Bir 2. Çocuk konusu da benden🧿

Konuyu görünce yazasım geldi. Benimde yaş neredeyse 29. Kenarda birikim yok daha çocukta yok. Yaş ilerliyor yapsam yetebilir miyim ne yaparım çok kararsızım. Ama sizin durumunuz iyiyse ki üstelik yurtdışındasınız. Doktora danışarak uygunsa yapın bence. Kardeş güzel şey kariyer bir şekilde hallolur.

İlk bebeğim çok zordu. Hiç uyumazdı hep gazlıydı. Oturup onunla bende ağlardım. Doğumum çok kötü geçti.
2. Bebeğim nasıl doğdu anlamadım. 11 aylıkken babasıyla ayrıldık. Şimdi 3 yaşında MaşAllah nasıl büyüdü anlamadım. Yaramaz bir bebek ama herşeyi çok kolay oldu. Allah yardım ediyor. Yani her çocuk farklı oluyor. Yalnız oğlan 1. Sınıfı bitirince olursa iyi olur

Sadece bazen sorguluyorum. Kendimiz istiyoruz diye dünyaya getiriyoruz yavruları. Sonra onlar kocama dert çile keder. Bir de böyle bir dünya!
Mantıklı mı bilemedim.
Hakkınızda hayırlısı

İlk hamileliğimde preeklampsi (genelik zehirlenmesi) geçirdim
Tansiyonum 200e çıkıyordu, vücudum bir gecede balon gibi şişmişti.
Berbat bir süreçti, özellikle son haftalarım hastende korku, endişe ve bunalım ile geçti. Ölümden döndüm diyebilirim…
Ama çok şükür sağlıkla kızıma kavuştum

Herşey geçti artık bebeğim kucağımda bundan sonra herşey harika olacak diye düşünürken peşine 6-7 ay kadar kolik ile uğraştık

1 yaşına doğru herşey güzelleşti annelik harika birşeymiş kızım tam bir prenses olmuştu, kolik geçtikten sonra inanılmaz uslu ve uysal bir çocuktu ama benden bukadar daha çocuk mocuk yapmam derken kızım 2 yaşındayken rutin dr kontrolünde rahimde çok sayıda miyom tespit edildi. Dr. ikinciyi düşünüyorsan erteleme, bir 5 sene sonra yaparım diye düşünme çünkü kendiliğinden olmayabilir tedavi gerekebilir demişti. Sıkıntı yok ben zaten istemiyorum ikinciyi diye düşünüyordum ama bu sözü kafamın biryerinde de yer etmişti ne yalan söylim.

Kızım 3-3,5 yaşındayken biranda bana ikinci çocuk isteği geldi, öyle böyle değil. Acaba olurmu, olmazmı. Tekrar preeklempsi geçirimiyim vs diye düşünürken denememizin 2.ayında hamile kaldım.
Tabii ilk hamileliğin yaşanmışlıkları tekrar yaşanımasın diye daha sıkı, daha sık takibe alındım ama yine aynı şeyler oldu. Yine aynı gerginlikler, korkular…
Fakat ikincide ilkine göre tansiyon ilacına çok erken başladığımız için seyri ilkine göre daha hafifti. Çok şükür ikinci doğumuda sağ salim atlattık.
Şimdi iyiki diyorum. Çok şanslıydım. Bazen duyuyorum hamilelikte tansiyonu yükseldi anneyi yada bebeği hata ikisinide kayıpettik diye. Gerçekten çok zor. Özellikle ikincisinde bana birşey olursa büyük çocuğum annesiz kalacak, bunu ona yaşatmaya ne hakkım var diye çok vicdan azabı çekmedim değil. Geçti gitti hepsi. Çok şükür. Allah herkesin yüzünü güldürsün. Gönlünüze göre olsun inşallah konu sahibi.

LÜTFEN YARDIM EDİN .....arkadaşlar biranda kendimi bu sayfada buldum dertleşmeye ihtiyacım var 32 yaşındayım ve 10 yıldır epilepsi hastasıyım 7 yaşında bir oğlum var ben aslında 2. çocuğu hiç istemiyordum hastalığımdan dolayı hep 1 tane yeter bakmak çok zor diyordum... çünkü ilaç kullanırken bile uykusuz aç ve sitresli olmamam gerekiyor. neyse önlemler almama rağmen hamile kaldığımı öğrendim çok ağladım Allah affetsin aldırmayı bile düşündüm çünkü bakacak enerjim yok, herkes durdurdu belki oğlundan sonra kızın olur yapma etme dediler ve çin takvimi ,ramzi teorisi rus takvimi belirtiler hep kızı gösteriyordu ama maslesef buda erkekmiş istemsizce ağlıyorum kız olsaydı belki iyi olabilirdim çünkü bizde kız torun hiç yok ...biliyorum çok günah ama eşim yoğun bir çalışma hayatı var eve geç geliyor ...annem de ben 1. çocuğuna baktım 2 .çocuğun sana ait diyor (zaten kimseye de minnet etmek istemiyorum da )ben nasıl bakıcam ağlamaktan gözlerim kanadı .

Önlemler alırken nasıl hamile kaldınız? Ayrıca evladın kızı, erkeği mi var kendinize gelin.

Hata üstüne hata yapıp, bir de masum bebeği “erkek” olduğu için istemiyorsunuz. Korunmasız sevişip hamile kalan siz, milletin lafıyla aldırmayıp, bakamayacağınız çocuğu doğurmaya karar veren siz ama suçlu olan çocuk, sadece cinsiyeti yüzünden. Allah akıl fikir versin.

Ne yapalım biz mi gelip bakalım? Madem istemiyorsunuz ciddi korunma yöntemlerine başvuracaktınız. Tüpleri bağlatma veya diğerleri gibi. Cesaret mi verelim bakabilirsiniz diye. Nasıl verelim? Şartlarınızı koşullarınızı en iyi siz bilirsiniz.

azar işitmek için yazmamıştım ....sadece daha sağlıklı düşünmemi sağlayacak 1-2 cümle için gelmiştim ...
Azar falan değil bu. Yazdıklarınıza dönüp bakar mısınız? Kız olsaydı iyi olabilirdim ne demek? Kız olunca birden enerji ve maddiyat mı yüklenecekti? Bile isteye korunmasız sevişip sonra ağlamayı doğru bulmuyorum. Herkes nasıl bakıyorsa öyle bakacaksınız. Herkese 636363 kişi yardım etmiyor.

Senin gibilere iki tane carpasım geliyor cok ciddi.  Sağlıklı düşünmek için güzel şeyler duymak istiyormuş bak seeenn..
Kızın olursa bakacak enerjın var ama erkege enerjın yok tahmini takvimlere göre hareket ediyosun hersey boşta karnında ki çocuğa yazık olacak ona üzülüyorum puhh sana ya puh.

Sektör kısmına birşey diyemem ama her hamilelik farklı oluyor.
İlk kızımda çok rahat bir hamilelik geçirdim, son güne kadar hamile olduğumu bile hissetmedim desem yeridir, ikinci kızımda midem aylarca bulandı tam bitti mide ağrısı başladı ama dayanılır cinsten değil, tam bitti mide yanmam başladı gene dayanılır gibi değil. Doğumdan bir gün önce hala mide sorunum vardı düşünün. Keza doğumdan sonra da öyle, ilk kızım sakin, kendi halinde iken ikincisi ne emmeden ayrılır, ne düz duvara tırmanmaktan geri kalır.
Demem o ki hamilelik süreci ve çocuğun karakteri sürecin ilki gibi düşünmeyin .

Ne kadar güzel açıklamışsın, çok teşekkür ederimm Minnoşları öpüyor, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum
şartlarınız olmayacak gibi değil bence istiyorsanız yapın gitsin :)
benim 2 kızım aralarında 9,5 yıl var bazen diyorum keşke daha erken yapsaydın diye

Sağlıkla büyüsünler inşallah. Umarım net olarak karar verebildiğimde ben de sorun yaşamam

Sen millete torun vermek için mi evlat sahibi oluyorsun ? Çocuğun erkeği kizi mi olur ? Yani bu nasıl bir cahillik. Çocuk için korunmayı düşünüyorsunuz onu yapamamissiniz . Hamile kalmışsınız aldırmak istiyorsunuz etraf dedi diye devam ediyorsunuz. Millet kız olur dedi diye saçma sapan takvimlere inaniyorsunuz buna bel bağlıyorsunuz. Valla bazen özeniyorum böyle insanlara bu kadar gelişine yaşamak ne guzel . Bence siz bir toplanın kendinize gelin elinizi yüzünüzu yıkayın .

Ben yerinizde olsam düşünürdüm bir kere istiyorsunuz bence :)
Benimde oğlum alerjik kolik hep kucak bebesi. Yeni emekliyor 9 buçuk aylık ama hala kucakta hep. Biraz emekleyip ellerini açıyor çocuğum keşfet iste sevmesi lazım ama yok. Daha küçükken bir saat emip on dakika sonra yeniden ister bir saat daha emerdi:/
Hala uzun saat yalnız kalamıyorum çünkü ne kahvaltı hazırlatıyor ne yemek temizlik hiçbir şeyi tekken yapamıyorum direk bağıra bağıra ağlıyor. Gece en az yedi kere kalkıyor.
Yalnız kalmasını hiç istemiyorum ama yasta 34 ikinciyi göze alamıyorum
30 filan olsam isterdim her şeye rağmen yalnız kalmasın diye.
Hamileliğimde çok zor geçti ayrıca. 20.haftadan sonra hep yattım sancım 110 çıkıyordu, rahim ağzı açılmam vardı. Haftada bir kontrol , ilaç ve yatışla atlattım.

Size de çok geçmiş olsun. Oğlunuza da sağlıklı ve güzel bir ömür diliyorum

Duygularınızı kabul etmeniz güzel ama kendinizi bir sarsın lütfen. Kız olsa da erkek olsa da sizin evladınız ve şu an istenmediğini hissediyor onun bir suçu yok dünyaya gelmeyi kendi istemedi. Gerekirse yardım alın psikoloğa gidin şu an yanınızda olan evladınızdan bir farkı yok. Aynı ilgi ve sıcaklığı karnınızdaki bebekte hak ediyor.
Allah bir kolaylığını verir siz toparlanmak isteyin yeter ki.
Benim oğlum var elbet ikinciyi kız isterim onu da tatmak isterim ama erkek olursa da hiç üzülmem. Aynı cinsiyetten daha iyi arkadaş olurlar diye düşünürüm.
Sizde olumlu yönünden bakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…