• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir akıl verin!

rumuzsuzum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
125
0
96
Antalya
hanımlar merhaba.benim sıkıntım kardeşimle ilgili.ben 33 o 31 yaşında .ben evliyim o kısa bir evlilik yaşadı ayrıldı.erkek bu arada.bunları yorumlarınıza faydalı olacağını düşünerek paylaşıyorum.emekli bir anne babanın çocuklarıyız.kardeşimin istekleri benim esas sıkıntım.saf denecek kadar iyi niyetli anne babamız.ekonomik gücüde yok.fakat hem evliliği döneminde hemde şimdilerde düşkün olduğu lüksü anne ve babama çeşitli krediler olarak geri döndü.şimdide iş kurmak adına anne babama olduka fazla gelecek miktarda kredi çektirmek istiyor.şimdi;müdahale etsem kötü kardeş olucam.müdahale etmesem içim rahat etmiyor.anne-babam krediler yüzünden zaten çok sıkıntı çekti,halada çekiyor.bundan sonra çekmesin istiyorum.bana bir akıl verin naapsam?

Bence kardeşinize söylemeden anne ve babanızla görüşerek bu sefer borç vermemeleri gerektiğini anlatın ve onları ikna edin. Siz direkt kardeşinizle bu konuda muhatap olursanız dediğiniz gibi sizi kötü bilir.

Siz müdahele etseniz bile yine de kendi bildiklerini okuyup o krediyi çekip kardeşinize verecek yapıda bir anne babanız varsa boşuna kendinizi kötü kardeş durumuna sokmayın bence.
Çünkü kendi ailem olmasa da aynı konuları yaşadığım çok yakınım insanlar var.Ne kadar dil döksekte hala 30 yaşındaki oğullarının arkasını toplayan,maddi olarak onu bir çocuk gibi pohpohlayan insanlar.Ne kadar çaba göstersekte netice aynı.Önce verip sonra ah vah ediyorlar ben de artık yorum bile yapmaktan vazgeçtim.Belki sizin durumunuz farklıdır bilemiyorum ama iş bu halde ise buna anne babanızın hayır demeyi bilmesi lazım.Siz ne kadar engellemeye çalışsanız da boş bence.

ailem beni dinler ,zaten muzdaripler dediğim gibi.onlara duygu sömürüsü yapıp kandırabiliyor.işte herkesin ailesi destek oluyor çocuklarıda koşuyor diyor.doğru fakat kendisinde hiç çalışma azmi yok.babam kredilerden dolayı parasız kalırken o sürekli son model telefonları takip edip,edinir.ben konuşuncada kıskanıyorsun olur.sadece aileme üzülüyorum.

Back
X