanırım. Ürünü falan taniticam. Kücük tutucu sehirdeyim insanlar nezaketten yoksun terslenmekten korkuyorum. Yoksa baska hicbir endisem yok en kötü ilk ay calistirip ücretimi verirler.
Ben hic özel okulda calismadim. Kendi cevremde çalışan arkadaşım da yok. Ama fb gruplarinda arkadaslarimin arkadaslarin da hep maasin eksik ,geç ödendigini görüyorum. Alinan maaşa da 2500 diyor calisanlar.Cogu kurum aginin üzerine yatiyor zaten. Kurumsal olan okullar iyiymiş. Kendi sehrimde calısmak istemediğimden gözü karartip baska sehire yerleseceğim özel okula bu konuda güvenemiyorum.

Ben de WunderLost WunderLost ya katılıyorum karamel. Ürünle ilgili biraz bilgi toplayıp deneyebilirsin. En azından akĺında kalmamış olur. Belki de yanlış bildiğin bir özelliģini keşfedeceksin, dene bence.

eğer belli bir satış kotası koymayacaklarsa , sadece kuru kuru ürünü dur orda tanıt/denet gibi bişeyse (yine de bu koronada kimse kimseyle konuşmuyo pek durup da ama) belki olabilir.ama bu işlerde genelde satış kotası olur, o satış yapılamazsa iş iptal olur.Bir de kendine online ilan koysana , şu uzaktan eğitim döneminde gerçekten çok fazla insan online özel öğretmen arıyor, temelleri çok kötü olucak çünkü bu uzaktan eğitim çocuklarının

eğer belli bir satış kotası koymayacaklarsa , sadece kuru kuru ürünü dur orda tanıt/denet gibi bişeyse (yine de bu koronada kimse kimseyle konuşmuyo pek durup da ama) belki olabilir.ama bu işlerde genelde satış kotası olur, o satış yapılamazsa iş iptal olur.Bir de kendine online ilan koysana , şu uzaktan eğitim döneminde gerçekten çok fazla insan online özel öğretmen arıyor, temelleri çok kötü olucak çünkü bu uzaktan eğitim çocuklarının
Kücük yerde ilanlara kimse dönmüyor ya maalesef her yere ilan verdim diyebilirim itiraf sayfalarına kadar yazdım, pandemi yokken bile bir keresinde bir kadın bana fbdan mesaj atmıśtı abimin kizina özel ders verecek birini arıyoruz diye neyse adamla görüsmeye gittiğimde gördüm ki bu adam bana 10 defa istek atmisti her defasında reddetmiştim sapık bu yolu denemiş. Başka biri altı saat özel ders verdirip 20 tl vermisti. Hep böyle seylerle karşılaştım :/
İlk ay deneme olup satış kotası olmaz sanirim ya da kota konup 1 ayın sonunda kotaya ulasilamazsa maaş verilip ise son verilir herhalde. O zamana kadar da ben baska bir is bulmuş olurum insallah

Kücük yerde ilanlara kimse dönmüyor ya maalesef her yere ilan verdim diyebilirim itiraf sayfalarına kadar yazdım, pandemi yokken bile bir keresinde bir kadın bana fbdan mesaj atmıśtı abimin kizina özel ders verecek birini arıyoruz diye neyse adamla görüsmeye gittiğimde gördüm ki bu adam bana 10 defa istek atmisti her defasında reddetmiştim sapık bu yolu denemiş. Başka biri altı saat özel ders verdirip 20 tl vermisti. Hep böyle seylerle karşılaştım :/
İlk ay deneme olup satış kotası olmaz sanirim ya da kota konup 1 ayın sonunda kotaya ulasilamazsa maaş verilip ise son verilir herhalde. O zamana kadar da ben baska bir is bulmuş olurum insallah

şimdi dersler online ya her ilden öğrenci olur ama onda da para işi yaş

sen önce gönder desen ne malum anlatacağın sen anlat ben gönderirim derse ne malum göndereceği

neden sadece yaşadığın yere ilan verdin ki? çok ilan görüyorum bu ara türkiye geneli online hoca arıyolar.bu özel dersler online oluyo eve pandemide kapı kapı gezen hoca kabul etmiyo kimse, mesela biz istanbuldayız ama kuzenim çocuğu için izmirden bi ingilizce hocası tuttu haftada 2 gün skypedan ders yapıyolar ücreti de hesabına yatırıyolar.derse başlarken çocukla merhaba napıyosun falan diye konuşurken kuzenim yatırıyo parasını , tamam yatırdım diye dekontu atıyo ve derse geçiyolar.

neden sadece yaşadığın yere ilan verdin ki? çok ilan görüyorum bu ara türkiye geneli online hoca arıyolar.bu özel dersler online oluyo eve pandemide kapı kapı gezen hoca kabul etmiyo kimse, mesela biz istanbuldayız ama kuzenim çocuğu için izmirden bi ingilizce hocası tuttu haftada 2 gün skypedan ders yapıyolar ücreti de hesabına yatırıyolar.derse başlarken çocukla merhaba napıyosun falan diye konuşurken kuzenim yatırıyo parasını , tamam yatırdım diye dekontu atıyo ve derse geçiyolar.
Mantıklıymış teşekkür ederim

Benim özel okulda çalışıp maaşını alamayan 2 öğretmen arkadaşım oldu malesef. Hatta biri aylarca alamadı. Daha sonra bir kısmını aldı, en son ne oldu aldı mı kalanını bilmiyorum çıktı işten. Hep dizilerde gördüğümüz şu meşhur kolejde çalışıyordu. Sizin battı dediğiniz de orası sanırım. Okul ya battı ya el değiştirdi emin değilim.

Back
X