Bir ailede herkesin evliliğinin problemli olması?

defne1453

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
1.504
1.642
133
Selam kızlar, annemin ailesinde evlilikler hiç yolunda gitmiyor. Şöyle ki dört kız ve bir erkek kardeşler. Annem babamla çok sıkıntılar çektikten sonra en son ayrılmak zorunda kaldı. Dayimda esiyle kısa süreli evli kalıp boşandı. Annemin diğer kardesleride hep benzer sıkıntılar yaşıyorlar. Genelde eşleri dışardan bakılınca normal insanlar gibi gorunselerde, evlilik yükü hep kadınlar uzerinde, eşleri çalışmıyor, aldatıyor ,şiddet vs. Teyzemlerde ne yapsalar eşleriyle mutlu olamıyorlar. Hepsi aynı evde eşleriyle arkadaş gibi yasiyorlar normal eş ilişkileri yok.
Hepsi calisip evin gecimini sağlıyor, koca parası yemek hiçbirimize nasip olmadı :KK33:
Ama sanki bir musibet varda hepsinin evliliği bundan sorunlu gibi. Hepsi boşanmanın esigindeler zar zor gidiyor evlilikleri ha bitti bitecek.
Yani bir ailede bu kadar problem olmasi, kendilerinin uğraştığı halde evliliklerinin yürümemesi sanki biri beddua mı etmiş diye düşündürtuyor. Çevremde hiç mutlu evlilik yok, halam,ablam, en yeni evli benim benim ki De başka türlü sıkıntılar. Herkes mı böyle biz mı böyle denk geldik :110::KK64:

Herkesin sorunları var evliliğinde,bunları çözmek için uğraş vermek var,bir de karşı taraf benim istediğim gibi düzelsin diye beklemek var.
Biraz psikolojiden de anlamak gerekir,iyi tanımak ve ona göre hareket etmek de gerekir.

Herkesin sorunları var evliliğinde,bunları çözmek için uğraş vermek var,bir de karşı taraf benim istediğim gibi düzelsin diye beklemek var.
Biraz psikolojiden de anlamak gerekir,iyi tanımak ve ona göre hareket etmek de gerekir.
Kesinlikle oyle. Evlilikte çaba uğraş sabır gerek nihayetinde herşey güzel olmayabilir. Ama bizimkilerin evliliğinde sorunlar biraz da normal sorunlardan farklı, mesela eşleriyle uzun suredir cinsellik yok, tuhaf şeyler var, dertlerinin ortak olması çok garip geliyor bana

Kesinlikle oyle. Evlilikte çaba uğraş sabır gerek nihayetinde herşey güzel olmayabilir. Ama bizimkilerin evliliğinde sorunlar biraz da normal sorunlardan farklı, mesela eşleriyle uzun suredir cinsellik yok, tuhaf şeyler var, dertlerinin ortak olması çok garip geliyor bana
O zaman acaba sizin ailede mi var bir sorun,diyesim geldi :)

O zaman acaba sizin ailede mi var bir sorun,diyesim geldi :)
Ben bile sormuyorum değil ama gerçekten normal insanlarız :KK54:
Soylenilene göre ananem zaten evli olan yeğenine bekar bir kızı istemiş ve o kız adamın evli olduğunu bilmiyormuş. Sonra bu durum ortaya çıkmış ama kızcağız çok sıkıntılar çekmiş ve beddua etmiş buna neden olanlara . Belki bundandır bilemiyorum çünkü yetistirilmeden olsa da biri normal evli çıkardı hehalde:KK16:

Benim babamin ilk evliliginden 3 abim 1 ablam var 2 abim ve ablam bosandi abimler 2. Evliligini yapti babama vermemis cocuklari kendi gibi yetistirmis kadin.
Hele bi abim ilk evliliginden olan ogluna bile sahip cikmadi yazik cocuga diger abim sahip cikiyo.
Abimin bi tanesi bana diyorki fazla cocuk yapma yazik olmasin benimde ayrilacagimi düşünüyor demekki.
Her ailede sikinti var olmazmi Allah iyilerle karsilastirsin herkesi

Kimin evliliği güzel ki. Hayat pahalılığı, sadakatsiz ve anneci herifler, kadınların ikinci kadın olma merakı, oturmamış bir evlilikte hemen çocuk yapma, işsizlik daha bir sürü nedeni var. Evlilikleri bırak insanların kendileri mutsuz artık. Mutlu olamayan insan karşısındakini de mutlu edemiyor işte.

Olurmu olur beddua. Ama belkide tamamen yetistirme tarzidir. Bi anne baba cocuklarini bencil yetistirirse mesela hicbiri bi dikis tutturamaz hayatta.
Hatta yazmak istemiyorum yasak diye ama belkide buyu bile vardir isin icinde.

Bnmde bi akrabamın tüm çocukları öyle. Bildiğin yaprak dökümü. Eniştem bana yanaştı demeler, yrngesinin kardesyle eevliyken takılmalar, birbirlerinin eşlerine kötü gözle bakmalar, bacı bacıyı çekememe.. Evlerdn ırak yarabbim.

Bazen böyle olabiliyor demekki .
Hç mutlu bir evlilik görmediğimden çok korkarım normal çoluklu çoçuklu aile olamayacağımdan. En iyisini Allah bilir tabi ama bizim evliliklerimiz sağlam olsun inşallah

Oluyor bazen.Bizde de öyle biraz.Biz fe diyoruz beddua mi var birşey mi var..
.Bildigin yaprak dökümü demiş arkadaş guldum:)

Ya simdi sen boyle diyince benim de icime kurt düsürdün rahatsiz oldum ben simdi düsününce amcamin cocuklarinin 1 i haric hepsi bosandi. Benim iki abim var 2 side bosandi,1 i ikinci evliligini yapti,ablamin esi ile arasi bozuk. Tobe yarabbim diyorum Allahim kimsenin kurulu duzenini bozmasin tabi cok sukur olsun esimle mutluyum. Ama sadece kader boyleymis diyorum

Benimde bi tanidigimin 3 cocugu evli ucununde evliligi sıkıntılı bıraksan ikiside bugun bosanir biride bisanmanin esiginden dondu ama kocasini sevdigi icin vazgecemez maalesef var bu durumda olanlar

Allah herkesin evine huzur mutluluk versin inşallah

Biz de şeytanın bacağını en küçükte kırdık diyoruz inşallah böyle sürer.
Doğru insan az olunca mutlu evlilik de az oluyor.

Aman inşallah kızlar ya hayatta en önemli şey belki evlilikte huzur. Bizimkilerin böyle sorunu olduğu için en son evlenen bende haliyle herşeye karamsar yaklasiyorum, boşa çıkar vesvesem insallah:110:

Bazen kader gülmeyince gülmüyor. Evlenmek kadar boşanmak da doğal. Bunu idrak etmeli insanlar. Sevgi saygı bitince herkes yoluna bakmalı. Şimdi eşim beni seviyor diye 3 yıl sonra seveceğinin garantisi yok. Mutsuzsa ayrılır bundan doğal bir olay yok.

Back
X