• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir akıl verir misiniz :(

gulsahfener

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2014
154
109
103
Bursa
merhaba . Siz değerli kk üyeleri içinden çıkamadığım bir konuda sizden fikir istiyorum . 5 yıllık bir ilişkim var . Üniversite 1.sınıftan beri birlikteyiz . Şu an mezunuz. Artık ciddi adımlar atmak için doğru zamanı bekliyoruz. Fakat emin olamadığım ve çaresiz kaldığım birkaç sorun var . Eş adayım da öfke kontrol problemi var ve bu sadece bana değil herkese böyle . Ve öfkesini argo kelimeler kullanarak atıyor. Ailesine , arkadaşlarına , bana . Hatta üniversite hocalarına bile . Saman alevi gibi . Öfkelenir , kötü kelimeler kullanır ve sakinleştir , susar . Ailesi de bende susuyoruz sadece çünkü psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunun farkındayım . Bunu ailesiyle de paylaştım fakat ikna edemiyoruz destek almaya. Beni daha çok inciten başka birşey var aslında . Evet sevgisinden eminim, değer verdiğinden , gözü gibi sakındığından da eminim . Bunlarla ilgili sorunum yok . Mesela bu akşam eve istemediğim geç bir saatte girdi . Nerde kiminle naptığını biliyorum . Sorunum güvensizlik değil. Bundan rahatsızlık duyduğumu ve bu kadar geç saatlere kadar dışarda kalmamasını söylediğimde aldığım cevapsa şu oluyor ^ ben senin kızacağın bişey yapmadım , ben kendimi biliyorum , naptığımı biliyorum , sen ne düşünürsen düşün, işine gelirse ^ . Bu sadece basit bi olay . Onun doğru bildiği şey her zaman doğrudur . Siz onun doğru olduğuna inandığı şeyleri yanlış bulursanız işine gelirse der ve susar . Yoruldum , çok yoruldum. Kendimi o kadar değersiz hissediyorum ki sanki 1 dk da silip atabileceği bir mendil gibi . Konuşmaya çalışan ben , kaçan o olur hep . Yıkık dökük bi bina gibi hissediyorum kendimi . Gücüm kalmadı sanki. Çok Çaresiz ve aciz gibiyim . Naparsam yapayım bu tavırlarına çözüm bulamıyorum . Dünyanın en zirvedeki insanı o ve onun dışındaki hiçkimsenin ne dediği ne düşündüğü umrumda değil . Çekmek zorunda değilsin diyeceksiniz biliyorum , haklısınız da . Ailelerimiz tanıştı ve ben elimde yapacak son bişeylerim varsa yapmak istiyorum . 5 yılımı bitireceksem de elimden gelenş yaptım demek istiyorum . O yüzden lütfen ayrıl dışında şeyler söyleyin. Uzun oldu kusura bakmayın . Okuyan herkese teşekkür ederim .

İnsanlar yıllar sonra boşanabilirken beş yılımı verdim diyip niye kendinizi şartlıyorsunuz anlamıyorum evliliği beslemek için sadece aşk sevgi çok yetersiz insan evinde en çok huzur istiyor bu karakterde biriyle huzur bulmak çok zor ve hayatınızı bu adama vakfetme fikri çok yanlış

Bahsettiğiniz egoisti çekerek elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız zaten. Kendinizden ödün veriyorsunuz.Yapmayın...

5 yılımı bitireceksem de elimden gelenş yaptım demek istiyorum . O yüzden lütfen ayrıl dışında şeyler söyleyin.
Ayril(ma) bosan. Evlenmeye kararlisin cunku.

Birini degistirmek icin ne yapabilirsin ki. Istekliyse terapiye gitmesine ikna edebilirsin, Onun disinda soylediklerin bir kulagindan girer oteki kulagindan cikar.

Alttan alabilirsin mesela. Silikleşebilirsin. Hiç cevap vermezsen, sormazsan laf da duymazsın. Ama silikleşirsin. Hayat enerjin gider. Sonra sırayla özgüvenini, benliğini ve gençliğini kaybedersin. Yıllar sonra neden yaptığını kendi kendine sorduğunda verecek bir cevabın olmaz. Değmediğini, seni sevmediğini görürsün ama iş işten geçer.

Neden eve dönmesi gereken saate karıştığını anlayamadım. Bence haklı. Kötü birşey yapmadım işine gelirse kalıbını bende çok kullandım ve bu beni bencil yapmaz. Çünkü karışamaz. Henüz aileye karşı sorumluyken sevgilinin karışmasını çok saçma buluyorum. Onunda bir gururu var, uymak istediği çevresi var. Herkes oturalım gezelim derken seninkinin “yok eve gitmem lazım sevgilim kızar” demesini mi bekliyorsun. Ben diyemem şahsen utanırım arkadaşlarımdan. Mecburen sevgilim yüzünden eve dönersem de kinlenirim. Biriktiririm ve soğurum zamanla. Herkesin düşüncesi ve hayata karşı bir duruşu var. Belki de sen çok müdahale ediyorsundur. O yüzden ben bilirim işine gelirse diyordur genel olarak.

Bahsettiğiniz karakterdeki bir insanla evlilik yürümez bence evliliğe de hazır değil zaten sürekli verici ve alttan alan taraf olmak zorunda kalırsınız Sizin de psikolojiniz bozulur o yuzden karşı taraf destek almadan kendini düzeltmeden sakin adım atmayın bence

Sürekli alttan alan taraf olmak bir süre sonra yorabilir
Elinden geleni yapmışsın zaten koskoca 5 yıl
Düzelmeyeceğini düşünüyorsan bir 5 yılın daha gitmesin

Siz zaten elinizden geleni yapmissiniz. Ofke kontrolu olmayan biri ile ne kadar mutlu olabilirsiniz. Evlendikten sonra hersey hergun toz pembe olmuyor en ufak bir sorunda ofkeden deliye mi donecek? Insanlar yillar sonra bosaniyor simdiden isine gelirse diyebiliyorsa evlendikten sonra sizi hic umursamayacaktir sizde surekli ne yapabilirim diye dusuneceksiniz. Allah yardimciniz olsun. Iyi dusunun derim.

Bu karakter yapısındaki bir insanla evlilik yürümez. Ayrıl yazmayın demişsin çünkü ayrılmak istemiyorsun nede olsa 5 yılını vermissin değil mi ? Senin mantığın bu. Ben size olacakları yazayım evlenirsin , psikolojik şiddetin en bir babasını yaşarsın ya çekmeye devam eder bir ömür harcarsın bu arada bir sürü depresyon ilacı vs.. kullanırsın. Yada 2-3 yıl içinde boşanırsın toparlanman 1-2 yılı bulur toplamda bir 5 yılın daha gider falan filan... bak canım kardeşim korkma alışkanlıkların var biliyorum ama korkma cesur ol ve ayrıl seni insan olarak üzmeyen sana huzur veren kendi karakterine uygun birisi ile evlen. Gerçi burdaki bir çok kadın hayat tecrübesi ile sana ayrıl yazacak zaten benim gibi ama dinlemeyeceksin. Böyle bilmiş bilmiş yazıyorum çünkü aynı tarzda bir ilişkim oldu ayrıldım ve huzuru Yani kocamı buldum. İyiki cesur olmuşum ve ayrılmışım. Ayrıntılara girmek istemem ama ne olursa olsun kalbinizi kırmayan kişi doğru kişidir , kırdıktan sonra şov yapan değil

Ben böyleyim ya da işine gelirse diyebiliyor ya, siz de aynı şeyi söyleseniz çözüm kendi kendini belli edecek. Mecbur muyum ömrümü senin gibi ne düzelmeye yanaşan, ne sorunlarının farkında olan bir adamla heba etmeye diye düşünseniz mesela? Zaten bakıyorum bu resti genelde erkekler çekebiliyor, kadınlar aman aman bu işi nasıl oldururum derdinde, kendilerinden taviz verdikçe veriyorlar.

Şimdi aynı evde bile yaşamıyorsunuz, evlenince bu öfke nöbetleri hayatınızda çok daha fazla yer alacak ve bunun yıpratıcı olacağını söylememize gerek yok herhalde. Sizi üzdüğünü bile bile 5 yıldır böyle devam ediyor üstelik, sonra sevgisinden eminim diyorsunuz. Ne denir ki? Umarım aklınızı başınıza alır, kendinize yazık etmezsiniz.

Kimse kimse için kendini tamamen değiştirmesin istemem ...

Ama “ben böyleyim , işine gelirse “ lafından hiç hoşlanmam ..

Hayatında sevdiğin , değer verdiğin biri varsa , ciddi düşünüyorsan , çok sevdiğin ama karşı tarafın hoşlanmadığı bir aktiviteyi 10 kere yapmazsın artık bunu 5 e indirebilirsin .. her sorunun sıkıntının muhakkak ki bir orta yolu vardır ..

Bence işine gelmeyenlerin “ben buyum işine gelirse” lafını kullandığını düşünüyorum ..

Bir insanı kendi istemedikçe değiştiremezsiniz. Yapabileceğiniz en fazla şey onu bundan sonra alttan almak ve hiç karışmamak olur. Bunu da yaparsanız kendi kişiliğinizi hiçe saymış olursunuz zaten. Psikolojik tedavi alması için ikna etmeye çalışın, baktınız olmuyor, KENDINIZ IÇIN vazgeçmekten çekinmeyin. Çünkü o da en çok kendini düşünüyor.

Böyle insanlarla evlenip hayatı kendinize zindan etmeyin Allah aşkına. Yani evlenince ne olmasını bekliyorsunuz ki? Daha sevgiliyken kaba olan insan evlenince ne olur acaba? Anasının babasının duzeltemedigiyle siz baş edemezsiniz etmeyin de zaten. Elin odununu da öfke kontrol sorunu var/ ay psikolojik destek lazım deyip normallestiriyoruz. E bildiğin öküz işte. Duzelmek isteyen insan zaten çözümü kendi arar. Anormal olduğunu fark etmeyen ve kendini mükemmel gören birine ne yapabilirsiniz ki? Bunlardan ayrı olarak adam daha sevgiliniz dışarda kiminle nerede ne yaptığını bilmenize rağmen niye eve git eve git diye darliyorsunuz? Bir defa rahatsız olduğunuzu soyler konuyu kapatırsınız çok çok.

Aslında üzerine düşünecek çok da bir şey Yok. Zaten her ne kadar ayrıl demeyin desen de sonunuz bu.
Sen bu adama’ya Terapi ya ben yokum’ desen, terapiye 1 saat gitmek yerine senden vazgeçmeyi seçer. Gerçekten hayatında mısın sence?

Diğer olaya bir şey demiyorum. Ben böyleyim işine geliyorsa çok kaba, ki zaten erkek arkadaşının ona buna kufurler savuran biri olduğunu düşünürsek nezaket beklemek saçma olur.
Ama sizin yaptığınız da anlamsız.
Hiç bir problem yok, güveniyorsunuz, inanıyorsunuz, tanıyorsunuz, ama tek mesele saat? Ha 1 ha 3? Sizin için ne değişiyor? Kızacak ne var? Yada kendinize karşı bile dürüst değilsiniz güven konusunda.

Bu kadar emek verdim dedin onu anlıyorum zor. Ancak sana aman sessiz kal hoşgörülü ol diyen çıkmaz burada. Ben öfke kontrolü olmayan arkadaşıma bile tahammül edememiştim sen 5 yıldır çekiyorsun yahu! Yol yakınken vazgeçmen lazım belki evlenince o küfürler şiddete dönecek ki bir sonraki aşama o . Kendini evliliğin ileriki yıllarında sindirilmiş pasif bir kadın olarak bulabilirsin. Üstelik ben böyleyim işine gelirse diyen birininde sevgisinden emin olmazdım ben .

Seni çok iyi anlıyorum aynı şeylerin benzerlerini yaşadım . Düzeltmek için uğraşırken hep kendinden ödün veren taraf oluyosun bi süre sonra ve o adam değişmiyo sen kabulleniyosun ve beklentisiz bi insana dönüşüyosun pasif bi insan sonra kendini sen de tanıyamıyosun zaten . Diyeceğim o ki o adamlar senin kıyamadığın 5 yıli bi çırpıda siliyo . Ki seni sevgilinde silmeye çok müsait . Bende tam 5 yılımı sildim zor oldu ama yeniden kendim için yaşamaya başladım bi başkası için değil

Sizde de Stockholm sendromu oluşmuş sanırım o sizi ezdikçe daha çok bağlanmışsınız. Ve şöyle birşey var insanlar sevgiliyken nasılsa evlenince beş katına çıkacak yani su anki gördüklerin sadece fragman. Neden çocuklarına böyle bir baba seçiyorsun, yazık değil mi kendi psikolojini düşünmüyorsun madem onları düşün

Öfke kontrollü olmamasi sorun. Ben böyle bir insanla evlenmem. Sorun sadece öfkesi değil, yaninda gelen saygisizlik.
İkinci konuda bende sevgiliniz gibiyim. Asla kendi dogrularindam vazgecmem. Vazgecersem zaten sonunda mutsuz olurum ve mutsuz olursam o ilişki zaten biter. Bende ilişkiyi kötü şekilde etkileyecek birşey yapmadigimdan eminim çünkü.

Back
X