bipolar bozukluk hakkında..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

BURCUTS89

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2014
95
8
35
yakın zamanda meydana gelen orhan şimşek cinayetini duymuştur herkes babasının boğazını keserek öldürdü kendiside bipolar hastası bu hastalık hakkında bilgisi olan varmı tedavisi mümkün mü arkadaşlar?
 
tabikide tedavisi mümkün doktor gözetimi altında ve düzenli ilaç kullanımıyla..bu hstalığın evreleri var bahsettiğiniz kronik ve son evre .. allah yaştmasın
 
yakın zamanda meydana gelen orhan şimşek cinayetini duymuştur herkes babasının boğazını keserek öldürdü kendiside bipolar hastası bu hastalık hakkında bilgisi olan varmı tedavisi mümkün mü arkadaşlar?
Neden, bipolar bozukluk-diğer adı ile iki uçlu duygudurum bozukluğu veya manik depresif hastalık-bir hastalık olarak tanımlanır?

Günlük yaşamda herkesin duygusal dünyasında inişiler-çıkışlar olur. Duygularımız öfke, sevinç, üzüntü, coşku, keder, huzursuzluk ve endişe arasında gidip gelir. Ancak bipolar bozuklukta yaşamsal olaylarla kısmen veya tamamen ilişkisiz olarak süren ve yoğun duygudurum değişimleri olur. Bu değişimler düşünceleri, duyguları, fiziksel sağlığı, davranışları ve kişinin işlevlerini, yaşamını etkiler.



BİPOLAR BOZUKLUK NE KİŞİNİN HATASIDIR,

NE DE KİŞİNİN GÜÇSÜZLÜĞÜDÜR.

TEDAVİ EDİLEBİLİR

TIBBİ BİR BOZUKLUKTUR.



Bipolar bozukluk ne zaman başlar?

Genelde ergenlik dönemi ve erken erişkinlikte ortaya çıkar. Ancak ilk hastalık belirtilerinin her yaşta başlayabildiği gösterilmiştir.



Bipolar bozukluğun erken tanı ve tedavisinin olabildiğince erken başlatılmasının önemi nedir?



Bipolar bozukluk sıklıkla depresyon dönemi ile başlamakta, manik dönemler sonraki yıllarda ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden, hastalar doğru tanı ve doğru tedavi ile karşılaşana kadar yıllar geçebilir.



Erken tanı ve uygun tedaviyle aşağıdakiler önlenebilir:

- Okul, evlilik ve iş sorunları

- Alkol / madde kullanımı

- İntihar girişimleri

- Tedavi öncesi karşılaşılabilecek sorunlar:

Kişi tedavi öncesi ne kadar çok hastalık dönemi yaşadıysa, sonraki atakların tedavisi de o kadar güç olur.



- Yanlış, uygunsuz tedavi:

Kişi bipolar bozukluk yerine örneğin sadece depresyon tedavisi görürse, sonuçta manik atak gelişimine neden olunabilir. Depresyon yani çökkünlük tedavisi için kullanılan antidepresif ilaçlar tek başına kullanıldıklarında maniye yol açabilir.



Bipolar bozuklukta genetik geçiş var mı?

Evet, hastalığın genetik geçişi gösterilmiştir. Araştırmacılar, bipolar bozukluğu olanlarda bazı biyokimyasal sorunların geliştiğini ve bunun genler aracılığıyla taşındığını göstermişlerdir.

Evli çiftlerden birinde bipolar bozukluk var, diğerinde yoksa, çocuklarında bu hastalığın görülme oranı 1/7 olarak kabul edilmektedir.



Bipolar bozukluğun nedenleri nedir?

Kanıtlanabilen bir neden yoktur, ancak genetik geçiş olabileceği gösterilmiştir. Beyindeki biyokimyasal problemler bu kişileri duygusal ve fiziksel strese daha duyarlı hale getirir.

Bipolar bozukluk her yaşta ve her cinsiyette ortaya çıkabilir, kişilerin psikolojik yapıları, sosyal durumları ile ilişkili değildir.



BİPOLAR BOZUKLUKTA

TEDAVİNİN ASIL AMACI

UYGUN İLAÇ KULLANIMININ SAĞLANMASI

VE YAŞAM ŞARTLARININ ATAKLARI

AZALTACAK ŞEKİLDE DÜZENLENMESİDİR.





Bipolar bozukluğun bulguları nelerdir?

4 farklı duygudurum süreci olabilir:

1) MANİ

Genelde aşırı keyifli olma, enerji artışı, yaratıcılık, uykuya gereksinim duymama, yorgunluk hissetmeme gibi kişiye hoş gelen duygularla başlar. Bazen hastalandığını o sırada kabul etmeme ve çabuk sinirlenme, aşırı tepki gösterme gibi belirtiler de eşlik edebilir.



Manik dönemde aşağıdaki bulgular günler boyunca devam eder:



  • Kendinin aşırı mutlu ve taşkın, enerjisini artmış hisseder, bazen de aşırı öfkeli olabilir.
  • Çok az uykuya rağmen çok fazla enerjiktir.
  • Diğerlerinin yetişemeyeceği kadar hızlı konuşur.
  • Düşüncede hızlanma olur, zihninde düşünceleri hızla akmaya başlar.
  • Konsantrasyon kaybı vardır, dikkati çabuk dağılır.
  • Kendini güçlü, önemli, diğerlerinden üstün görür.
  • Fazla para harcama, cinsel aktivitede artma, hızlı araba kullanma, aşırı miktarlarda iş yapma gibi davranış değişiklikleri görülebilir.


Daha ciddi olgularda gerçekte olmayan sesler duymak, nesneler görmek gibi halüsinasyonlar ve dış gerçeklikle ilişkisiz hatalı inanışlar yani hezeyanlar (şüphecilik, takip edildiğini düşünmek, kendini önemli ve üstün özellikleri olan biri zannetmek vb.) görülür.
 
Merhaba!!
Ben de bipolarım!
Zor mu zor ama kimin hayatı kolay ki?

Bir blog yazdım hayatım değiti.Sizleri de bekliyorum bipolarımı paylaştığım dünyaya.

Bloğum:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X