bir aşk kaç yıl sürer?

xxenaist

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
18
0
86
Elazığ
Çocukluk aşkımı 12 yıldır aklımdan çıkaramıyorum,aradan yıllar geçti,hayatıma başkaları girdi,sevdim,sevildim ancak aklımın bir köşesinde hep o vardı. Tamamen ilahi tesadüfler sonucu bazen gördüm onu,ama birlikte olmamız,beni sevmesi imkansız. Şimdi ise 1.5 yıla yakın bir ilişkim var,hiç istemediğim hiç tipim olmayan bir adamdı ama zamanla alıştım. Onu kırmamak için gittiğim buluşmalar,bana gösterdiği yoğun ilgi,alaka,sevgi vs aklımı çeldi. 23 yaşındayım ve o artık evlilik istiyor,ailemle tanıştırdım,ailesiyle tanıştım.Onunla evlenme planları yapıyorum hatta bunun için yaşadığım şehirden ayrılıyorum,tüm kariyer planlarımı değiştiriyorum.Aklımda ise hala ilk göz ağrım var,onunla evlenemeyeceğimi biliyorum,madem o olmayacak bari beni seven kıymet bilen biri olsun diyorum. Belki yanlış belki doğru,ama her ihtimalde içimde tonlarca yük taşıyorum :43:

ilk göz ağrı unutulmazmış canım

ama kesinlikle evlenme diyorum sevmediğin biriyle

evlenince pişman olmakta var.evlilik ten söz ediyoruz hayatınızın dönüm noktası olacak.sizin yerinizde olsam beklerdim.evli bir bayan olarak söylüyorum.

Platonik oldugu icin duygularin o kadar kuvvetli, arkadaslardan biliyorum. Ulasilmaz biri daha cekici geliyor bazilarina... Anlam vermek zor ama oyle oluyormus.
Sevmedigin biri ile evlenme. Hem sana hemde ona yazik.

Ya demekki ondan sonra birini sevememişsin ki hep o gelmiş aklına..23 yaş sanki çok geç de gidip alakasız biriyle evleniyorsun,neyin cezasını veriyorsun ki kendine,bu boşluğun hiç dolmaz,ya evliylen başkasına aşık olursan

Çocukluk aşkımı 12 yıldır aklımdan çıkaramıyorum,aradan yıllar geçti,hayatıma başkaları girdi,sevdim,sevildim ancak aklımın bir köşesinde hep o vardı. Tamamen ilahi tesadüfler sonucu bazen gördüm onu,ama birlikte olmamız,beni sevmesi imkansız. Şimdi ise 1.5 yıla yakın bir ilişkim var,hiç istemediğim hiç tipim olmayan bir adamdı ama zamanla alıştım. Onu kırmamak için gittiğim buluşmalar,bana gösterdiği yoğun ilgi,alaka,sevgi vs aklımı çeldi. 23 yaşındayım ve o artık evlilik istiyor,ailemle tanıştırdım,ailesiyle tanıştım.Onunla evlenme planları yapıyorum hatta bunun için yaşadığım şehirden ayrılıyorum,tüm kariyer planlarımı değiştiriyorum.Aklımda ise hala ilk göz ağrım var,onunla evlenemeyeceğimi biliyorum,madem o olmayacak bari beni seven kıymet bilen biri olsun diyorum. Belki yanlış belki doğru,ama her ihtimalde içimde tonlarca yük taşıyorum :43:

İmkansız olduğundan öyle.

Ama insanlarda oluyor öyle hatta ulaşabiliceğin biri bile olsa o aklına gelebilir o olsaydı nolurdu acaba diyebilirsin.. Kendimden biliyorum:43: :43:
Haa şimdikini seviyo muyum evet hemde deli gibi ama önceki aklıma geliyor mu kocaman bi evett!!
Pişman mıyım rahatsız mıyım bu durumdan onada kocaman bi eveettttt!!
Ama elimde değil ki benim namazlarımda aklıma geliyor.
Şimdikiyle iyi bi gelecek diye dua ettiğimde o geliyor aklıma
Ha dönsem kabul eder mi evet ama şimdikini bırakmamdeli miyim bırakayım

Son düzenleme:
ahh canım benim :) bende öyleydim ve bazen denk geliyor adı geçiyor bir tuhaf oluyorum gördüğümde kalbim yerinden çıkıyor gibi oluyor ama sevgi falan yok platonik işte. onunla aynı ortamda olabilmek için ona sürpriz doğum günü hazırlamalar sürekli onun olduğun ortamın oradan geçmeler. şimdi en çok onu sevmiyorum. çünkü benim değerimi bilmediği için. beni deli gibi seven bana değer veren beni yüreklendiren biri var böylesi daha güzel. olmayacak duaya amin denmez. boşuna kendini üzme. mutluluğuna bak çok mutlu ol kararlarınla :54:

Bak neti falan gectim gozlerimle en yakin arkadaimin yasadiklarini gordum. Ayni senin gibi ilk adkini unutamadi ve kendine yakismayan, sevmedihi bi adam ike sirf ilgisi icin evlendi. Adamin askina inandi beni sever dedi. Adam ne yapti? O begenmedigi yanina yakismayan adam onu uc yil boyunca aldatti simdi bosaniyolar ve diger kadin hamile onunla evlenecek. Arkadasim bi cocukla darmamdagin oldu. Butun duzeni guveni yikildi.

Birkere asla cok ilgili diye bir erkegin Sadakatine guvenme. Cok ilgi cok sevgi demek degil. Kaybetmekten korkan erkek asiri ilgi gosterir ve dvlendigin gibi de bu ilgi biter. Sen bence ikisini de bosver yasin cok genc hem sev hem sevil..
Tek aradigin sey bu olsun. Emin ol arkadasimin pismanligini anlatmaya kelimeler yetmez. O da 23 unde evlendi ve simdi 27 yasinda 4 yasinda bi cocukla hayatini yeniden kurmak icin ugrasiyor. Millet daha 27 yasinda yeni yeni evlenirken bu acelecilik niye?

Platonik oldugu icin duygularin o kadar kuvvetli, arkadaslardan biliyorum. Ulasilmaz biri daha cekici geliyor bazilarina... Anlam vermek zor ama oyle oluyormus.
Sevmedigin biri ile evlenme. Hem sana hemde ona yazik.

Arkadasa katiliyorum o sandigin ilk ask var ya ask fln degil sadece elde edememenin verdigi bir tilsim. O kadar o yani. Karsilikli duygulari paylastigin bir iliski yasadiktan sonra "ne aptalmisim" diyeceksin.

98 yılında ilk aşkı tattım bende, aradan yıllar geçti.. Yollarımız o zamanlar ayrılmıştı onun yüzünden.. O aşktı.. Daha önce ona karşı hissettiğim duygu yoğunluğunu kimseye hissetmedim..benim hayatımda yoktu ama 2 kez hayatımın çok farklı ve güzel bir yöne akmasına vesile oldu. Bugün hala oğlum(kuzenim) ile evli değil, eşim ile evliysem o vesile oldu..namaz kılıyorsam yine onun vesilesi ile oldu. Yani onun bana yaşattığı acı ile seccadede buldum kendimi.

Eşimi tabiki çok severek evlendim ama ilk göz ağrısı herzaman insanın içinde durur.. Tabiki şimdiki eş adayında seni mutlu edecektir ama üzülerek söylüyorum o yarım kalmışlığı eksikliği ufak bir olayda hatırlayabiliyor insan..

Onunla yollarımız ayrılınca bende senin gibi düşündüm.. Ben o büyük aşkı kaybettim birdaha asla bulamam bundan böyle beni seven,değer veren biri olmalı dedim.. Eşim çok sevdi beni, sahiplendi yaralıydım sardı sevgisiyle bende emek verenin yanında oldum..

Zaman zaman aklıma gelir. Sadece burnumun direği sızlar Buda elimde değil..

Hakkında hayırlısı olsun. Kavuşulmayınca aşk olurmuş..

Son düzenleme:
Ya demekki ondan sonra birini sevememişsin ki hep o gelmiş aklına..23 yaş sanki çok geç de gidip alakasız biriyle evleniyorsun,neyin cezasını veriyorsun ki kendine,bu boşluğun hiç dolmaz,ya evliylen başkasına aşık olursan

Arkadaş haklı.. Ya evli iken ona rastlarsan. Nasıl acı çekersin kimbilir? Acele etme.. Ama kader bu. O hala bekardır sende evlisindir artık çok geçtir bu olmaz umarım.. Bencede bekle 23 yaş daha erken..

98 yılında ilk aşkı tattım bende, aradan yıllar geçti.. Yollarımız o zamanlar ayrılmıştı onun yüzünden.. O aşktı.. Daha önce ona karşı hissettiğim duygu yoğunluğunu kimseye hissetmedim..benim hayatımda yoktu ama 2 kez hayatımın çok farklı ve güzel bir yöne akmasına vesile oldu. Bugün hala oğlum(kuzenim) ile evli değil, eşim ile evliysem o vesile oldu..namaz kılıyorsam yine onun vesilesi ile oldu. Yani onun bana yaşattığı acı ile seccadede buldum kendimi.

Eşimi tabiki çok severek evlendim ama ilk göz ağrısı herzaman insanın içinde durur.. Tabiki şimdiki eş adayında seni mutlu edecektir ama üzülerek söylüyorum o yarım kalmışlığı eksikliği ufak bir olayda hatırlayabiliyor insan..

Onunla yollarımız ayrılınca bende senin gibi düşündüm.. Ben o büyük aşkı kaybettim birdaha asla bulamam bundan böyle beni seven,değer veren biri olmalı dedim.. Eşim çok sevdi beni, sahiplendi yaralıydım sardı sevgisiyle bende emek verenin yanında oldum..

Yazinizi kkuyunca aklima selvi boylum filminin son sahnesi geldi.
Gercekten sevgi emektir ama, yine de esinize haksizlik etmeyin. Ayin icinizden gecmisi esinizi dildurun her yerine kalbinizin. Ben boyle sevipte sevdiginin kalbi baskasinda olan insanlara cok uzuluyor ve eskiye takili kalanlara cok cok kiziyorum.

"İnsan yaşamı boyunca bir kişiyi sever. Öncekiler ve sonrakiler, birer aldanış ya da kaçıştır." diye bir laf var.
Ben de eşime kadar bir daha hiç sevmem diyordum, aşık olamam.
Ama şimdi geçmişe bakıyorum aldanmışım aşk diyerek
Bence acele edecek bir durum yok, aynı yaştayız senle :31:

Yazinizi kkuyunca aklima selvi boylum filminin son sahnesi geldi.
Gercekten sevgi emektir ama, yine de esinize haksizlik etmeyin. Ayin icinizden gecmisi esinizi dildurun her yerine kalbinizin. Ben boyle sevipte sevdiginin kalbi baskasinda olan insanlara cok uzuluyor ve eskiye takili kalanlara cok cok kiziyorum.

Arkadaşım;

Eskiye takılı kaldım demedim ben. Herkezin bir geçmişi ve yasayamadıkları vardır demeye çalıştım..İnan umurumda değil şimdi ne mazi nede şuan.. Maziye karşı hiçbir duygu yok içimde sanki duygularım hislerim tek tek alınmış cımbızla.. O yüzden kızılacak üzülecek bir durum yok ortada yani..

Eşinle doldur yüreğini demişinde, benim yüreğim onunla hep doluydu da acaba onun yüreği benle mi? İşte buna kefil olamam.. Çünkü zamanında duyduğum acı bir itiraf eşimden soğumama neden oldu ne yazık ki..

Tek aşklarım yavrularım
Hayatımdaki en büyük aşk,en büyük sevgi yavrularım.. Gerisi Fasa fiso!!

Sevgiler

yazan herkese teşekkürler,fikirleriniz yorumlarınız benim için ne kadar önemli bilemezsiniz,ancak şu var ki,karşımda gerçekten beni seven biri var,kendimden şüphe ederim onun sadakatinden etmem o kadar yani.bu yüzden de onu kolayca harcayamam,deli gibi aşık değilim bunu o da biliyor ama yine de mutluyuz birlikte yaptığımız herşeyden keyif oluyoruz,onunla evlensem çocuklarını doğursam bundan hiç bir zaman pişmanlık duymam.
İlk aşkıma gelince,daha lisede elli tane karı kızla gezer yakışıklılığını parasını kullanıp şişinir,üniversitede okurken rus kadınlarının bir numarası haline gelmiş,kalbine kimseyi sokamaz,sorunlu bir ailesi olan,kendini yırtsa aile babası olamayacak biri.ben de genç yaşta anne olmak isteyen kızlardanım evlilik düşüncesi bu yüzden,sonuçta 23 yaş erken ama annem de beni 23ünde doğurmuş :) bana koca çocuğuma baba olamayacak birini beklemek vakit kaybı gibi geliyor şu an.
duygular düşünceler önemli tabi ama evlilik gibi bir konuda insanın biraz da kaderi rast gitmeli,Allah kimi yazmış alnıma zaman gösterecek

psikiyatra gittim,ben bu adamı sürekli rüyalarımda görüyorum,uyandığımda da sanki hala birlikteymişiz de yeni ayrılmışız gibi acı çekiyorum dedim,sizin söylediklerinizi aynen söyledi,tedavi olmam gerekiyormuş,bilinç altımla ilgili sorunlar varmış falan filan.
kendime ceza vermiyorum aslında,kendi kendimi tedavi etmeyi başaramadığım için bunu başka bir adamla yapmaya çalışıyorum :(

İmkansız olduğundan öyle.

Ama insanlarda oluyor öyle hatta ulaşabiliceğin biri bile olsa o aklına gelebilir o olsaydı nolurdu acaba diyebilirsin.. Kendimden biliyorum:43: :43:
Haa şimdikini seviyo muyum evet hemde deli gibi ama önceki aklıma geliyor mu kocaman bi evett!!
Pişman mıyım rahatsız mıyım bu durumdan onada kocaman bi eveettttt!!
Ama elimde değil ki benim namazlarımda aklıma geliyor.
Şimdikiyle iyi bi gelecek diye dua ettiğimde o geliyor aklıma
Ha dönsem kabul eder mi evet ama şimdikini bırakmamdeli miyim bırakayım

bence de bırakma,doğru yoldasın :46:

ahh canım benim :) bende öyleydim ve bazen denk geliyor adı geçiyor bir tuhaf oluyorum gördüğümde kalbim yerinden çıkıyor gibi oluyor ama sevgi falan yok platonik işte. onunla aynı ortamda olabilmek için ona sürpriz doğum günü hazırlamalar sürekli onun olduğun ortamın oradan geçmeler. şimdi en çok onu sevmiyorum. çünkü benim değerimi bilmediği için. beni deli gibi seven bana değer veren beni yüreklendiren biri var böylesi daha güzel. olmayacak duaya amin denmez. boşuna kendini üzme. mutluluğuna bak çok mutlu ol kararlarınla :54:

çok teşekkür ederim sen de çok mutlu ol,içimde hala ağlayan bir kız olsa da ben mutlu olmayı seçiyorum,kimsenin peşinden koşmaya da beklemeye de niyetim yok

kim ilk aşkını tamamen unutabilmiş ki ?başkasınla birliktede olsan evlide olsan aklının bir köşesinde kalır . o masum duyguları hatırlarsın sadece . bir ömür boyu aşk sürebilir buna inanıyorum . ama şuda var ulaşamayacağımız şeyleri gözümüzde byütüyoruz onu farklı bir yere koyuyoruz . şu an ki sevgilini sevmiyorsan bence bitir ilşkini . kalbinin sesini dinle . o sana en doğruyu göstericektir ..

ben daha masum tertemiz bir kızken her secdede Allah'tan onu istedim,benden ayrılıyordu,bunu ona söylediğimde aynen şunu dedi,git o zaman şimdi de beni unutmak için dua et!!
bazı erkekler ne kaçırdıklarını bir türlü algılayamıyorlar,düşüp kalktığı kızları görünce iyi ki beni bırakmış bile diyorum yani,o yüzden aşkı değil mantığı ve istikrarı seçiyorum,huzur,mutluluk her kadının hakkı

kim ilk aşkını tamamen unutabilmiş ki ?başkasınla birliktede olsan evlide olsan aklının bir köşesinde kalır . o masum duyguları hatırlarsın sadece . bir ömür boyu aşk sürebilir buna inanıyorum . ama şuda var ulaşamayacağımız şeyleri gözümüzde byütüyoruz onu farklı bir yere koyuyoruz . şu an ki sevgilini sevmiyorsan bence bitir ilşkini . kalbinin sesini dinle . o sana en doğruyu göstericektir ..

seviyorum ama deli gibi aşık değilim,çok denedim aşık olmayı,belli bir olgunluğa ulaştıktan sonra kolay kolay kendini açamıyorsun,ben insanlara olan güvenimi sarsacak çok şey yaşadım,kimselere güvenmezken biri çıktı,onu da sırf aşık değilim diye kaybetmek istemiyorum

Back
X