- 13 Mayıs 2015
- 629
- 299
- 23
- 33
Yok canım ayarladım ben onu.Bencede öyle olsun o sizin gününüz kimse önünüze geçmesin.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok canım ayarladım ben onu.Bencede öyle olsun o sizin gününüz kimse önünüze geçmesin.
Canım çocukların ne giydiğine karışmıyorum. Ben nedimelre bindallı giydirmeseydim yengem başka bişey giydircekti ve ben karışmayacaktımBindallı giymiş nedimeler ,ne giyecegine karisilan çocuklar,akrabalar ne der darilirmi diye edilen dertler.Hayatı kendine ne kadar zorlastirmissin böyle.
Nedimé ne özenti.geriside ne giyerek giyin. BUNDAN 10 yıl Önce yoktu bindallı. GİYWNLERE kezban derlerdi.Sonra moda oldu
Sen bindallı giyme gelen herkez giysin sen şu muhteşem yüzyıldaki sultan kostümlerinden giyin onlarda cariye gibi gözükür hoş olur bence ben sultan kıyafetlerine bayılıyorum kınalardaMerhaba kızlar
Nasipse bir ay sonra evleniyorum.
Kınamda beş tane nedime bindallı giycek. 3 tanesi kuzenim,2 taneside görümcelerimin kızı. Buraya kadar sorun yok.
Ama nedimelerden biri amcamın kızı. Yengem bunu duyunca bana sormadan küçük kızına bindallı almış(10 yaşında). Çok sinir oldum bunu duyunca çocuk o bide bana sormadan kafasına göre almş..
Anneme dedim böyle böyle diye. Annemde kızım zaten gidiyosun arkanda kimseyi kırgn bırakma dedi.
Ama bu kezde başka bi görümcemin kızı var(13 yaşnda) ona söylemesem kırılcak. Çünkü hem diğer görümcelerin kızı giycek hemde benim küçük kuzenim giycek.
Yengeme kızıyorum kafasına göre iş yapmış. O küçük kuzenim giymeseydi görümceme kızın küçük diye giydirmedim derdim
Şimdi hem bi bindllı için kırmak istemiyorum hemde giymelerini istemiyorum önerileriniz nedirr
Aaa, ben baby shower'ı çok tatlı bulurum, yani hediye getiriliyor sonuçtaKültür aktarımına karşı değilim ama herşeyi de uyarlamaya çalışmak güzel olmuyor . Zorlama kaçıyor bence mesela baby shower gibi .
Merve Boluğur'unki çok güzel olmuştu ileride nasip olursa ben de öyle bir şey istiyorumSen bindallı giyme gelen herkez giysin sen şu muhteşem yüzyıldaki sultan kostümlerinden giyin onlarda cariye gibi gözükür hoş olur bence ben sultan kıyafetlerine bayılıyorum kınalarda
Banada arkadaşlarım kv yaptı çok keyifliydiAaa, ben baby shower'ı çok tatlı bulurum, yani hediye getiriliyor sonuçta
Ortak şeylerde var mesela bridal shower, bizde gelin hamamı oluyor, bekarlığa veda kına gecesi vs gibi o yüzden kendi kültürümüzle birleştirince eğlenceli olduklarını düşünüyorum![]()
Bence de güzel oluyor, yani 1 kere evleniliyor sonuçta :)Banada arkadaşlarım kv yaptı çok keyifliydi![]()
Bence de.Cok rahatsiz oluyorum dugunlerde cocuklari her sekle sokuyorlar
Bizim zamanimizda cocuklar mum bile tutmazdi
Cocuk cocuklugunu bilecek arkadas
Sonra diyoruz ki bu cocuklar neden buyukler gibi bilmis davraniyor
Ay evet topuklu ayakkabiyi bende gordum.kuafore goturup koca kadin gibi topuzlar yaptiriyorlar.Bence de.
Bir de suratlarını boyuyorlar, garip gurup elbiseler giydirip her yerlerini simle kaplıyorlar ve tatlı olduklarını sanıyorlar.
Halbuki benim gözümde çok itici oluyorlar ve kesinlikle büyümüş de küçülmüş kızlara dönüşüyorlar.
Topuklu giydiren bile gördüm ben çocuğa.
Ya zaten hürremin giydiği tarzda alıcam belinde kalın taşlı kemer olanlar var çok güzellerSen bindallı giyme gelen herkez giysin sen şu muhteşem yüzyıldaki sultan kostümlerinden giyin onlarda cariye gibi gözükür hoş olur bence ben sultan kıyafetlerine bayılıyorum kınalarda
Küçücük çocukların tırnaklarını boyuyorlar, far sürüyorlar, ruj sürüyorlar.Ay evet topuklu ayakkabiyi bende gordum.kuafore goturup koca kadin gibi topuzlar yaptiriyorlar.
Allahtan oglum olacak gerci kizimda olsa onu bu sekile sokmazdim
Canım masraf olucak haklısn ama nişanlım karşılayacak herşeyi ve onu etkileyeceğini sanmıyorumkızmayın ama fuzuli masraf. şimdi o kuzenler zaten normal bir elbise+ düğün elbisesi alacaklar.+ kına anında bindallı giyecekler. bu bindallıyı siz karşılamıyorsanız insanların cebinden çıkacak. siz karşılıyorsanız iki saat için de gereksiz hadi düz hesap ve ucuz hesap yapayım 200 liradan alsanız veya kiralasanız, 5 kişinin parası 1000 lira eder. 1000 liraya da balayınızı 2 gün daha uzatırsınız en iyi otelde. tamam insan bir kere evleniyor ama yazık günah siz de alsanız onlara da aldırsanız.
benim yakın arkadaşım evlendiğinde geline yardımcı olacak kız grubunun içindeydim, o kadar masraf ettim ki anlatamam, düğüne hediyesini zaten götürüyoruz, elbisedir vırttır zırttır sırf kına ve düğün elbiseleri kıro bişey almayacaksanız 500 den aşağı tutmuyor, şuraya 20 lira şuraya 40 lira terziden elbiseyi almayı unutmuş gelin terziye 100 lira, hop bişeyini unuttuk koştur git al benzini vırtı zırtı o kadar masraf oluyor ki anlatamam. o ara ben zaten maddi sıkıntıdaydım, ha helali hoş olsun da üç ay oldu hala o düğünden sonra kendimi toparlayamadım.
bence kimseye giydirmeyin herkes neyi istiyosa veya gücü yetiyorsa giysin.
Allah gönlüne göre versimn zaten sen farklı olucan bırak giyen istediğini giysin gelin olan sensin ortaya oturup kına senin eline yakılıcak takmaYa zaten hürremin giydiği tarzda alıcam belinde kalın taşlı kemer olanlar var çok güzeller
Nedimeler sadece kaftan giycekler
Ve bizim burda.kimsede yapmadı ilk bem yapıcam ve oldukça dikkat çekicem diye düşünüyorum