Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bebegimin gaz sorunu icin komsum bio gaia onerdi onlar kolik sorununu boyle asmis.ancak bizim doktorumuz sadece metsil yazmisti.sutum yetmediginden 2 aylik kizima gunde 30 ml aptamil mama veriyorum.ancak bir turlu kendi basna gaz cikaraamiuor.bio gaia verdigimde surekli kusuyor kivraniyor.ve uyku problemi yasiyor bi arada metsil ve gaiayi ayni anda kullandim bi zarri olmusmudur acaba.ayni durumu yasayan var mi arkadaslar

ve ne yapcagimida bilmiyorum mamayi mi degistirmeliyim.onuda goze alamiyorum ya dah fzla gaz yparsa?
Taze ve acemi anne
Kayıtlı Üye
Ben biogaia kullandim. Biogaia ile birlikte sab simplex kullanmistik. Sab simplex ile metsil aynı İçeriğe sahip diye biliyorum. Biogaia barsaklarda olmasi gereken bakterileri takviye ediyor yani daha kolay sindirim sağlıyor. Metsil ise hava kabarcıklarinin birlesip daha kolay çıkmasını sağlıyor. Biogaia sabah 3 damla veriyorum. Sab simplexi 2-3 saat sonra veriyordum. 3. Aya girdik hiç bir ilaç yardım etmeyince hepsini bıraktım hiç bir fark yok. Muhtemelen bebeginizin daha çok ağlamasinin sebebi gaz probleminin tavan yaptıgi 2. Ayda olmanızdir. Ama çok huzursuz diyorsanız doktora götürün. Çünkü Bebekte idrar yolu enfeksiyonu gaz ile karıştırilabiliyor.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
metsilin içinde paraben var zararlı bir koruyucu maddeymiş. ben de almıştım dr kullanma onu dedi. bir şişe bio gaia bitirdik. faydasını görmek için iki hafta geçmesini beklemek gerekiyormuş sanırım.
Bence mamayi degistr aptamili kimse iyi degmiyo bebelacta gaz yapiyo çünkü denedm 2 de simdi smalac kullaniyorm her mama gaz yapar ama bu diğerleri kadar yapmiyo anne sütüne en yakin mamaymis hala kullaniyorm biogaia da kullaniyorm günde 5 damla mutlaka hergun ayni saatte bizde ise yaradi digerlrnn pek faydasini gormedm en etkili gaz ilaciyms sindrm sistemini faln da duzenliyorms bi de karin agrisina da iyi geliyorms
Bio gaia kullandık faydasini girdik biz .mamalarin hepsi gaz yapar zaten
Çift kuzularım
Kayıtlı Üye
Ben de biogaia kullandım ve faydasını gördük. Yalnız biogaianın faydasını görmek için hergün aynı saatte 5 damla olarak vermek gerekiyor sadece gaz sancısı oldugunda değil yani ve etkisini görmek için en az 1 hafta geçmesi gerekiyor. Bağırsaktaki faydalı bakteri florasını oluşmasına yardımcı oluyor bu da sindirim için önemli.
Benimde 2.5 aylık bir oğlum var, bende biogaia kullandım ve faydasını gördüm. Şuan 1. şişe bitti. Yalnız bunu ne kadar kullanacağım bilmiyorum, doktorumuzda bişey söylemedi. Sürekli de kullanmak istemiyorum. Bebeğim buna bağımlı olmasın diye sizlerin doktoru kaç şişe kullanacağınızı yada ne kadar süre kullanacağınız ile ilgili bişeyler söyledi mi acaba?
merhaba
benim oglumda tam 2 aylik ve dogdugundan beri mama ve anne sutu veriyorum..aptamil inanilmaz gaz ve kabizlik yapti.doktor aptamil conformil onerdi fakat oda icindei tanecikler biberonun ucunu tikiyordu ve cok aciydi..sma denedim oda kabiz yapti.en son 1 aydir hipp organik bebek sutu kullaniyorum ve rahat ettim cook tavsiye ederim ve guzel kilo aldiriyor.. bizde cok gazli bi bebek buyutuyoruz.. gunde 3 kere aguline ve aksam yatarken hep ayni saatte 5 damla biogaia veriyorum.. hem rahat uyuyor hemde sancisi olmuyor..
benim büyük oğlum cok gazlıydı10 aylıkken bırakmıstık. ama metsil i benim doktorumda önermemişti parabenden dolayı. biogaia tamamen bitkisel sanırım zaten o yuzden bir arada kullanman sorun teskil etmemiştir diye düşünüyorum. ikinci oglumda ise colinox diye bir damla önermişti tekrar aynı doktor. büyüğün döneminde yoktu ama daha etkili demişti cokta uzun süre kullanmadım acıkcası tas catlasın 10 kez vermişimdir. abi gibi gaz problemimiz olmadı cunku. ama bence sen yine de istersen doktorunla görüş en saglıklı bilgiyi o verecektir. mama konusundda acıkcası benim ikiside yemedi ama kuzenim erken dönem bebeklikte hep smilac kullanmıstı az gaz yapıyor diye. onuda bir danıs istersen
oğlumda gaz problemi 20 günlükken başlamıştı sab simplex ve bio gaia kullandık 3. ayında sab simplexi bıraktırdı doktor gaz problemide bitmişti şuan 6,5 aylık doktor hala bio gaia yı kesmedi çok faydalıymış ileride kolon kanserine karşı koruyucuymuş hala veriyorum kuzenimede başka dıktor aynı şeyi söyledi oda 8. ayını bitirene kadar kullandı günde 5 damla ve hergün aynı saatte veriyorum
Bio gaia kullandık faydasini girdik biz .mamalarin hepsi gaz yapar zaten
Merhaba. Ilaci birakinca zararini gordunuz mu? Yani aliskanlik yapmis miydi. Bende baslamayi dusunuyorum ama birakinca tekrar basa doner miyiz?
oğlumda gaz problemi 20 günlükken başlamıştı sab simplex ve bio gaia kullandık 3. ayında sab simplexi bıraktırdı doktor gaz problemide bitmişti şuan 6,5 aylık doktor hala bio gaia yı kesmedi çok faydalıymış ileride kolon kanserine karşı koruyucuymuş hala veriyorum kuzenimede başka dıktor aynı şeyi söyledi oda 8. ayını bitirene kadar kullandı günde 5 damla ve hergün aynı saatte veriyorum
Merhaba. 8. Ayda birakmaniz kolay oldu mu ilaci? Bazi yorumlarda basa donduk sanci tekrar basladi diyor. Tereddut ettim baslamak icin. Cevap verirseniz sevinirim
Benim kızım 8.5 aylık biogaia 2. ayından beri kullanıyoruz ve faydasını gördük. Fakat faydasını görmek için hergün aynı saatte vermek gerekiyor ve en az 10 gün geçmesi gerekiyor sanırım.
Biogaia kullandim mucize gibi geldi bize kolik olan kizim onun sayesinde geceleri uyumaya baslamisti ama etkisini ancak 1 hafta sonra gosterdi. Her gun ayni saate veriyordum gece 11 de 5 damla ben cok memnun kaldim.
Bu arada sadece 1 kutu kullandik.
bize tek başına bio gaia bir işe yaramadı çocuk doktorunun tavsiyesi üzerine metsil ile beraber kullandık gerçekten faydsını gördük o zmaan