Sınıf öğretmeniyim. Kpss sinavim var sinavdan sonra calismak icin birkac yere başvurdum. Aslinda rehabilitasyonda calismak istiyordum ama sertifika almam gerekiyor. Sertifika kursu da ne zaman acilacak belli değil. Acilsa bile uzaktan egitim olacağı icin ücreti yüksek olursa ödeyemeyebilirim. Neyse bir firma bilgilerime ulaşmış telefonla aradılar. İkâmetimin yakinlarindaki petrol bakkal market gibi yerlere ürün tanitimi yapacak elemana ihtiyacları olduğunu söylediler. Sınavdan sonra konuşalım dedim. Net maaş+agi+yemek+yol 2000-2200 falan olacak ücreti günlük 4 saat. Bu dönemde zaten hicbir firma eleman aramadigi icin mantikli geldi. Fakat benim gerçekten ikna kabiliyetim yok. Güleryüzlüyümdür, kendimi iyi ifade ederim vs.. ama daha hic birilerini ikna etmisligim yoktur mesela bir proje yazarım kırk farkli kuruma gidip tek tek anlatirim hepsinden olmaz yaniti alırım, özel okullarla görüsürüm anlatirim biz sizi arıycaz olur. Beceremezsem ürün satisi yapamazsam diye endişeleniyorum. Simdi satış yapamazsam firma biz sizinle calısamayız derse acayip canım sıkılır.Acaba bu topa hic girismesem mi yoksa risk mi alsam ?