Bir Araba Mevzusu

Sana onerim 15 binlik bi araba al.ben 2013 de polo almistim 97 model.13 bine aldim.hic bir sorun cikarmadi bana.otomotik vitesti araba.borc yuzunden sattik 1 yil sonra.araba borcu icin degil bu aeada dugun borcu vs.
15.750 ye sattik 1 yil sonra.deger kazanmisti.
Yine almayi dusunudugmde polo veya golf alacagim.ins

Sonuçta ilişkiniz var mı bilmiyorum beyaz eşya da farklı olabiliyor bizde mesela kız tarafı beyaz eşyalardan birini alır yatak odasını alır diğer eşyalarını alır öyle bir ikileme girilirse bu sefer farklı olabilir biz sen onu ben bunu yapmadık eşimle hallettik ama araba aman aman olmasa da olur diyorsan ailen de çok yardım edemeyecekse en azından 1 yatak odası parası 1 beyaz eşya kadar para biriktirebilirsin 10 bin civarı iyi olur sizin için ben öyle yapmıştım altın almıştım düğün zamanı sağolsun ailem yaptı onları ben çeyizimi elektrikli aletleri halletmiştim ve ben o birikimi ev peşinatına ekledim:KK52:

İlişkim var 3-4 sene içinde evlenmeyi düşünüyoruz nasipse. Ama işte beyaz eşyalarda da her sene yenisi çıkıyor ucuzu oluyor bir şeyler oluyor. Parayı kenara koysam bankada bile olsa boş duruyor gibime gelir bilmiyorum. Araba alsam atıyorum 15bine aldım diyelim 3-4 sene sonra onun piyasası 20bin olacak. Yine satıp elde nakit para bulundurabilirim.

Ülkenin bu zamanında krediye bulaşmak Pek doğru gelmiyor bana. Ama zamanından ben de yapmak istediğinizin aynını aynen yapmıştım :)

Valla haklısınız. Kimin ne olacağı belli değil araba diye tutturdum gidiyorum :D

Sana onerim 15 binlik bi araba al.ben 2013 de polo almistim 97 model.13 bine aldim.hic bir sorun cikarmadi bana.otomotik vitesti araba.borc yuzunden sattik 1 yil sonra.araba borcu icin degil bu aeada dugun borcu vs.
15.750 ye sattik 1 yil sonra.deger kazanmisti.
Yine almayi dusunudugmde polo veya golf alacagim.ins

İnşallah istediğinizi alırsınız. Evet arabalar böyle her geçen sene değer kazanıyor. Geçtiğimiz sene de araba almak istemiştim o zamanlar 206 15-16bine bulunuyordu, bu sene 18-20bin civarında. O yüzden para biriktirmek yerine araba alıp satmak daha mantıklı gibi geliyor bana. 97 model araba neredeyse benimle yaşıt pek güvenemiyorum o yüzden ama bunu da düşüneceğim

İlişkim var 3-4 sene içinde evlenmeyi düşünüyoruz nasipse. Ama işte beyaz eşyalarda da her sene yenisi çıkıyor ucuzu oluyor bir şeyler oluyor. Parayı kenara koysam bankada bile olsa boş duruyor gibime gelir bilmiyorum. Araba alsam atıyorum 15bine aldım diyelim 3-4 sene sonra onun piyasası 20bin olacak. Yine satıp elde nakit para bulundurabilirim.

Valla haklısınız. Kimin ne olacağı belli değil araba diye tutturdum gidiyorum :KK70:

Evet o tarz değerlendirmeler doğru olabilir ben banka yerine altın tercih ettim ve kar sağlayarak satmıştım biriktirecekseniz öyle düşünebilirsiniz. 3 -4 seneye beyaz eşya alınmaz tabi biz son 9 ay içinde almıştık ödedik çıktı elektrikliler en sona bırakılmalı bana göre de bazı mağazalar alın sonra değiştirir üst modelleri seçersiniz dese de insanın fikri marka olayı bile değişiyor. Arabayı satıp kar elde etmek güzel fakat vergisi benzini herşeyi düşünülmeli bunun için giderleriniz olabilir onu da düşünmek gerek:KK54:

Evet o tarz değerlendirmeler doğru olabilir ben banka yerine altın tercih ettim ve kar sağlayarak satmıştım biriktirecekseniz öyle düşünebilirsiniz. 3 -4 seneye beyaz eşya alınmaz tabi biz son 9 ay içinde almıştık ödedik çıktı elektrikliler en sona bırakılmalı bana göre de bazı mağazalar alın sonra değiştirir üst modelleri seçersiniz dese de insanın fikri marka olayı bile değişiyor. Arabayı satıp kar elde etmek güzel fakat vergisi benzini herşeyi düşünülmeli bunun için giderleriniz olabilir onu da düşünmek gerek:KK54:

Bu giderlerde babamın yardımcı olacağını düşünüyorum açıkçası, arabayı aldığımda sadece ben kullanmayacağım çünkü. Çok teşekkür ederim her şey için :KK54:

Olur da karar verirseniz 2004 civarı modelli toyota yarisler çok tutuluyor bayanlar arasında. Küçük araç, park sorunu yok, az yakıyor. Tam şehir içi arabası, tavsiyedir.

İnşallah istediğinizi alırsınız. Evet arabalar böyle her geçen sene değer kazanıyor. Geçtiğimiz sene de araba almak istemiştim o zamanlar 206 15-16bine bulunuyordu, bu sene 18-20bin civarında. O yüzden para biriktirmek yerine araba alıp satmak daha mantıklı gibi geliyor bana. 97 model araba neredeyse benimle yaşıt pek güvenemiyorum o yüzden ama bunu da düşüneceğim
Alirken bende oyle dusunmustum:) cok iyi arastiriyosun zaten.kaza kaydi cok az boyasiz vs arabaydi aldgim..valla doyamafim poloma:KK43: rabbim bidaha nasip eder insallah.hani 20 binlik alirsiniz en kotu.fazla ucmayin derim.zaten deger kazanacak aldginiz araba.bekarken 20 binlik araba cok ideal kanimca

Olur da karar verirseniz 2004 civarı modelli toyota yarisler çok tutuluyor bayanlar arasında. Küçük araç, park sorunu yok, az yakıyor. Tam şehir içi arabası, tavsiyedir.

İkinci el fiyatları ne kadardı ? Biliyor musunuz ?

Alirken bende oyle dusunmustum:) cok iyi arastiriyosun zaten.kaza kaydi cok az boyasiz vs arabaydi aldgim..valla doyamafim poloma:KK43: rabbim bidaha nasip eder insallah.hani 20 binlik alirsiniz en kotu.fazla ucmayin derim.zaten deger kazanacak aldginiz araba.bekarken 20 binlik araba cok ideal kanimca

Poloların parçaları pahalı oluyor diyorlar ama bilemiyorum. 20-25 arasına kadar ödeyebilirim diye düşünüyorum. Eğer olmazsa babamın borçlarını bekleyeceğim artık ne yapalım :D

Aynı yaştayız aşağı yukarı aynı parayı alıyoruz. Ev almak için yatırım yapıyorum bayağı bir birikimim oldu rahmetli ananem 1 çatı bile olsa olsun elin oğluna muhtaç olma evin olsun derdi :KK69: biraz daha biriktirip alıp kiraya vericem inşallah zaten evlenmeyi de düşünmüyorum :KK47:

Aynı yaştayız aşağı yukarı aynı parayı alıyoruz. Ev almak için yatırım yapıyorum bayağı bir birikimim oldu rahmetli ananem 1 çatı bile olsa olsun elin oğluna muhtaç olma evin olsun derdi :KK69: biraz daha biriktirip alıp kiraya vericem inşallah zaten evlenmeyi de düşünmüyorum :KK47:

Allah gönlüne göre versin herkesiiin :KK16: Ev almak gibi bi isteğim olmadı açıkçası, evlenmezsem ailemin evi bizim ailemden ayrı da yaşayamam. Evlenirsem inşallah sevgilimin evi var. Araba istiyorum diye bağırıp sokaklarda koşacağım artık :KK55:

Allah gönlüne göre versin herkesiiin :KK16: Ev almak gibi bi isteğim olmadı açıkçası, evlenmezsem ailemin evi bizim ailemden ayrı da yaşayamam. Evlenirsem inşallah sevgilimin evi var. Araba istiyorum diye bağırıp sokaklarda koşacağım artık :KK55:

amin inşallah en kısa sürede en gıcırından alırsın o zaman inşallah :dua::KK8:

Sizin yerinizde olsam bir saniye bile dusunmem alirim.
Kenara para koymaya kalkarsaniz o para bankada deger kaybeder eriyip gider.
20 bin liralik bir araba alin borcu sizi sarsmasin, zaman icinde yukseltmek isterseniz yukseltirsiniz modeli.
Beyaz esya alayim diyorsunuz, ona da taksit odeyeceksiniz ve evlenene kadar modasi gececek ve onlari nerde tutacagim derdi var.
Alin arabanizi evlenirken ne icin isterseniz satip pesinat yaparsiniz.
Bekar biri icin en guzel yatirim araba.

Sizin yerinizde olsam bir saniye bile dusunmem alirim.
Kenara para koymaya kalkarsaniz o para bankada deger kaybeder eriyip gider.
20 bin liralik bir araba alin borcu sizi sarsmasin, zaman icinde yukseltmek isterseniz yukseltirsiniz modeli.
Beyaz esya alayim diyorsunuz, ona da taksit odeyeceksiniz ve evlenene kadar modasi gececek ve onlari nerde tutacagim derdi var.
Alin arabanizi evlenirken ne icin isterseniz satip pesinat yaparsiniz.
Bekar biri icin en guzel yatirim araba.

Bende aynen bu şekilde düşünüyorum. Kenarda para eriyip gidecek hiçbir anlamı olmayacak. Beyaz eşya için de artık depolarda tutuluyormuş falan diye düşünmüştüm, 3-4 sene ne kadar istersen depolarında tutuyorlar, yeni modeli çıkmışsa fark ödemeden onunla değiştiriyorlar falan. Ama araba hem benim hayalim hem de en mantıklı gelen şey. Çok teşekkür ederim

Ben de ilk arabamı alıcam. Pratiği o arabayla yapıcam, sakinliğimi korumayı o arabada öğrenicem o yüzden 15 bin civarında bi araba düşünüyorum ama bulamıyorum. Çok eski kasalar var. Önereceğiniz bi model var mı? Bi de eylülden sonra araba fiyatları düşer mi yoksa bu söylentiler şehir efsanesi mi?
dusse de cok fazla ınecegını sanmıyorum ben canım. Evet o yuzden 2.el ve az yakan bı arac olmalı. cok fazla anlamam ama 18 bine nissan mıcra lar vardı. tam bayan arabası aslında nasıl yakar bılmem ama bı arastır derm.

Bende ilk Opel corsa almıştım 15.000 TL ye sonra model yükselttim 24.000 TL aldım şimdi ki arabam 32.000 TL böyle yükseltmek daha rahat oluyor, Opel corsa otomatik 98 model öneririm en hatasız modeli corsaların hiç servis görmedi yağ bakımı dışında

bence 15-20-25 bin tl ye cok guzel ıkıncı el bayan arabaları var. onlara bakın derım. 36 ay yanı 3 sene ödersınız . 25 bin ihtyac kredısı cekersenız ; 36 ay vade koydurursanız 694 tl gibi bi ödemenız olur . rahatlıkla odersınız. 1600 tl nin 600 ü oraya gitse 1000 tl rahatlıkla yeter size.
15 bine cok güzel hangi bayan arabası var çok merak ettim?

kredi ödemesi boyunca aynı işte devam edeceğiniz garanti mi, çok mu sağlamdasınız önce onu tartın, cevap evetse almayı düşündüğünüz arabanın yıllık vergisini, trafik sigortasını, kaskosunu ve tabii benzin masrafını hesaplayın; sonra biri size yıllık o tutar kadar para karşılığında işe şu andaki yolla gitmeyi kabul eder misin diye sorsa evet der miydiniz onu düşünün.

(bir de peşinatı vadeliye koysanız alacağınız tutar yerine her ay kredi faizi ödemesi olacak!)

araba masraf kapısıdır, gerçekten ihtiyacınız yoksa araba sahibi olmak isteyen nefsinize yenik düşmeyin.

bence böyle:KK39:

Back
X