bir arkadaşın sorusu

AkarGider

❤ bin şükür Allah'ım..
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2011
13.790
13.668
498
Arkadaşlar aramızda hukukçular da var ya da benzer davalık olay yaşayan da vardır ondan soralım dedik
arkadaşın annesinin dayısı bir araziyi satmak için herkesten vekalet toplamış satmış sonra ama kimseye söylememiş 3 milyon gibi bir parayı da cebe atmış
annesinin de 600 bin gibi bir alacağı var acaba vekaletin kötüye kullanılması gibi bir dava açılabilir mi??bu konuda bilgisi olan var mı ?

Evet açılabilir
Borçlar kanununun 508.maddesine göre
buldum bu arada dediğiniz maddeyi ve hatta gecikme faizini de alabiliyor sanırım :)

MADDE 508- Vekil, vekâlet verenin istemi üzerine yürüttüğü işin hesabını vermek ve vekâletle ilişkili olarak aldıklarını vekâlet verene vermekle yükümlüdür.
Vekil, vekâlet verene tesliminde geciktiği paranın faizini de ödemekle yükümlüdür.

T.C. TBMM Adalet Komisyonunun Kabul Ettiği Metin:

3. Hesap verme

MADDE 508- Vekil, vekâlet verenin istemi üzerine yürüttüğü işin hesabını vermek ve vekâletle ilişkili olarak aldıklarını vekâlet verene vermekle yükümlüdür.

Vekil, vekâlet verene tesliminde geciktiği paranın faizini de ödemekle yükümlüdür.

o belgelere ulaşamaz ki dayı söylemiyor sattığını hala
ama tanıklar var olur mu ki öyle?

niye ulaşamamaz ki tapuya gidip sorsunlar
benim böyle bir taşınmazın vardı parsel no şu ada no şu işte bununla ilgili bir hareket var mı gibisinden
mesela sattığı kişinin adıni bile bilse hiç olmazsa
taniklardan ziyade belge de olmalı elinde

aa anladım
tapuya gitsin o zaman
ay hiçbir şey bilmiyoruz bu konularda ondan
tamam çok teşekkür ederiz:)

Böyle insanların haram para yemekten karnı da ağrımıyor demi. Çok ilginç, inşallah söke söke alırlar

Evet açar ve kazanır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…