- 2 Haziran 2022
- 413
- 353
- 53
- 31
- Konu Sahibi Durudurusen
-
Benimde 5aylik.gecdn ay kontrol de kapanmış dedi.olcumleri normal sorun yok dedi drKızlar bebeğim 4 aylık ve bıngıldağı kapanmış yeni , hemşire kafa çapını ölçtü sorun olmadığını fakat erken kapandığını söyledi . İntetnette bu konuyla ilgili baktım çok sıkıntılı durumlar var bu aylarda bu durumu yaşayanlar varmı?
Neden bu kadar erken kapandı anlamadım kızımın 8. Ayda kapandı , oğlumda böyle olduBenimde 5aylik.gecdn ay kontrol de kapanmış dedi.olcumleri normal sorun yok dedi dr
Kızlar bebeğim 4 aylık ve bıngıldağı kapanmış yeni , hemşire kafa çapını ölçtü sorun olmadığını fakat erken kapandığını söyledi . İntetnette bu konuyla ilgili baktım çok sıkıntılı durumlar var bu aylarda bu durumu yaşayanlar varmı?
Yönlendirmedi, ben randevu aldım yinede . Fakat çocuk doktoru Osman Gönlüal var onun yazısında eğer kafa çapı büyüyorsa ayıyla uyumluysa 3 aydan sonra kapanması da olağan diyor bir kaç doktor daha öyle demişti bakalım inşallah sorun yokturHemsireyi birakin, doktor ne diyor? 4.ayda bingildak kapanirsa bu kafa nasil buyuyecekmis ve beyin nasil gelisecekmis? Nasil normal diye gecistirebilir yahu? Doktora yonlendirmedi mi?
Evet ön yumuşak bölgeSadece öndeki yumuşak olandan bahsediyorlar değil mi? Bebeklerin kafaları sadece ön bıngıldaktan büyümeye devam etmez, diğer kısımlardada var açıklık oradan büyümeye devam eder, ölçümlerde sıkıntı yoksa müdahale gerekmez.
Takipli çocuk doktorunuzada söyleyin mutlakaEvet ön yumuşak bölge
Kullanıyorum ve bebeğim mama ile besleniyor çoğunlukla şimdi baktım mamada da d vitamini varmış, d vitamini unuttuğum günlerde oldu ama , takipli doktorumuza gideceğiz daha gitmedikHemşireyi boşver doktor ne diyor ? D vitamini kullanıyor muydun
Ön bıngıldak en son kapanan fontaneldir ve 3-18 ay arasında kapanması baş çevresi büyümeye devam ettiği sürece normal kabul edilir. Bebeğinizin baş çevresi ölçümleri ilk 1 yıl rutin takip edilir zaten. Benim bebeğimin de 4. Ay da kapanmak üzere demişlerdi baş çevresi büyümeye devam ettiği için herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Şu an 15 aylık gayet normal. Endişe etcek bir durum olacağını sanmıyorumKızlar bebeğim 4 aylık ve bıngıldağı kapanmış yeni , hemşire kafa çapını ölçtü sorun olmadığını fakat erken kapandığını söyledi . İntetnette bu konuyla ilgili baktım çok sıkıntılı durumlar var bu aylarda bu durumu yaşayanlar varmı?
Osman Gonlual'in bahsettiginiz videosunun linkini atabilir misiniz?Yönlendirmedi, ben randevu aldım yinede . Fakat çocuk doktoru Osman Gönlüal var onun yazısında eğer kafa çapı büyüyorsa ayıyla uyumluysa 3 aydan sonra kapanması da olağan diyor bir kaç doktor daha öyle demişti bakalım inşallah sorun yoktur
Yeğenimin de erken kapandı gayet koca kafalı bi çocuk D vitamini kesmişlerdi. Göz problemleri olabilir demişler. Miyop astigmat gibi şeyler anasında da var öyle olur sanıyorum ilerde. 4.5 yaşında.Hemsireyi birakin, doktor ne diyor? 4.ayda bingildak kapanirsa bu kafa nasil buyuyecekmis ve beyin nasil gelisecekmis? Nasil normal diye gecistirebilir yahu? Doktora yonlendirmedi mi?
aynı şekilde 3. aydan 6. aya kadar nöroloji kontrolünde takip edildi kızım. kan, ultrason ve mr ile bakıldı. erken kapanma vardı fakat baş çevresi ay ay büyüyordu.Kızlar bebeğim 4 aylık ve bıngıldağı kapanmış yeni , hemşire kafa çapını ölçtü sorun olmadığını fakat erken kapandığını söyledi . İntetnette bu konuyla ilgili baktım çok sıkıntılı durumlar var bu aylarda bu durumu yaşayanlar varmı?
Sizin kaçıncı ayda kapandıaynı şekilde 3. aydan 6. aya kadar nöroloji kontrolünde takip edildi kızım. kan, ultrason ve mr ile bakıldı. erken kapanma vardı fakat baş çevresi ay ay büyüyordu.
bende çok korkmuştum.
3. ayda görülen açıklık nerdeyse 10-12 aylık olana kadar aynı ölçüde kaldı. sonrasında da kapandığını söyledi Dr.
düzenli kontrollerine gidin baş çevresi ölçümlerine bakın. inşallah bir sorun çıkmaz içinizi ferah tutun geçmiş olsun..
Osman Gonlual'in bahsettiginiz videosunun linkini atabilir misiniz?
6. aydan sonra düzenli nöroloji kontrolünü bıraktık doktor gelmenize gerek yok bu zamandan sonra kapansa da bir sorun olmaz birkaç ayda bir gelseniz yeterli demişti.Sizin kaçıncı ayda kapandı
Benim ikinci kizimin cok gec kapandi, su an 26 aylik hala milimetrik bir aciklik mevcut, doktorumuz erken kapanmasindan korkuyordu, o yuzden d vitaminimiz hep kontrollu ilerledi, bu seferde gec kapanma durumu oldu diye takibe alindi. O yuzden erken ya da gec kapanmasinin hep sorun oldugunu okudum ben, hatta burada mikrosefalili bebek anneleride hep erken kapanmasindan yakiniyorlardi. Sorun olmamasi tabiki daha iyi, ben yaniliyor olayim yeterki.Yeğenimin de erken kapandı gayet koca kafalı bi çocuk D vitamini kesmişlerdi. Göz problemleri olabilir demişler. Miyop astigmat gibi şeyler anasında da var öyle olur sanıyorum ilerde. 4.5 yaşında.
Benimkinin de geç kapandı tam 2 yaşta. Biz de hep takipteydik. Allah korusun herkesinkini.Benim ikinci kizimin cok gec kapandi, su an 26 aylik hala milimetrik bir aciklik mevcut, doktorumuz erken kapanmasindan korkuyordu, o yuzden d vitaminimiz hep kontrollu ilerledi, bu seferde gec kapanma durumu oldu diye takibe alindi. O yuzden erken ya da gec kapanmasinin hep sorun oldugunu okudum ben, hatta burada mikrosefalili bebek anneleride hep erken kapanmasindan yakiniyorlardi. Sorun olmamasi tabiki daha iyi, ben yaniliyor olayim yeterki.
Bir sıkıntı oldu mu , anne olmak çok zor sürekli kaygı yaşama haliBenimkinin de geç kapandı tam 2 yaşta. Biz de hep takipteydik. Allah korusun herkesinkini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?