Bir akıl verin lütfen çok kötüyüm

kızlar merhaba.dünden beri çok kötüyüm burdan başka paylaşacak kişi bulamadım anlatamadım kimseye.3 ay sonra düğünümüz var. nişanlımla ben ailelerimizden başka bir ilde yaşıyoruz ve eşyalarımızı birlikte alıyoruz.bir de araba aldık. gelecek ay da ev tutucaz inşallah. yani anlayacağınız borcun içindeyiz. hem düğün masrafı hem eşya epey sıkıntı çekiyoruz.inanın bir t-shırt alırken bile 2 kere düşünüyorum. neyse işte nişanlımla dün yemeğe gitmiştik bana dedi ki gelecek ay kardeşime para yollamak istiyorum.ben de dedim ki bakarız hayatım evi bi yerleştirelim de bütçemize göre yollayabilirsek yollarız. inanın içimde hiç bir art niyet yok gerçekten babam para istese ona da aynı şekilde cevap verirdim. sonra yemek bitti gayet normal gittik film izledik falan. içine dert olmuş olacak ki surat asmaya başladı. noldu diyorum cevap yok bişey mi yaptım diyorum. defalarca sordum. en sonunda dayanamadım sesimi yükselttim noldu yaaa diye bağırdım. sonra bana saydığı lafların haddi hesabı kalmadı. kendide özel hiç bişey almıyormuş sürekli ben alışveriş yapıyormuşum. bana hesap vermek zorunda değilmiş kardeşine para yollarken. ki inanın kızlar maaşımı olduğu gibi veriyorum ben ondan harçlık alıyorum. sonra ağladım ağladım. bugün 1-2 kere aradı. ama içimden hiç konusmak gelmiyor. ne yapacağımı bilmiyorum. ama hiç bu kadar kalbim ve gururum kırılmamıstı.boğuluyorum inanın.

iyi aksamlar
ben ce ikinizde gerginsiniz
kolaymı yuva kurmak Allah yardımcınız olsun
eminim öyle davrandığı için oda çok pişmandır

Birçok evli kadın bile bunu yapmazken, senin nişanlına maaşını teslim etmen ve tüm yönetimi ona devretmen tamamen senin kararın olduğuna göre, bunun için nişanlını "hem senin maaşını alıyor, hem kendisine karıştırmıyor" diye suçlayamayız.

Şimdiden adamı bu kadar avucunun içine almaya çalışırsan, az bile tepki vermiş sana bence..
Adam kardeşine para vermek istiyor, ne var bunda. Evleneceksiniz diye adamın her türlü kullanım hakkını eline mi aldın yani nedir? Çok tuhaf.

Ne demek "bakarız, hele evi yerleştirelim para kalırsa veririz".. Bence çizgiyi aşmışsınız şimdiden.

Nişanlıyken aynı şey sizin başınıza gelseydi bu tür cümleleri kurabilecekmiydiniz acaba ? !! :51: :51:

kızlar merhaba.dünden beri çok kötüyüm burdan başka paylaşacak kişi bulamadım anlatamadım kimseye.3 ay sonra düğünümüz var. nişanlımla ben ailelerimizden başka bir ilde yaşıyoruz ve eşyalarımızı birlikte alıyoruz.bir de araba aldık. gelecek ay da ev tutucaz inşallah. yani anlayacağınız borcun içindeyiz. hem düğün masrafı hem eşya epey sıkıntı çekiyoruz.inanın bir t-shırt alırken bile 2 kere düşünüyorum. neyse işte nişanlımla dün yemeğe gitmiştik bana dedi ki gelecek ay kardeşime para yollamak istiyorum.ben de dedim ki bakarız hayatım evi bi yerleştirelim de bütçemize göre yollayabilirsek yollarız. inanın içimde hiç bir art niyet yok gerçekten babam para istese ona da aynı şekilde cevap verirdim. sonra yemek bitti gayet normal gittik film izledik falan. içine dert olmuş olacak ki surat asmaya başladı. noldu diyorum cevap yok bişey mi yaptım diyorum. defalarca sordum. en sonunda dayanamadım sesimi yükselttim noldu yaaa diye bağırdım. sonra bana saydığı lafların haddi hesabı kalmadı. kendide özel hiç bişey almıyormuş sürekli ben alışveriş yapıyormuşum. bana hesap vermek zorunda değilmiş kardeşine para yollarken. ki inanın kızlar maaşımı olduğu gibi veriyorum ben ondan harçlık alıyorum. sonra ağladım ağladım. bugün 1-2 kere aradı. ama içimden hiç konusmak gelmiyor. ne yapacağımı bilmiyorum. ama hiç bu kadar kalbim ve gururum kırılmamıstı.boğuluyorum inanın.

canım belli ki dediklerine pişman olmuş,seni üzdüğünü anlamış ki arıyor kendini affettirmek için..
şu aranızdaki sorun cözüldükten sonra tatlı dille artık maasını ona vermek istemedğini anlat.. tekrar kalbinin ve gururunun kırılmasını istemıyorsan bundan sonra herkes kendı maasını bilsin,harcamaları ortak yapın yıne işte ev kirası senden olsun aidat elektırk su ,mutfak ihtiyacı ondan olsun vs..

birde merak ettim arabayı hanginiz istedi acaba? sen mi nişanlın mı? hem borcunuz var hem düğün üstü çok lükse kaçmıssınız.. düğünden sonraya kalsaydı sizin için daha iyi olurdu..

söylediklerinde çok haklısın okadar borcun üstüne (sana borc var kısalım harcama yapmayalım diyor bi yandanda kardesıne para göndermek istiyor demek çok fazla borc yok demek oluyor bu)

evlenmeden önce maaşımı kafama göre harcardım,aileme gönderirdim,istediğim şeyi alırdım ve de çok stressiz,mutlu bir hayatım varmış diyorum şimdi.eşimle 8 senelik flört döneminden sonra büyük aşkla evlendik.evlendikten sonra aileme para gönderirken hep sorun oldu,eşimin 2 katı aldığım zamanlar bile sorun oldu,ev aldık,araba aldık hepsinin borcu neşemin çoğunu alıp götürdü.
Bence evlenmeden bari kendi paranı kafana göre harca ona da rahatlık ver bu konuda,evlenince zaten ortak oluyor.bir de evlenince senin çalışman,aldığın para gözde olmuyor,sen çalışmak,kazanmak,aynı zamanda da ev hanımı olmak zorunda kalıyorsun.çalışıp para kazanıyorsun diye ev hanımlarından daha kıymetli olmuyorsun.şimdiden birbirinizin paraları üstünde hak iddia etmeyin,rahat olun.her şeyi almak zorunda değil insan,kasmayın şimdiden borca girip kendinizi.

ne kadar mantıklı yazmışsınız. valla doğru hem eve para getirip hem de ev hanımı oluyor ve daha kıymetli olmuyorsun, ne zormuş kadın olmak:5::5:

siz gerçekten de nişanlınıza maaşınızı vermekten vazgeçin. ben kendim de fazlasıyla sorumluluk sahibi olduğum için her masrafı paylaşmaya çalıştım hala da paylaşıyorum ama kendime de kızıyorum. ne gerek var ki? klasik anlamda, evin bakımını idare etme görevi kadınınsa ve kaçıncı yüzyılda olursak olalım, çalışıp çalışmamıza bakmadan bu böyle devam ediyorsa; klasik anlamda evi geçindirme görevi de erkeğin. bırakın o daha çok sorumluluk alsın. hatta siz kendinize ayrı bir banka hesabı açtırın 20-50-100 bile olsa her ay oraya para koyun. bu sadece sizin için değil, ben de dahil tüm kadınlar için geçerli. kadın güçlü olmak ZORUNDA ne yazık ki. Allah göstermesin arkasına bakmadan gitmesi gereken bir durum olduğunda en azından kendini bir süre idare edecek parası olmalı. evet erkekler düşman değil, evet gidip sevdiğimizle evleniyoruz, bunu kesinlikle hesapçılık olarak algılamayın ama güvencemiz olmalı.

ahh şu kardeşlerin yüzünden herşeyy oluyorr yaa çok kardeşliyle evlenmicen tek kardeşle evlenmicen kimle evleneceksin...
canım durum kritik iyi analiz et demekki ailesine ait kararlarla ilgili seni denemiş...bu bir başlangıçtır...sen nasıl karşılık verirsen öyle devam edecektir...yani senin tepkin ve geri dönüş ifaden ilerideki durumunuz gibi görünüyor...yani eşinin gelecektede alacağı kararlarda senin şimdiki vereceğin tepkinin sonucu olacak...

hem bişey soracağım neden maaşını olduğu gibi avucuna koyuyorsun anlamadım...evet bir evde 2 cüzdan olmaz katılıyorum ama bu da ona muhtaçmış gibi tüm maaşaınızı avucuna saymayı gerektirmez ki canım...yoksa bütün hakimiyeti ona yüklüyorsun yarın birgün para konusunda sana sormadan yapacaktır biçok şeyi...sen neyi ödemen gerekiyorsa o kadar miktarı vermelisin..çünkü annemde babama maaşını senin saydığın gibi sayıyordu...pek iyi olmuyor canım bu iş benden demesi..

allahım ya sinirlendim bak şimdi durduk yere :41: bu kardeşinde akıl yok mu ya gitsin kimden istiosa istesin..annesi babası yokmu abisinden istio manyakmı nee...zaten borç harç içindeler...ne kadar sorumsuzluk yaa...şu düşüncesizz insanlar yüzünden şu kızın yaşadığına bak ya...

sıkmayın canınızı bunlar olabiliyo çok seviyosanız unutuluyo bile denilenler bizde evlenirken her şeyi kendimiz aldık aynen bişey alırken kaç kez düşünüyoduk hatta evlendikten sonra bile oluyo böle şeyler borçlar bitene kadar bu muhabbetler devam ediyo. okuyan kardeşi varsa evlendikten sonrada göndermek isteyecektir bende gönderiyorum ve eşimde biraz tepki gösteriyo ama oluyo yani geçer inşallah hayırlısıyla bu sıukıntılı günleriniz çünkü hem maddi hem manevi insanı sarsıyo.

Şu; maaşımı ona veriyorum, ondan harçlık alıyorum olayını anlamak aklımın sınırlarını zorluyor. Daha evlenmeden zaten veliniz tayin etmişsiniz nişanlınızı. Neden ortak bir hesap açmak ya da paranın ortada durması gibi çözümler yerine, erkeğin egemenliğini ilan eder gibi böyle şeyler yapılır, anlayamıyorum. Ben kendime yediremem yani böyle bir şeyi. Elbette harcamalar ortaktır, eşimden de para saklayacak değilim ama tutup da sanki evin tek iradesi oymuş gibi davranmak tuhaf geliyor.

Bir de mantıklı bir nedeni olduktan sonra kardeşine yardım etmesi çok doğal. Kardeş adı üstünde, zor durumunda yanında olmayacaksak nerede kalır ablalık, ağabeylik?

bende şunu ekleyip tabi ki arkadaşlarında dediği gibi şu maaş konusunu bir daha düşün ,çevremde görüyorum memur arkadaşlar veriyor maaşının tamamını.erkek daha çok üstünlük taslıyor.vede sömürdüğüde oluyor.birde sana tavsiyem ister kulak ver ister verme.nişanlılk çiftlerin birbirini tanıma dönemidir eğer içinde şüphelerin varsa şüphedende öte tanık olduğun hoş olmayan davranışlar varsa.aman ilerde geçer,ya beni çok seviyor bende onu seviyorum diye düşünme.o değişimler geçici oluyor.sonra eski tas eski hamam hesabı.eğer böyle durumlar varsa detaylı düşüm.evlilik çocuk oyuncağı değil.

maaşınızı neden veriyorsunuz ki nişanlınızın eline.
gidin ailenize verin aileniz üzerine düşen eşyaları alsın.
nişanlınız da kendi üzerine düşen görevleri dört dörtlük yerine getirsin parası da artarsa kime gönderirse gönderirsin.
sizin yapacağınız en mantıklı şey maaşınızı asla ve asla vermemeniz..
gerçekten yanlış yapıyorsunuz...

kardeşimde aynı şeyi yapıyor sinir oluyorum valla.
eşim benim ne maaş aldığımı bile bilmez her ay atarım kenara biraz( tabi yine ailemiz için kullanacaz o parayı da ama bi güvence işte...)

Birçok evli kadın bile bunu yapmazken, senin nişanlına maaşını teslim etmen ve tüm yönetimi ona devretmen tamamen senin kararın olduğuna göre, bunun için nişanlını "hem senin maaşını alıyor, hem kendisine karıştırmıyor" diye suçlayamayız.

Şimdiden adamı bu kadar avucunun içine almaya çalışırsan, az bile tepki vermiş sana bence..
Adam kardeşine para vermek istiyor, ne var bunda. Evleneceksiniz diye adamın her türlü kullanım hakkını eline mi aldın yani nedir? Çok tuhaf.

Ne demek "bakarız, hele evi yerleştirelim para kalırsa veririz".. Bence çizgiyi aşmışsınız şimdiden.

aynı olay kardeşimin başından geçtiği için size hak veremeyeğeim malesef....
ev kurmak , evlenmek kolay birşey değil...helede aileler destek olmazsa çoook daha zor.
annem üzerine düşen görevi ve hatta erkek tarafına düşen görevleri yerine getiriyor.erkek tarafı elini cebine atmadığı gibi birde para gönder diyorlar ve üstelik kardeşim maaşını götürüp nişanlısın eline sayıyor düğün yapacaz diye 1 tişört dahi almıyor kendine...
eeee durum buyken bide ailesine para göndersin ...gönderemez efendimmm

Back
X