bir anne çocuğunu neden dışarı çıkarmaz?

Üst katımdakileri şikayet etmeye üşeniyorum artık. Çocuk sabahtan beri evde. Yakında da park var. Anne çalışmıyor, tatilde. Bir insan niye çıkarmaz ki? İkisi de gayet sağlıklı. Yani bir hastalık da yok. Kışın da böyleydi.
Siz merak edin diyedir. Yoksa işsizlikten çok canınız sıkılır.

benim kaynım var öyle adam gardiyan bi gün nöbet 2 gün yatmaca ama çocuğu alıp sokağa çıkarmaz eşini de tek salmaz. çocuk insan görünce şok oluyor. sebep: tembellik...

Üst katımdakileri şikayet etmeye üşeniyorum artık. Çocuk sabahtan beri evde. Yakında da park var. Anne çalışmıyor, tatilde. Bir insan niye çıkarmaz ki? İkisi de gayet sağlıklı. Yani bir hastalık da yok. Kışın da böyleydi.

Benımde oğlum var 3 yaşında.. Bende parka çıkaramıyorum çünkü oğlum acayip hareketli ve söz geçmez bi çocuk.. Defalarca denememe rağmen eve dönerken tüm mahalle inledi.. Gecen gün kapının önüne bahçeye indirdim tam 45 da eve çıkma sakinleşme ağlama krizi tuttu.. Zor bi çocuğunuz varsa bazen evde sakin oturmak hem sizin hem onun için en sağlıklısı.. Ayrıca bi hastalığı olabilir.. Tam sebebini bilmeden lütfen kızmayın inanın ben öyle zor durumda kalıyorum ki.. Oğlum çocukların seslerini duyup çıkmak istiyor ama dediğim gibi cesaret edemiyorum.. Eşim ve ailesiyle çıkınca bile kaç kişi oğluma yetemiyoruz.. Çoğu Zaman ağlıyorum inanın hüngür hüngür.. Lütfen komşularınızdan gelen çocuk seslerine karşı anlayışlı olun benim Canım çok yandı.. Şükür kapımıza gelen olmadı komşularım anlayışlı ama hep bilinç altımda acaba rahatsız oluyorlar mı kapım çalınır mı ne yapacağım diye düşündüğüm çok oldu :(

fittanne fittanne , anlayışlı bir insan zaten anlaşılır. Evde alt katı sarsacak ne ile oynuyorlarsa bundan vazgeçebilirler, vazgeçtiler şimdilik. Mesela ben alttan koşuşturmaları duymama rağmen, suçu çocuğa atıp beni aptal yerine koyuyorsa ben de gider şikayet ederim. Çok şükür şimdilik rahatım. Hiçbir zaman ne alttan vurdum, ne de sık sık gidip kapılarını çaldım. İnsan olan laftan anlar daha fazla tepinmez çünkü. Komşu halımız yok dese bendekini verirdim ama hanımefendi halıları kaldırıp parkur hazırlamış. Önlemini aldıysanız tedirgin olmanıza gerek yok. Burada okuyorum hamile kadın üst katından şikayetçi, o da insan değil mi? Bu arada canınız neden yandı anlamadım. Siz mi gürültüden çektiniz, size mi geldiler?

Yüzlerce sebep sayabilirim size.
En basitinden sıcak olduğu için çıkarmıyor olabilir mi zira sabah 9 da markete gittim kızım(6.5 yaş) ve oğlumla (10.5 ay) arabayla gitmeme rağmen adeta koltuğa yapıştım sıcaktan, eve zor attım kendimi.
Şu an kızım havuza inmek istiyor ama bu sıcakta gözüm kesmiyor yani.
Bunun gibi bir çok sebep olabilir,siz neden rahatsız oldunuz anlamadım? Gelip sizin evde takılmıyorlarsa sorun etmemelisiniz bence.

Ay bir daha buraya konu açmayacağım. Kadına gidip çocuğu çıkar mı dedim? Başkalarının hayatına karışma falan denmiş. Merak edip buraya sordum, üst katımdaki gibi olan kişiler yorumlarından belli olmuş. Cevabımı almış oldum. Şikayet et diyen de merak etmesin, ettim.

Kim istemez ki oksijen almak? Eve yakın çok park var, çoğu da boş. Onu geçtim kapının önünde biraz hava alsa çocuk için mutlu olucam. Bir anne olarak annem de üzülüyor, ben de çocuğa üzüldüm ama bana ne! Buradaki yorumları okuduktan sonra annem gibi annem olduğu için kendimi çok şanslı hissettim. Nöbetten çıktığında bile üşenmezdi. Allah böyle anneleri korusun,amin!

Kime şikayet ettiniz?
Ne dediniz, üst katta ki çocuğunu çıkartmıyor mu dediniz?
Cidden kime şikayet ettiğinizi merak ettim.

Hava sicak, aksam 5te bile dun maltepe parki yaniyordu siz nerdesiniz bilmem ama.

Isi vardir

Parasi yoktur cocuk bir sey gorup istemesin diye

Hastadir veya cocuk hastadir

Cocuga her zaman eglence ve keyfi aktivite olmayacagini ogretmeye calisiyordur.

Parkta sıkılıyordur ve cani istemiyordur.

Tatildeyse suan dinlenmek istemistir. Zaten yil boyu calismis...

Yani milyon tane sebebi olabilir.

Gurultu sizi rahatsiz etmis anliyorum ki. Hos durum degil. Ama paylasimli yasam alani tercih edip ayni cati altina giriyorsak hastasi olan cocugu olan sevisirken ses yapandan sikayet etme luksumuz olmuyor malesef. Acayip bir gurultuyse rica edebilirsiniz. Belki belli bir iki oyuncak cok ses yapiyorsa onlarin kullanimini sinirlar. Ben ust komsumdan terliklerinin cok ses yaptigini, dilerlerse ses yapmayacak istedikleri marka model terligi kendim alabilecegimi soyleyip onu giymemesini rica etmistim. Sanane dese de derdi. Sagolsun anlayisla karsiladi.

@sibelizim, yahu park olmasın, kapı önü olsun, bir oksijen alsa keşke. Ben çıkıp alıyorum, o çocuğun annesi de alıyor, babası da alıyor ama kendi evde. Çocuğun gürültü yapmasının suçu kendisinin değil sorumluluk sahibi olmayan anne ve babasında. Çocuğa neden kızayım? Neden başına bir şey gelsin isteyeyim? Şikayet edilince ne olduğunu biliyorum, isterseniz siz de deneyin Sibel Hanım, öğrenmiş olursunuz. Hala burnunu sokma diyen var. Komşuya mı dedim? Ayşeye söyle de çocuğu çıkarsın diye. Uzun zamandır olan bir durum bu, her zil çaldığında kapıya kadar koşuyor dışarı çıkacak diye. Üzülmüştüm ama bana ne! Birisi de beddua etmiş, inşallah çıkmaz da kudurursun. Kudurmadım, o bedduayı sana aynen iade ediyorum.

Ha bir de dağ başına git diyenler var. Dağ başına da gidiyorum, kalıyorum, merak etmeyin.
fevrisiniz
ayrıntılı veya açıklayıcı ilk mesajınızda yazsaydınız herkes anlardı
önceki konularınızda eleştirili demek ki kısıtlama getirmişsiniz :)

hiç hava almayan çocuğa bende çok üzülürüm
ama binbir türlü nedeni de olabilir
hiç laf arasında sordunuz mu bide kime şikayet ettiniz?
bu arada annesi öğretmense 1 temmuza kadar çalışacak

Ev hanımıyım oğlum 3 yaşında senede toplasam 3 ü geçmez parka götürme sayım ve kendimce haklı sebeplerim var
devir eskisi gibi değil
hep böyle ufak kalmıcak ve okul zamanı kendi dışarı çıkmak isticek(şimdiden alışmasın)
oturduğum muhitin çocukları çok ama çok terbiyesiz yaşadığım yerde genelde insanların çocuk bakma anlayışı saldım çayıra mevlam kayıra

Tabiki sosyalleşmesi için akranlarıyla vakit geçirmesi oynaması lazım o yüzden oyun gruplarına gidiyoruz
Evdeki büyük odamı oğluma oyun odası yaptık bi kreşten farksız o da evde vakit geçirmeyi seviyor çok şükür
Benim bu tutumum kimseyi ilgilendirmiyor bence komşunuzun durumu sizide ilgilendirmesin ister parka götürür ister götürmez
parka götürmeseniz de dışarı en azından gezmeye hemen hemen hergün çıkartıyorsunuz inşallah dimi?
temiz hava oksijen de önemli biliyorsunuz

terbiyeli veya terbiyesiz insanlar heryerde çocuğumuzu iyi gözetmek gerekir

bu arada moda oldu herseyi yazip guzel yorumlar gelmeyince triplenmek.herkes sizin anneniz kadar mukemmel olmayabilir.ben sadece soru sordum demissiniz cok kafaya takmasaniz buraya sormazdiniz.sizin derdiniz cocuklar gurultu yapiyor neden anneleri disari cikarmiyor da biz biraz rahatlayalim.

parka götürmeseniz de dışarı en azından gezmeye hemen hemen hergün çıkartıyorsunuz inşallah dimi?
temiz hava oksijen de önemli biliyorsunuz

terbiyeli veya terbiyesiz insanlar heryerde çocuğumuzu iyi gözetmek gerekir
Tabiki de çıkarıyorum akşamlarıda eşimle oğlumu bisiklet sürmeye götürüyoruz her hafta sonu muhakkak bi yeşil alan planı yapıyoruz hususi onun için eğleneceği yerlere gidiyoruz ama parka çıkarmıyorum sebeplerini de yazdım

Back
X