Bir akıl verir misiniz, tecrübe ?

meraklimelahatbirisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
883
387
103
27
Merhabaaa, ben 20 yaşındayım bi üniversite hastanesine hemşire olarak 4/B sözleşmeli atandım 3. Haftamdayım. Yalnız çalıştığım serviste biri var ki yüzüme gülüyor ama şöyle diyim nöbet tesliminde cebindeki müsvette kağıdı bana verdi senin olsun diye ben de çöpünü bana attırıyor olarak algıladım çünkü davranışları öyle bana karşı o da 4 ay önce gelmiş dün laf arasında şakayla sen sus yeni gız bana neler yaptı bunlar gibisinden kelamlar etti aklıyla beni kullanmaya çalışıyor ama. Kız biraz çamur bi tip benim de yetişme tarzım çok sakin ve sessiz kimseyle çok dalaşmam polemiğe girmem nası ilerlesem sizce şimdilik sonuçta yeniyim pek diklenmek istemiyorum ama bu kızın da hareketleri gözüme batıyor sizce napmalıyım ?

Bana anlatımınız anormal gelmedi.
Her işe yeni girene ya da hayatında bir değişiklik olana, aynı ortama alt devresi gelene kadar hep yeni ve tecrübesi az muhabbeti yapılır zaten.
Bu okulda, iş hayatında, evlilikte, çocukta, emeklilikte va hep böyledir ki.
Biraz alıngan mısınız acaba?

Haklısınız ben bu muhabbetin farkındayım bilgimle veya tecrübemle alakalı bir iddiam da yok ama sadece bu davranışları bir kişi yapıyor ve beni rahatsız ediyor ben anlıyorum o da ona yapılanı bana yapıyor ama onun ki tecrübe değil sürekli çalış köle çabala köle bilmem ne alıngan bi insan hiç değilimdir aslında yorumunuz için teşekkürler

Genelde çömez muhabbeti çok olur hastanelerde diye biliyorum. Bence de muhatap olmayın, dedikodusunu yapmayın, diğer insanlarla kaynaşın. Daha çok yenisiniz, zamanla zaten ne olduğu ortaya çıkar.

Kendimden örnek vermem gerekirse, iş hayatında değil ama normal hayatta benim tecrübe ettiğim bir şeye sonradan erişene çeşitli esprilerim olur aynı anlatımız gibi.
Ama gerçekten bu şakadır ve elimden gelen her şeyle yardım da ederim.
Tabi o arkadaşınızı tanımıyorum ama ezmek maksatlı değil de, muhabbet olsun diye söylendiğini düşünüyorum kendimden yola çıkarak.
Art niyet seziyorsanız zaten selamlaşın, daha da muhattap olmayın derim.

Genelde çömez muhabbeti çok olur hastanelerde diye biliyorum. Bence de muhatap olmayın, dedikodusunu yapmayın, diğer insanlarla kaynaşın. Daha çok yenisiniz, zamanla zaten ne olduğu ortaya çıkar.
Bence de sanırım sessiz kalmak doğru olacak ama kendimi ona kullandırmak da istemiyorum doğrusu bana mesafesini bilsin istiyorum

Çok ufak bi art niyet seziyorum ama umarım ben yanılıyorumdur teşekkürler yorumunuz için

oy ponçiğim. nöbetteyim hastam da yok sana birkaç öneride bulunayım. öncelikle hastanelere atanan hemşireler var bir de hastanesine hemşire atananlar var. yeni atananlar genelde senin triplerine giriyor. herkes beni kullanmaya çalışacak, kendini ezdirme, seninle dalga geçiyor, seni ezmeye çalışıyor vs vs hastanesine hemşrie atananlar yeni gelenden daha ağır saçmalıyor. ben buraların yerlisiyim pozları kesip kesip gelene bebe muamelesi yuapıp güya abi veya ablalığını kanıtlıyor. lütfen kusura bakma ikisi de aptalca. bırak ezdiklerini düşünsünler birkaç poz kessinler (üç yıl sonra bölümünüze yeni bir hemşire atandığında aynı pozları keseceksin, gel beni bul) birkaç ayak işi de yapıver. zamanla sen onlara onlar sana alıştığında batmayacak böylr şeyler. onlar da bunu sana yapmayacaklar zaten. gereksiz sıkıntılar. rahat.

Ya teşekkür ederim bu ne samimi bir yorum mutlaka aklımda bulundurucam ama ben kendimi biliyorum kimseye aynını yapmam inşallah sizi dinliycem

Ya teşekkür ederim bu ne samimi bir yorum mutlaka aklımda bulundurucam ama ben kendimi biliyorum kimseye aynını yapmam inşallah sizi dinliycem ☺
bunu hastaneyi ve işi iyice benimsedikten sonra aranıza 19 yaşında bir kardeş geldiğinde tekrar konuşalım ha birde hastanelerin altın kuralıdır. en iyi görünen bile (zamanla sende böyle olabilirsin) günü gelir müthiş bir satışçı ve dedikoducu olur. kimseye malzeme verme. poker surat ol. ayşenin ayıbını gidip fatmaya yetiştirme ahmetin öküzlüğünü mehmete anlatma. hastanede başka türlü zaman geçmez. on tane sümüklü dünya bu on kişinin etrafında dönüyormuş triplerine girip olayları büyütürüler de büyütürler

Malesef altta kalanın canı çıksın her yerde var.hiç alttan alma.kimseye de seni ezmesine müsade etme,çok üzülürsün.

O kadar doğru konuştunuz ki gerçekten tebrik ediyorum

samimi olmayın muhattap da olmayın işle alakalı bi konu haticinde göz teması bile kurmayın o tip insanlarla. hatta kimin ne olduğunu öğrenene kadar kimseyle bi samimiyetiniz olmasın güvenip verdiğiniz sırlar 2 gün sonra herkesin ağzında olabiliyor böyle ortamlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…