Bilmiyom bu eşe nasıl yaklaşılır

Canım zaten hamilesin ondan mı daha hassassın diycem ama ailen de farketmiş, eşin daha önce de böyle miydi? Yani diğer arkadaşların dediği gibi sakin yapılı mıydı? Öyleyse sen fazla alıngan olabilirsin belki de hormonal..değilse yani eğlenceli biriyse normalde düzelecektir kendi haline bırak bence , hamileliğinin tadını çıkar kendine bak kendini düşün bence canm
Zaten tek istediğim şu son günlerinin sıkıntısız bi şekilde geçmesi bebeğim zaten şükür bi sıkıntı çıkarmadı bana şu ana kadar .sıkıntıyı babası çıkartıyor .adam sessizdi zaten ama son zamanlarda iyice koptu ben de bıraktım.ama ailem gelince işte konuşmamazlığı sorun oluyor

Yok ben karşılaştırmıyorum,annem de eşimi biliyo sakin olduğunu ama öle bi hal var ki nasıl ifade etsem tüm gün bişi konuşmadan durabiliyor,ne bilim ben dışarı çıkıcam diye bana gelip söylüyo bizimkilere bi allaha ısmarladık demiyo.bugün mesela ben okulda kahvaltı yapıcam dedi çıktı.annemlere çıkarken bişi demedi annem de kahvaltı yapmıycak mı hazır kahvaltı dedi.ben de okulda yapçakmış bugün de dedim.annem bana bişi demiyo eminim içinde başka şeyler düşünüyo.bence kadın alındı.sen kahvaltıyı hazırla hadi gelin sofraya desin adam onlara hiç bi açıklama yapmadan çıksın gitsin.bazen acaba düşünemiyo mu bunları bana söylemenin kafimolduğunu mu düşünüyo yoksa bizimkileri mi umursamıyo bilemiyorum
canım bu görgü meselesi bunu düsünemiyordur. sen yönlendireceksin esini. cunku o kendi yasam alanında senin dikkat ettiğin seylere dikkat etmemis. canım giderken annemlerede Allahaısmarladık de diyeceksin . kırmadan dökmeden uyar. suan hasaassın daha cok batmıstır gözüne .
bazı erkekler benimde kocam dahil buna böyleler bazen bazı seyleri düsünemezler .bizde az sorun yasamadık bununla ilgili.

aynı seyler kızlardada ıluyor mesela benim ünifen bir arkadasım eve gelene hosgeldin demezdi bana cok garip gelirdi.

benim bir tanıgımda böyle cok sessiz aksama kadar ona birsey demessen konusmaz ortamda varmı yokmu belli degil gerci o gidip gelirken hal hatkr sorarken konsurda . sen esini yönlerndir konusmamız lazım de . canımcıgım buna dikkat etsen de yanlıs anlasılabilir de

Canm mesela annelerle hep birlikte oturuyorsunuz akşam sen bi muhabbet aç veya muhabbet ortasında eşine laf at sürekli yani mesela ben böyle düşünüyorm bu konu hakkında sence hayatım sen ne düşünüyorsun gibisinden ilgisini oraya çekmeye çalış ordada ters bi cevap veremez herhalde. Bu gibi şeyler yapmaya çalış birilerinin yanında.
Birlikte olduğunuz zamanda sen konu açmaya ilgisinin olduğu konularda konuşmaya çalş bence cnım. Sen öylesin böylesin diye suçlayarak konuşrsan dahada kötü olr herşey. Birde annenin veya başkalarının söylediği şeyleri eşine söyleme sakin. Daha da kin duyar çünkü

Toplumca tabiri ' içe kapanık ' olan kişilere 'sen hic konusmuyorsun,sessizsin, neyin var,ee azcik konus insanlarla sohbet et' gibi söylemler her daim ters teper. Ve bu durumu sürekli hale getirir..Çünkü bilinçaltı söylenenlerle istemeden inatlaşır.

Bunu düzeltmek için karşınızdaki insanı iyi tanimalısnız. Ilgi alanlarını, zayıf noktalarını iyi bilmelisiniz. Ve konuşurken mutlaka göz teması kurmalı, bir süre söylediklerini onaylamalisiniz. Her kelimesini dinlemeli, onu onaylandıktan sonra antiteziniz varsa onu söylemelisiniz.

Örneğin: kişi şöyle dedi: adam arabamı çizmiş çok sinirlendim kavga ettik birbirimize girdik.
Cevap olarak, eee haklisin sinirlenmekte(onay cumlesidir). Ama ne gerek vardı kavga etmeye?( antitez)

Ona karşı olan cümleleri soru olarak bu sekilde iletirseniz iletişiminiz kısa süreli olmaz ve konu devam eder.

Yaklaşımınız böyle olmalı. Olumlu sonuç alacağınıza eminim!

Ya evet öyleydi,hatta dışardan sen bu adamla nasıl anlaşıyosun bile derlerdi.ama son zamanlarda iyice kabuğuna çekildei elinde telefon çok gerekmedikçe konuşmaz günü öle geçiren bi tip halini aldı.hadi ben tamam diyim ama evde misafir var misafire farklı algılatma kendini

Bence yanlış düşünüyorsunuz misafir hayatınızda gelip geçici. Siz bu adamla daha sittin sene yaşayacak, başbaşa kalacaksınız. Sizinle olan muhabbeti çok önemli. Ama adam zaten böyleymiş. Bunu bilerek evlenip çocuk yapmışsınız. Bu durumda ne yapılır bilmiyorum. Hadi afiyet olsun ya da nasıl geçti gününüz gibi kısa konuşmalar zorla olur ama uzun süreli kalınan misafirliklerde telefonla oynama misafir varmış gibi davran demek de olmayabilir. Günün sonunda kısa kısa bir iki kelime etmesini sağlasanız bile bu tatmin edici olacak mı? Hadi sizden geçtim kendi çocuğu ile iki kelime konuşmayan bir baba olunca ne olacak?

bende konuşmayı pek sevmem
kendi ailem bile geldiğinde benim eşim benden daha fazla konuşur
annenizin söylediğini asla söylemeyin eşinize

Bu da sinir bozucu bir hal olsa da diğer koca özelliklerinin yanında masum kalıyor. İyi traflarini düşünüp, bunları kafaya takmayacaksin. Zaten bebek olunca adam konuşsa da bastiracak.

Değiştiremem biliyorum ama. En azından biraz daha ilgi göstersin istiyorum.lafa gelince annenler kalsın bizde çocuğa da bakarlar nasılsa emekliler diyo ama onlar gelince de sus pus bi kelime çıkmıyo ağzından ben onların yerinde olsam belki farklı düşünücem bu damat bizi mi istemiyo böle evde sadece dolaşıyo diye.valla yarın kardeşimler gelcek ona seviniyom en azından eşi gelir konuşur muhabbet döner de ortamın havası değişir.nelerden medet umuyorum Allahım
Annenlere söyle onun yapısı böyle sessiz hep diye dedigm gibi bzdede var böyle ama herks biliyor o öyle bi insn kimsede kendini istenmiyr gibi hissetmyr

Bazı şeyleri düzeltmenin en kısa yolu çat çat söylemektir ama karakteri buysa boşa uğraşırsın cana yakın biriyle evlenecektin ;)

Ya evet öyleydi,hatta dışardan sen bu adamla nasıl anlaşıyosun bile derlerdi.ama son zamanlarda iyice kabuğuna çekildei elinde telefon çok gerekmedikçe konuşmaz günü öle geçiren bi tip halini aldı.hadi ben tamam diyim ama evde misafir var misafire farklı algılatma kendini
Hep böyleyse yani karakteri buysa çok da yapacak birşey yok.Evde misafir varken elde telefon ergen gibi takılması çok ayıp.misafir gelmeden çocuk tembihler gibi tembihleyerek asgari düzeye indirmeye çalışacaksınız.

Ben olsam telefonu duvara çarpardım ama siz yapmayın.şekerin verdiği bir huysuzluk asabiyet cinnet bana bunu yaptırır ama siz yapmayın:KK70:
Sağlıkla mutluklukla bir avazda doğsun bebeğiniz inşallah.

esinizin huyu öyle demekki.ama bunu baska insanlara anlatmak zordur.istenmediklerini dusunebilirler dogal olarak.esinizle konussaniz guzellikle.mahcup oluyorum annemlere karsi,senin bilerek boyle hissettmemi istemeyecegini biliyorum ama onlar bunu anlamayabilir.yanlis anlama annem bisey demedi ama ben oyle hissediyorum felan deseniz.ayni seyi ben yapsam mesela senin annen babanda kirilabilir degilmi?gibi konusmayi deneseniz.umarim faydasi olur..yanlizken bile esiniz konustugunda asla sozunu kesmeyin.kizdiginiz birsey bile olsa bitirmesini bekleyin.sonra fikrinizi soyleyin.bununda cok etkisi oluyor..

Ayr
esinizin huyu öyle demekki.ama bunu baska insanlara anlatmak zordur.istenmediklerini dusunebilirler dogal olarak.esinizle konussaniz guzellikle.mahcup oluyorum annemlere karsi,senin bilerek boyle hissettmemi istemeyecegini biliyorum ama onlar bunu anlamayabilir.yanlis anlama annem bisey demedi ama ben oyle hissediyorum felan deseniz.ayni seyi ben yapsam mesela senin annen babanda kirilabilir degilmi?gibi konusmayi deneseniz.umarim faydasi olur..yanlizken bile esiniz konustugunda asla sozunu kesmeyin.kizdiginiz birsey bile olsa bitirmesini bekleyin.sonra fikrinizi soyleyin.bununda cok etkisi oluyor..

Evet sözünü kesmemelisiniz. Ve erkekler olumlu cümleleri sorgular. Olumsuzları önemsemez. Bu nedenle onu ' konuştuğuna ' ikna ederseniz gerçekten konuşur.

Mesela annem sana böyle dedi ama biz senle gayet güzel konuşuyoruz . O beyin bunu gerçek zannediyor.. yani onda konusmuyorsun yerine 'iletisimimiz kuvvetli ' imajını yaratırsan olumlu sonuç alırsın.. Düz mantık erkek beyni. Olumluyu kabul et. Olumsuzu reddet.

Valla ben esim cana yakın sıcak diye evlendm hep oyleydi tek annem geldiginde fln lafa fazla dahil olmuyor ama konusuyor yinede .bsey diyince hıı diye soruyor diye cileden cıkıyorum ve kavga ediyorumm knscakta dinlicekte ben o cana yaknlıgı hosuma gitmsti smdi knsmuyacagi varsa bile zorlama lafa dahil oluyor ilgisini cekmese bile

Ayr

Evet sözünü kesmemelisiniz. Ve erkekler olumlu cümleleri sorgular. Olumsuzları önemsemez. Bu nedenle onu ' konuştuğuna ' ikna ederseniz gerçekten konuşur.

Mesela annem sana böyle dedi ama biz senle gayet güzel konuşuyoruz . O beyin bunu gerçek zannediyor.. yani onda konusmuyorsun yerine 'iletisimimiz kuvvetli ' imajını yaratırsan olumlu sonuç alırsın.. Düz mantık erkek beyni. Olumluyu kabul et. Olumsuzu reddet.
kesinlikle katiliyorum.ben evliligimin ilk yillarinda esim bisey anlatirken sabirsizlanir hemen mudahale ederdim.aa niye oyle yaptinki?v.s.hemen susar tamm anlatmiyorum bosver derdi.ve kendiside konusmayi cok seven biri degildir..simdi morali bozuk gordugumde bile soruyorum bir sorunmu var diye?bosver onemli degil diyor.peki diyorum.biliyorumki biraz sonra kendi anlatacak.sonra anlatiyor.susana kadar dinliyorum.sonra yargilamadan fikrimi soyluyorum.ve dediginiz sey cok dogru.. yanlis bir sey yaptiginda bile sen zaten soyle bir insansin isteyerek olnamistir v.s tarzinda konusuldugunda algi degisiyor..beyin olumlu dusunceyi kabul ediyor..sanirim bunun icinde biraz tecrube gerekiyor..:)

beni eşimin de lafı ağzından cımbızla alıyoruz. Benim ailem gelince de öyle, kendi ailesi gelincede. Anneniz damadını tanıyamamış mı bunca zaman da laf sokar gibi konuşuyor.
Kötü niyetli değilse eşiniz kimsenin karışmaya hakkı yok. Benim annem eşim hiç konuşmasa da çok sever eşimi, ben şikayet edince savunur kötü niyet yok onda huyu böyle der. Siz bu durumdan rahatsız olabilirsiniz de, özellikle aileniz geldi diye surat asmıyorsa yani huyu böyleyse annenizin hakkı yok şikayet etmeye. Dolduruşa gelip huzurunuzu bozmayın.

Adamın karakteri öyleyse ne bekliyorsunuz daha fazla onu anlamadım? Sırf kaynanası mutlu olsun diye boş boş mu konuşsun? Gereksiz boş yere konuşan adam olmasından daha iyidir diye düşünüyorum:KK51:

Kusura bakmayın ama siz baştan kabul etmişsiniz bu olayı benim de arkadaşımın sevgilisi vardı bi gün benle tanıştırdı çocuk bildiğin bön bön bakiyo ağzını bıçak açmıyor zorla iki cümle kurdurdum sus pus bişey arkadaşım da tam tersi cıvıl civildir neyse dedim yorum yapmiyim bana düşmez iki hafta sonra arkadaşım aradı ve ayrıldık dedi çocuk gayet efendi işi gücü yerinde kendi halinde bir çocuktu tek ayrılma sebebi buydu ve şuan iyki ayrilmisim diyo sizde bile bile lades demissiniz

Back
X