Bipolarım ve sanırım tekrar nüksediyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi zehyz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
112 aramalasın seni yargılamıyoruz. Ve kimse sana bu durum için kızmayacak yargılamaycak . Herşey daha iyi olacak. İstersen şöyle yapalım zehir danışma hattını da arayabilirsin onlar sana bilgi de verebilir. Hem numaranda sisteme düşer böylelikle acil servise bilgi versinler olur mu canım. Bence yapabilirsin sen iyi bir insansın güçlü bir insansın. Sadece biraz insanlardan farklı düşünüyor daha net görüyor ve daha çok bu nedenle üzerine birikiyor çoğu şey. 112 yi araman çok doğru bir karar canım. Arıycağına eminim
Çok teşekkür ederim. Yukarıda yazdım, kardeşim doktor bu gece de nöbetçiydi, onu aradım. Çok ciddi olmadığını, ilaçları etkileşmeyeceğini, çok ağır ilaçlar olmadığını söyledi birbirinden farklı ilaçlar olduğu için doz aşımı da çok değil dedi. Miden ağrıyabilir biraz dedi. Biraz daha bekle uyuma kötü hissedersen acile git dedi. Annemi de uyandırdım bekliyoruz beraber. Sabah da tekrar doktorunu ara dedi. Kardeşime ulaşabilmem büyük şans benim için. İyi denk geldi normalde nöbetçi olmasa uyuyor olurdu. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim 💜💜

Kızacak bir durum yok, abartmıyorsunuz. Bu biyolojik bir durum sizin elinizde değil. Ben bu konuyu okuduğumda yardıma ihtiyacı olduğunda bunu fark edip yardım talep edebilen, tedavisine özen gösteren ve kendisi için çabalayan birini görüyorum. Bunlar sağlıklı olduğunu düşündüğümüz birçok kişinin sahip olmadığı beceriler bence. O yüzden lütfen kendinize yüklenmeyin. Bipolar bozukluklarda ilaca devam ederken de ataklar yaşanabileceğini okumuştum. Bununla yaşamayı ve mücadele etmenin yollarını öğrenmeye zaten başlamış gibisiniz. İlerde böyle acil durumlar olursa diye sıkı bir plan yapmak iyi olabilir. Doktorunuza ulaşmakta sıkıntı yaşıyorsanız bence bunu mutlaka kendisine iletin veya daha ulaşılabilir bir doktor bulun çünkü bu durumdayken birilerine hemen çok kolayca ulaşabiliyor olmanız lazım.
Sözleriniz için teşekkür ederim çok mutlu oldum :) doktoruma ulaşmakta genelde sıkıntı yaşıyorum evet, bir de farklı şehirde olunca. Tedavimi uzun zamandır sürdürdüğü, hastanede yattığım süreci de bildiği ve tedavisinden çok yarar gördüğüm için bırakmadım. Bir de çok sık doktor değiştirmeyin diyorlar. Kendi şehrimde çok iyi bir doktor bulamadım. Ama bu şekilde ulaşamadan da olmuyor, söyleyeceğim ona bir yolunu buluruz belki. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim 💜🌸

Çok düzenli olmalısın ilaçlarının saatini kaçırma uyku saatin çok önemli ilaç dozların ayarlanana kadar psiko terapi falanda al oda çok iyi geliyor. Doktorun ulaşılabilir olmalı. Bu hastalık geçmez ilaçları aynı bir tansiyon şeker hastası nasıl düzenli kullanıp beslenmesine dikkat ediyorsa sende öyle olup uyku düzenine dikkat et. 18 den sonra kahveyi çıkar hayatından. Zor tanı alan bir hastalık bak sen şanslısın tanın belli.

Çok teşekkür ederim. Yukarıda yazdım, kardeşim doktor bu gece de nöbetçiydi, onu aradım. Çok ciddi olmadığını, ilaçları etkileşmeyeceğini, çok ağır ilaçlar olmadığını söyledi birbirinden farklı ilaçlar olduğu için doz aşımı da çok değil dedi. Miden ağrıyabilir biraz dedi. Biraz daha bekle uyuma kötü hissedersen acile git dedi. Annemi de uyandırdım bekliyoruz beraber. Sabah da tekrar doktorunu ara dedi. Kardeşime ulaşabilmem büyük şans benim için. İyi denk geldi normalde nöbetçi olmasa uyuyor olurdu. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim 💜💜
Ne demek canım . Bipolar bozukluk da olabilir bu tür şeyler yalnız değilsin. Kimseden de birşey saklamadan açık açık yazdığın ve haber verdiğin için de hepimiz seninle gurur duyuyoruz. Olabilir bu bir tür atak ve normal, ama gördüğüm kadarıyla bilinçli ve daha doğru düşünüyorsun. O yüzden bunu hatırlat kendine ;ben kötü biri değilim hatta bilinçli de düşünüyorum. Herşey yoluna girecek. Doğru karar verdiğin için teşekkürler. Geri kalan şeyler toparlanır ben inanıyorum size. Tedavinizi devam edip daha da güçleneceğinize.

Back
X