Bipolar hastaları ve Yakınları (Manik Depresifler)

Reçeteye duygu durum bozukluğu diye yazılan ilaçlar bipolar bozuklukta kullanılır diyor. Her Duygu durum bozuklugu bipolar demekmidir kafam cok karısık acaip takıntılar ve cok mutsuz hayattan keyifsiz hep sinirli

Benim abim ablam bipolar ikiside Bakırköy'de yattı daha 2 sene öncesine kadar onlarla beraber yaşıyordum. Çok zor... Ablam bir iyi bir kötü en küçük kelimemizi yanlış anlardı. Abim daha da kötü şiddet uygulayıp beş dakika sonra ağlayarak özür dilerdi. Ben daha fazla dayanamadım ayrı eve çıktım sonra da evlendim. Yani kısaca yaşanılacak bir yani yok benim ailem biraz ağır vakaydi çok detaya girmek istemiyorum ama yüzlerini şeytan görsün.
Erkek kardeşim bipolar tedaviyi reddediyor ayrı bir evde yaşamama rağmen neler yaşıyorum anlatamam, annem babamla yaşıyor onlara şiddet uyguluyor, sizin anne babanız şiddet sorununu çözebildi mi nasıl baş ediyolar

slm.ben manik depresifim.deneyimleri merak ediyosun..hmm..şimdi bu hastalık nadir görülen bi hastalık ve ben nerde nadir görülen hastalık var, gidip buluyorum:) bu hastalıga üniversite yılımın 2. yılında zemin hazırladım farketmeden de olsa. en basta yogun bir depresyon yasadım yani sadece hastalıgım depresyondu.iki yıl sonra ise bir mani atagı geçirdim ki allah düşmanımın basına vermesin.resmen akli dengemi kaybetmiştim, resmen bir deli gibi davranıyordum.bir kaç ay böyle delirmiş vaziyette gezdim.annem hep yanımdaydı,okul vardı ama derslere gidemiyordum her gün hastaneye gidip çare arıyorduk annemle.mani dönemimde kendimi çok üstün bir insan olarak görüyordum, yüzlerce km yürüsem yorulmam gibi geliyodu.aşırı hiperaktiftim.bir hafta uyumadıgım ve yemek yemedigim oldu.bir haftada 10 kilo verdim.dini yönden de acaip düşüncelere sahiptim.kendimi bu arada asker sanıyodum.tv izlerken mesela vj ler, dizilerdeki insanlar bana mesaj veriyomuş gibi geliyodu.her cümleden her bakıştan mesaj, gizli bir anlam çıkarıyorum.çok konusuyordum.daldan dala atlıyordum.annem bizi öldürdün diyodu ben gercekten onları öldürgümü sanıyordum.daha neler neler..hatırlamak bile istemiyorum.yemin ederim allah düşmanımın basına vermesin.manik bir dönem yaşamaktansa depresif bir dönem yaşamayı tercih ederim.ama tabi depresyon da çok kötü bir şey.aylarca yatagıma yapışık vaziyette yaşamama neden oluyor.depresyon deneyimlerimi anlatmam gerekirse aylarca yataktan çıkmamak, güneşten, gündüzden nefret etmek, gece sabaha kadar tv izleyip akşam olana kadar uyumak,dogru düzgün yememek,içmemek, yıkanmak istememek,intiharı düşünmek, intihar planları yapmak, aglamak, aglamak,aglamak..
allaha çok şükür aylardır ilaç kullanmadıgım halde psikolojik sorun yaşamıyorum.yaşadıklarım sadece moral bozuklugu oluyo, bir iki gün içinde geçiyo.ilaçlarımı hayatım boyunca kullanmam gerekiyo fakat karacigerim şimdiye kadar binlerce ilaç kullandıgım için sanırım kötü durumda.sadece acil durumlarda yani depresyona girecegimi anladıgım zamanlarda baslıyorum tedaviye.tabi doktoruma gidip durumu anlatarak..
ismini unuttum bu konu hakkında soru soran arkadasın bunları yazarken ama, hayrola, sorun nedir? deneyimlerim belki yardımcı olmuştur..kendine iyi bak..
Hangi ilaçları kullanıyordun

benim de erkek arkadaşım bipolar daha doğrusu mışş yani öyleymiş bana anlatmıştı ama sanki daha çok gelip geçen bi sinir hastalığı gbi yani bi takım olaylara bağlı olarak bi dönem kriz geçirip hasthnde yattığını sonra bi süre depresyon geçirdiğini sonra da düzeldiğini söyledi fakat bunun tekrar olabileceğini söylememişti ilaç kullandığını kullanmaya devam ettiği sürece iyi olduğunu söyledi ben de o zmn üzerinde durmadım nerden bileyim ben bipoları fln hiç aklıma gelmezdi böyle bi şeyle karşılaşacağım araştırmamıştım hiç moral bozmak istemem ama atak dönemi bi felaketti benim için tabi ilk defa görüyodum onu öyle..ilişkimiz mükemmel giderken birden tuhaflaştı meğer hastalanmaya başlıyomuş bilemedim çünkü hastalığını bilmiyodum isyan ediyodum ara ara sana noluyo die:( ama yine fazla üzerinde durmadım çünkü nişan tarihimiz yaklaşmıştı ve tahmin edin ne oldu..tam nişanlanacağımız hafta durumu patlak verdi ve ben o zmn anladım malesef olayın ciddiyetini bambaşka bi insan oldu tabi nişanı erteledik sonrası tam bi kabustu hem onu öyle gördükçe üzüntüden kahroluyodum hem hayallerim suya düştüğü için üzülüyodum hem de yaşadıklatım beni çok korkutuyo ve şaşırtıyodu düşünün artık halimi... aşırı ve kontrolsüz bi öfke aldı onu sonra hayller görmeye başladı sona sokaklarda olmıcak hareketler aşırı para harcama hatta sokakta gördüğüne para verme fln.bütün arkadaşlarını aramalar tuhaf tuhaf konuşmalar peygamber soyundan geldiğini iddia etmeler ve tabi ilaçlarını içmeme fln...kontrol edemiyoduk artık ne doktora gdiyo ne hastahaneye iice kendini kaybedene kadar bi sürü taşkınlık yaptı en son iş yerinden de çıkarıldı tabi birini dövünce:( ve en son ne yazık ki beni de dövmeye kalktı o an hiç gözümün önünden gitmiyo o halini hiç unutmcm sanırım...o an orda öldürcek sandım beni allahtan vurmadı durdu ama bana olan olmuştu korkudan tabi...
arkadaşlar bu anlattıklarım kimsenin moralini bozmasın bu hastalığın en ilerlemiş hali sanırım atak geçiriyodu ve biz bi türlü hastahaneye götüremediğimiz için bunları yaşadık onun da elinde deildi kıyamam ona da eziyet oldu ama inanın o kdr zorduki onu götürmek işte hastalığın en zor kısmı da bu atak geçiriken kontrol etmek çünkü hiç bi şeyi kabul etmiyolar ... bunları herkese örnek olsun die anlattım ben çok araştırdım çünkü detaylı bilgi bulabilmek için o dönem...bence bu hastalık için özel klinikler olmalı çünkü başlıbaşına çok farklı bi hastalık bu ve atak dönemi hastanın ve yakınlarının ciddi yardıma ihtiyacı oluyo ..atak geçirmeye başladıkları anda hasta yakınları çaresiz kalıyo hasta zaten kendini bilmiyo o anda başvurulacak bi yer olmalı ve bu hasta olduğu yerden sokak ev iş vs.her neredeyse görevli birileri tarafından alınıp götürülmeli başka türlü olmuyo çünkü taa ki hasta ciddi bi olay çıkarana kadar ortalıkta canlı bomba gbi gezio kendilerne de zarar her an bi başkasına da zarar verme riski taşıyo... bunlar benim izlenimlerim onu seviyorum ve kıyamıyorum henüz tam olarak iyileşmiş deil şimdilik sadece iyileşmesini bekliyorum elimden geleni yapmaya çalışıyorum onun için ama sonrasında ne yaparım hiç bilmiyorum çok zor allah hepimizin yardımcsı olsun ve lütfen herkes deneyimlerini yazsın... birbirimize destek olalım hem hastalar hem yakınları şimdiden hepinize tşkr...
Hala berabermisinizz?

arkadaşlar bende kronik depresyon teşhisi konuldu 2 sene önce 2 senedirde tadavi görüyorum allahtan artık çok iyiyim fakat yazılanları okuyunca bu hastalık herkesde depresyonla başlamış sanırım acaba benimde manik depresyona dönme ihtimali olup olmadıgını nasıl anlarım? neler tetikliyor bu hastalığı bir fikriniz var mı?
buarada benim doktorumun asıl uzmanlık alanı manik depresif bildiğim kadarıyla.Türkiyede çalışmasının yanında amerikada harvard üniversitesinde de çalışıyor belki doktor adı yazmak yasaktır diye ismini yazmıyorum izmirde tedavi olabilecek arkadaşlar varsa özelden mesaj atıp sorabilirler belki işinize yarar
Merhaba uzun zaman geçmiş şu an nasılsınız

6 aydir gecmeyen depresyon kaygi korku panik hali bizde de ayni agizda seyirmese basladi artik istemsizce seyirme oluyor buda sanki iyilesmeyecekmisim düşüncesine koyuyor beni gittigim doktorlar ilgilenmiyor var mi bipolar bozuklukla calisan doktor onerisi olan acaba

Back
X