• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bindallı mevzusu

esmaa_m

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2015
629
299
23
33
Merhaba kızlar
Nasipse bir ay sonra evleniyorum.
Kınamda beş tane nedime bindallı giycek. 3 tanesi kuzenim,2 taneside görümcelerimin kızı. Buraya kadar sorun yok.
Ama nedimelerden biri amcamın kızı. Yengem bunu duyunca bana sormadan küçük kızına bindallı almış(10 yaşında). Çok sinir oldum bunu duyunca çocuk o bide bana sormadan kafasına göre almş..
Anneme dedim böyle böyle diye. Annemde kızım zaten gidiyosun arkanda kimseyi kırgn bırakma dedi.
Ama bu kezde başka bi görümcemin kızı var(13 yaşnda) ona söylemesem kırılcak. Çünkü hem diğer görümcelerin kızı giycek hemde benim küçük kuzenim giycek.
Yengeme kızıyorum kafasına göre iş yapmış. O küçük kuzenim giymeseydi görümceme kızın küçük diye giydirmedim derdim
Şimdi hem bi bindllı için kırmak istemiyorum hemde giymelerini istemiyorum önerileriniz nedirr

Bence de dargın bırakma, boşver. Giysin o da, etrafında dönsünler dursunlar.
Bir de sana tavsiye, nedimeler o kadar küçük olmaz ve çocuklardan seçilmez, çocuklara 'flower girl' derler, bekar arkadaşlardan seçilir genelde nedimeler :KK66:
düğününüzde aynı hatayı yapmazsınız :KK66:

I
Bizim yeni neslin kültürüne de girdi. Geline yardımcı olma amaçlı seçilen bir arkadaş grubu sadece, ama konu sahibi yanlış yapmış azıcık çocuklar nedime olmaz :)
Işte sorun tam olarak bu çocuktan nedime mi olurr
Yengemin bunu bilmesi gerekirdi
Kuzenlerim çocuk değiller

bizde sağdıç denir
ayrıca kim ne giymek isterse giysin yani başkası giyince olayın büyüsü mü bozulacak
önemseme böyle şeyleri o kadar farklı şeyler çıkar ki düğün haftası
bir ömür mutlu olun insallah

I

Işte sorun tam olarak bu çocuktan nedime mi olurr
Yengemin bunu bilmesi gerekirdi
Kuzenlerim çocuk değiller
Yengeniz saçmalamış gerçekten. El kadar çocuğa bindallı mı giydirilir evlendirmeye meraklı gibi.
Düğününüzde nedimelerinizin ne giyeceğini söylemeyin yengenize hatta kimseye, böylece aynısını ya da benzerini alıp giydiremez.

Kina gecende nedimelerden goz onunde olamayabilirsin..ee onlar bindalli giyecek ya siz?
Bilmiyorum..anam babam kina gecelerini seviyorum ben..gelin kirmizi veya yesil bindallisiyla olacak..kina kokusu butunlesecek o gelinle...
Konunuza yardimci olamadim..konuyu gorunce fikrimi yazmak istedim

Canim isteyen giydirsin kizina bindalli ne var bunda. Kimin ne giyecegine karisamazsiniz ki. Bir ara dugunlerde kucuk cocuklara gelinlik giydirme modasi vardi. Kimse geline sormuyordu gelinlik giydirebilir miyim diye. Bir sorunda cikmiyordu. Gorumceniz isterse o da alsin giydirsin cocuk bunlar gelini golgeleyecek halleri yok.

Bizim yeni neslin kültürüne de girdi. Geline yardımcı olma amaçlı seçilen bir arkadaş grubu sadece, ama konu sahibi yanlış yapmış azıcık çocuklar nedime olmaz :)

Kültür aktarımına karşı değilim ama herşeyi de uyarlamaya çalışmak güzel olmuyor . Zorlama kaçıyor bence mesela baby shower gibi .

Kina gecende nedimelerden goz onunde olamayabilirsin..ee onlar bindalli giyecek ya siz?
Bilmiyorum..anam babam kina gecelerini seviyorum ben..gelin kirmizi veya yesil bindallisiyla olacak..kina kokusu butunlesecek o gelinle...
Konunuza yardimci olamadim..konuyu gorunce fikrimi yazmak istedim
Teşekkür ederimmm
Ama nedimeler sadece kına anında giycekler o yüzden güzler yine bende olur diye düşünyorm

Back
X