bilmek istiyorum..

Alondraaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
461
94
123
sizlere bi sorum olacak.. sevdiginizle aileniz aranızda kaldıgınız hiç oldumu ; olduysa kimi seçtiniz ? ve neden onu seçtiniz ? ailenizi karşınıza aldıysanız eger ne gibi sonuçlar oldu ? yardımcı olursanız sevinirim..

Bu çok göreceli bisey, duruma göre değişir bence. Kim haklıysa onun yanında olunur. İllaki ailem haklı yada eşim haklı diye bir genelleme olmaz. Gerçekte kim doğru düşünüp davrandıysa onun yanında olurum ben şahsen.

durumuna göre değişir canım, kesinlikle bu seçilmeli diyemem....
ben arada hiç kalmadım, yine ben ne olursa olsun daıma esım derim çünkü üzerimdeki emeği ailemden daha fazladır....
herkesin durumu farklıdır, örnek verseniz biraz daha yardımcı olunabılır?

devamlı konu açıp çare arıon tek bi kişi sevdini seç dese seçeceksn ama çok pişmn olacaksn çünkü annen çok hakkı para olmulukta olmuo pişmn olursn anneni seçmessen ben yasadm gördmki durum çok farklıydı adımı kirlettm şimdi herkesn dilindeym iki yıl olmş ewleneli önceki yanlş ewlilim dillere sakız olmş ailemn hep basına kakıolar

evlendıkten sonra ıllakı kaldım
araya ıdare ettım esıme kızdım
ama evlenmeden once olsa valal hıc ugrasmazdım erkeklerınde sımarık olanları ıtıcı

Ben arada kalmadım, ama kalsaydımda ailemi karşıma alıp evlenmezdim sanırım.

Daha dün akşam kendi kendime düşünüyordum bu konuyu.

Erkek için aynı şey geçerli değil bence ama, bi kadın n'olursa olsun ailesini karşısına alıp evlenmemeli. Allah korusun başına bişey gelse, kapısını çalabileceği, ona kol kanat gerebilecek bir ailsi olmalı ardında.

Sevdiğin adam şuan gözüne herşeye değer görünebilir, ama aşıkken insanın gözünün kör olması gibi bir gerçekte var neyazık ki.

Yada bigün herşeyin tepetaklak olması, sevdiğin adamın değişmesi gibide bir ihtimal var.

Evlilik zaten başlı başına çok zor, altından kalkması çok büyük bi sorumluluk. Bide üstüne bahsettiğin gibi sorunlar eklendiğinde kendini çaresiz hissedip o önceden çok sevip sonradan nefret ettiğin adama katlanmak zorunda kalmamak için insan kendi kendini çaresiz bırakmamalı.

Gerekirse aile ikna edilmeli, onların her daim yanında olduklarının güvencesinide yanına alıp öyle bu yola girilmeli.

...Diye düşünüyorum ben

ya tek bi kişi deilde sonuçları merak ediyorum.. yaşayan kişilerin pişmanlıgını bilmek istiyorum. ki ben zaten dün durumumu kabullenip kendimce bitirdim. ginede bunu bilmek istedigim için konu açma geregi duydum. haliyle ilk günler zor oluyor. insanın bi kaç ögüt alması rahatlatıyor.. yorumunuz için teşekkür ederim..

sevgılımle aılem arasında kalırsam;aılemı secerım..cunku benım göremedıgım bıseyı görüyorlardır..

eşimle aılem arasında kaldıysam;eşimi secerım..önce kendı aılem gelmeli cunku..

Sevgili durumundayken nasıl bir konudan dolayı ikisinin arasında kaldın ki?

Eşimle annemin arasında kalsaydım,düşünmeden annemi seçerdim.
Şu dünyada üzülmesine tahammül edemeyeceğim tek insan annemdir.

Burda bir sürü parametre var. Kendi ayakların üzerinde durabiliyor musun? Şu hayatta bir başına kalsan aç-açıkta kalmadan durabilcek misin? Cevabın evetse ancak sevgili seçilebilir. Ayrıca seçtiğin sevgiliyi de bir tart derim ben. İşsiz güçsüz hayatta hiç bir gayesi olmayan bir adamsa aşl karın doyurmuyor. Yani seçimlerini hislerinle değil mantığınla yap. Evlilik hiç sıkıntı olmasa bile zorlanılan bir şey. Bunun üzerine maddi-manevi sıkıntı çekeceksen sevginiz çok sınanır, yıpranır, küçülür.

Sevgili durumundayken nasıl bir konudan dolayı ikisinin arasında kaldın ki?

Bakınız bir kaç konu alttaki " lütfen yardım edin bi öneride bulunun" konusu. Canım böle tekrar tekrar konu açarsan konunda da bir sürü böyle soru olur. Sonra bir önceki konunda anlattıklarını yinelemek zorunda kalırsın.

Konularını az çok biliyorum ama bu durumda olsaydım annemi seçerdimm
Gerçi durumlar bu kadar dallanıp budaklanmasada yine ailemi seçerdim... Bu dünyada özellikle babamdan öte kimse yok benim için...

Evet sevdiğim ile ailem arasında kaldım ve sevdiğim kişiyi seçtim, evlendim. Ailem hiç istemedi evlenmemizi ve sırf ben çok istiyorum diye tamam dediler. Ailemin dediği herşeyi yaşadım. Şu anda boşanıyoruz.

Kesinlikle anneler hissediyor. Öyle bir durumun varsa aileni seçmelisin.

İki tane kuzenim var.
İkisi de sevgilisi ile ailesi arasında kaldı
İkisi de sevgilisini seçti

sonuç: biri boşandı(ailesi kültür farkı ve kızlarına yakışmadığı için istememişti)
diğeri çok mutlu ailesi de kabullendi (ailesi iş güç yüzünden istememişti)

yani diyeceğim o ki belli olmaz bu işler
karşında ki insanın tutumu çok önemli bu konuda
seni yarı yolda bırakmayacak ailene saygısızlık etmeyecek ne olursa olsun
güvenebileceğin bir insan olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…