Doğuma Hazırlık Bir an önce büyüsün fırtlatayım isteği?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

halleyy16

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
630
Puanlar
18
Ya bir an önce büyüsün fırtlasın istiyorum 10. Haftaya gireceğim ama daha içimden diyorum ki 22 24 haftalara gelebilcem mi sonuna kadar gidebilcem mi kafamda deli deli sorular sizde de bu düşünceler var mı ?

Şöyle bir baktım da hamilelikten başka konunuz yok. Odağınızı günlük hayattaki başka şeylere de çevirirseniz daha çabuk geçer sizin için. Hayat devam ediyor. Çalışmıyorsanız kendinize meşgaleler bulun. Bursa’da yapacak bir sürü şey var. Bulantı, kanama, aşırı yorgunluk gibi durumlarınız da yok sanırım. Neyden bezdiniz bu kadar da fırtlama (bu tabir de çok itici bu arada) derdine düştünüz hemen 🫠

Daha bismillah sen öğreneli ne kadar oldu

Şöyle bir baktım da hamilelikten başka konunuz yok. Odağınızı günlük hayattaki başka şeylere de çevirirseniz daha çabuk geçer sizin için. Hayat devam ediyor. Çalışmıyorsanız kendinize meşgaleler bulun. Bursa’da yapacak bir sürü şey var. Bulantı, kanama, aşırı yorgunluk gibi durumlarınız da yok sanırım. Neyden bezdiniz bu kadar da fırtlama (bu tabir de çok itici bu arada) derdine düştünüz hemen 🫠
Peki

Böyle düşüne düşüne 22ye geldim sakin olun hareketleri hissedince rahatlarsınız uğraş bulun zaman geçiyor bir şekilde

Sıkıntılı gebelik mi yaşıyorsunuz? İstemeden mi gebe kaldınız sürpriz miydi? Riskli bir durum mu ya da..
Benim hamileliğim çok şükür sıkıntısız oldugu icin gecenlerde aglamistim doguma az kaldi doğurmak istemiyorum diye 🥲 bunu hamilelik sürecinin güzel geçmesine bağlıyorum e tabi hormonlar da var..

Öyle ya da böyle zaman geçiyor, şimdiden kendinizi kasmayın bu kadar. Bir şeylerle meşgul olmaya çalışın. Bende 20li haftalarda zaman durmuştu hatta burada konu açmıştım nasıl geçecek diye. Öyle bir geçmiş ki doğumun üstünden altı ay geçmiş olmasına inanamıyorum bazen. Tadını çıkartmaya bakın. Sağlıklı bir doğum diliyorum.

Öyle ya da böyle zaman geçiyor, şimdiden kendinizi kasmayın bu kadar. Bir şeylerle meşgul olmaya çalışın. Bende 20li haftalarda zaman durmuştu hatta burada konu açmıştım nasıl geçecek diye. Öyle bir geçmiş ki doğumun üstünden altı ay geçmiş olmasına inanamıyorum bazen. Tadını çıkartmaya bakın. Sağlıklı bir doğum diliyorum.
Teşekkür ederim Allah razı olsun

Sıkıntılı gebelik mi yaşıyorsunuz? İstemeden mi gebe kaldınız sürpriz miydi? Riskli bir durum mu ya da..
Benim hamileliğim çok şükür sıkıntısız oldugu icin gecenlerde aglamistim doguma az kaldi doğurmak istemiyorum diye 🥲 bunu hamilelik sürecinin güzel geçmesine bağlıyorum e tabi hormonlar da var..
Yani çok sevindik ama biraz plansızdı bir andan aniden sigarayı psikiyatri ilacımı kullanmayı bırakmakta psikolojik olarak tetikledi bir şeylerle meşgul olmak için kendime hobiler buluyorum ama bir yere kadar bir de ailemden arkadaşlarımdan uzaktayım gurbetteyim o da etki ediyor ama çok şükür şükredecek çok şeyim var olabildiğince bu hamilelik sürecinin tadını çıkarmaya çalışıyorum 🙏🏻🙏🏻

Ya bir an önce büyüsün fırtlasın istiyorum 10. Haftaya gireceğim ama daha içimden diyorum ki 22 24 haftalara gelebilcem mi sonuna kadar gidebilcem mi kafamda deli deli sorular sizde de bu düşünceler var mı ?
Bu his gelince bu günleri çoook özleyeceğinizi onu içinizde büyütmenin, hissetmenin gerçekten çok başka bir duygu olduğunu hatırlayın. Şu an çok boşluk bir dönemdesiniz. Yani hem anne olduğunuzu bir bebeğiniz olduğunu biliyorsunuz hem de hiç bir his yok. Birkaç ay sonra hareketleri hissettikçe karnınız büyüdükçe çok daha zevkli hale gelecek

ben de tam tersi hic hazir hissetmiyorum kendimi. ilk zamanlar esim "bir an once dogusun" diye heveslenirdi, ben "iyi iyi neyse ki daha 7 ay var" falan derdim
öyle öyle yolu yariladik, simdi bir tık daha hazırım

Henüz çok erken. Gebelik süreci bizi bebeğimize de alıştıran bir süreç aslına bakarsanız. Bende başlarda bir an önce doğsa diyordum çünkü sağlıkla kucağıma aldığımı görmek istediğim içindi. Bu haftalarda bebeği henüz hissedememeniz, iyi mi kötü mü anlamamanız da tetikliyor biraz. Bir dönem beyin sürekli sizi alıştırmak için “Bebek bebek..” diyip duruyor. Gebelik çok normal bir süreç. Duygusal olarak özel olsa da anatomik olarak ne bir hastalık ne bir zorluk. Bilinçli bir şekilde gündelik rutinlerinize devam edip oyalanacak başka konular bulmak en güzel çözüm. Süreç ilerledikçe de abartmadan ufaklığın hazırlığını yapmaya başladığınızda zihninizin de düzeldiğini göreceksiniz

bebeği hissetmeye başladığınızda bu hisler geçecektir, o kadar başka bir his ki biraz daha mı karnımda dursa derken bulacaksınız inşallah kendinizi :)

Back
X