Bir atanma meselesi

Seneler öncesinden bahsediyorsunuz sanırım. En az 80 almam lazım. Hiç hem gününü gün edip hem 80 üstü alıp atanmayı gerçekleştiren birini görmedim ben
Ben varım :p Bu arada mağazada çalışıp gününüzü gün edemezsiniz. Bayramlarda dahi izin alamazsınız, haftasonu çalışırsınız. Bütün arkadaşlarınız haftasonu planı yapar siz ise dahil olamazsınız. Üstelik insanlarla uğraşmak da cabası, hem çalışanlarla hem de müşterilerle. KPSS'den 80 çalışarak çoook rahat alırsınız. Sonunu düşünün bence daha güzel. Asıl öğretmen olursanız gününüzü gün edebilirsiniz. Bir arkadaşım var pdr okudu, benden çook düşük puanla kazandı(Ben mühendisim). Kendisi şuan öğretmen, hemde istanbulda, yazın full yazlıktaydı yani içim eridi diyebilirim..

azimsizlik değil bilememek bence

Gençler hemen iş sahibi olalım kendi paramız kendi hayatımız olsun istiyor haksız değilsiniz tabii

Ama özel sektörde zaten iş şartları ağır iş bulmak zor imkan varken ailen de destekken git kursa çalış dene şansını

Evet bu sene iş bulur gezersin belki yarınlarda evlenir çocuk da yaparsın hatta ama hamilesin diye işten çıkarıldığında yahut çocuğun var diye işe alınmadığında bu günlere geri gelip çalışıp atanmayı isteyebilirsin
Evet böyle derin düşününcede çok haklısınız

Ülkemizde ne zaman ne olacağı belli olmuyor vallahi. Ben 2017 de mezun oldum kpss den 72 almıştım sonra evlendim 2018 de 70 aldım sonra bi de hamile kaldım derken dedim artık benim için imkansız olacak heralde atanmak. Ne ara hazırlanıcam da kazanıcam. Ama noldu, bir atama daha geldi ve ben çok şükür atandım. Kpss ye çalış ve kazan. 1 sene ya 1 sene dişini sık sonra yine gününü gün edersin. Uzun olacak ama ben liseden sonra bir avm ye girdim çalışmaya başladım baktım hep emir altındayım köle gibiyim çıkmaya karar verdin ben okucam dedim o zaman müdürlerim çıkma seni kısa zaman sonra müdür yaparız vs. Dediler. İyi ki de dinlememişim. Şimdi güvenlik soruşturması sürecindeyim. O zamanlar eşek gibi sabahtan gece yarılarına kadar mesai yaparken nasip olursa 9 da gidip 2 buçukta çıkıcam. Yaz tatilim var, ara tatillerim var. Maaşım kat kat iyi... daha da uzar gider.

Bu düşüncelerle zaten atanmamış olmanızı dilerim.
Zira Öğretmenlik meslegi sevgi işidir. Bu meslegi çok sevmelisiniz
Sevgi olmayınca hele de ki bu din dersleri öğretmenliginde olursa çok kötü sonuçları oluyor.

Gerçektende içinizde bir dava istegi yoksa hiç kpss filan ugraşmayın.
Katılıyorum size lakin inanın öğretmenlik aşkıyla yanıp uttuşan ama farklı alanlarda çalışmak zorunda kalan bir sürü öğretmenimiz var şu an. Sevgi kısmı fazlasıyla ama olmuyor işte . Ücretli öğretmenliğin maaş sigorta yönünden şartları pekte iyi olmamasına rağmen çıkmasını ne kadar istediğimi tahmin edemezsiniz sırf kendi mesleğimi yapacağım için istemiştim. Ama gözünüzün önünde bölümle alakasız birinin yerleştirildiğini görünce , mebden biriyle alakanız yok diye açıkta bırakılmayı yaşayınca insan soğuyor bazı şeylerden.

Ülkemizde ne zaman ne olacağı belli olmuyor vallahi. Ben 2017 de mezun oldum kpss den 72 almıştım sonra evlendim 2018 de 70 aldım sonra bi de hamile kaldım derken dedim artık benim için imkansız olacak heralde atanmak. Ne ara hazırlanıcam da kazanıcam. Ama noldu, bir atama daha geldi ve ben çok şükür atandım. Kpss ye çalış ve kazan. 1 sene ya 1 sene dişini sık sonra yine gününü gün edersin. Uzun olacak ama ben liseden sonra bir avm ye girdim çalışmaya başladım baktım hep emir altındayım köle gibiyim çıkmaya karar verdin ben okucam dedim o zaman müdürlerim çıkma seni kısa zaman sonra müdür yaparız vs. Dediler. İyi ki de dinlememişim. Şimdi güvenlik soruşturması sürecindeyim. O zamanlar eşek gibi sabahtan gece yarılarına kadar mesai yaparken nasip olursa 9 da gidip 2 buçukta çıkıcam. Yaz tatilim var, ara tatillerim var. Maaşım kat kat iyi... daha da uzar gider.
Böyle atanma haberleri bile beni çok mutlu ediyo :) hayırlı olsunn ;)

Ben varım :p Bu arada mağazada çalışıp gününüzü gün edemezsiniz. Bayramlarda dahi izin alamazsınız, haftasonu çalışırsınız. Bütün arkadaşlarınız haftasonu planı yapar siz ise dahil olamazsınız. Üstelik insanlarla uğraşmak da cabası, hem çalışanlarla hem de müşterilerle. KPSS'den 80 çalışarak çoook rahat alırsınız. Sonunu düşünün bence daha güzel. Asıl öğretmen olursanız gününüzü gün edebilirsiniz. Bir arkadaşım var pdr okudu, benden çook düşük puanla kazandı(Ben mühendisim). Kendisi şuan öğretmen, hemde istanbulda, yazın full yazlıktaydı yani içim eridi diyebilirim..
Banada taktik verin o zaman nasıl alıcam 80 üstü :))

9 da gidip de 14.30 da nerden cikiyorsunuz merak ettim isinizi :)

Kuzenim sosyal bilgiler öğretmenliğinden mezun oldu. Bilirsiniz ki atamasi en zor bolumlerden... Bu yaz mezun oldu ozel egitim kurumunda akil oyunlari ogretmeni olarak goreve basladi. Evet en azindan bosta kalmadi tecrubesi olacak. Ama calisirken kpss ne derece de hazirlanabilir bilemiyorum. Yuksek lisansta yapiyor..

Banada taktik verin o zaman nasıl alıcam 80 üstü :))
Valla ben şahsen hiç çalışmadan aldım, 2 defa girdim 78 ve 82 aldım. Benim zaten iyiydi şuan da girsem yine alırım ama bizim bölümden 95 üstü almam lazım ve alım da çok az olduğu için uğraşamam. Ki benim mesleğim özelde daha prestijli.
Kursa yazıl bence en güzeli, eğer kendine güvenemiyorsan.

Staj yaptığım bir okulda öğretmenimizin 16 diğer okulda 18 saat dersi vardı haftada. Biri büyük oranda 9-12 çalışıyor diğeri de sabah 7’de girip 11’de çıkıyordu. Öğretmenlik için ‘kadınlara çok uygun bir meslek’ dendiğinde sinir oluyordum açıkçası ama biraz daha büyüyüp bu örnekleri de görünce hoşuma gitmeye başladı mesleğimizin bu yanı da. Ev işine de yetişebiliyor insan, çocuğuyla da ilgilenebilir, ülke şartlarında da köt sayılmayacak maaş alıyorsunuz. Sevmeyen insanın yapabileceği bir iş değil, o kısımlara hiç değinmiyorum ama yüzeysel bakınca da gayet iyi bir meslek.

Son düzenleme:
Staj yaptığım bir okulda öğretmenimizin 16 diğer okulda 18 saat dersi vardı haftada. Biri büyük oranda 9-12 çalışıyor diğeri de sabah 7’de girip 11’de çıkıyordu. Öğretmenlik için ‘kadınlara çok uygun bir meslek’ dendiğinde sinir oluyordum açıkçası ama biraz daha büyüyüp bu örnekleri de görünce hoşuma gitmeye başladı mesleğimizin bu yanı da. Ev işine de yetişebiliyor insan, çocuğuyla da ilgilenebilir, ülke şartlarında da köyü sayılmayacak maaş alıyorsunuz. Sevmeyen insanın yapabileceği bir iş değil, o kısımlara hiç değinmiyorum ama yüzeysel bakınca da gayet iyi bir meslek.
Aynen öyle. Ben de çocuğum doğduğunda nasıl yetişicemdiye kara kara düşünüyordum. 1 sene özel kurumda çalıştım sabah 7 de kalkıp akşam 7 ye doğru evde olurdumyemek yapmaya mecalim kalmazdı. Bir kadın için en uygun meslek gerçekten. Kaliteli zaman geçirebilmek için az mesai şart bence.

Bu arada konu sahibi, mağazalarda tecrübeniz var mı? En az 4-6 yıllık? Üni bitirecek yaştaysanız bu tecrübeyi şimdiye kadar edinmediyseniz, tanıdık birinin olmadığı sürece bir mağazada müdürlük yapamazsınız, yükselemezsiniz. Ben de lise sonrasında bu sektörde yer aldım, az çok biliyorum denebilir. 23-24 yaşından sonra o tecrübeyi kazanmaya başlasanız yükselmek için yaş geçmiş olur.

Seninle aynı bölümden mezunum.atandim yiyip icip geziyorum. Özelde de çalışmış biri olarak atanmak gibisi yok diyorum.

Puanlar daha fazla yükselmeden başka bence çalışmaya.90 95 istemez bizim bölüm 80 aldin mı gidersin.onu da alırsın rahat çünkü bilgilerin taze yeni mezunsun.

Şu süreçte nisan vs tavsiye etmem.zaten atanınca bir sürü talibin olur.

Önce işini al eline sonra gençliğin yasa.evlenip napacaksın hemen

Staj yaptığım bir okulda öğretmenimizin 16 diğer okulda 18 saat dersi vardı haftada. Biri büyük oranda 9-12 çalışıyor diğeri de sabah 7’de girip 11’de çıkıyordu. Öğretmenlik için ‘kadınlara çok uygun bir meslek’ dendiğinde sinir oluyordum açıkçası ama biraz daha büyüyüp bu örnekleri de görünce hoşuma gitmeye başladı mesleğimizin bu yanı da. Ev işine de yetişebiliyor insan, çocuğuyla da ilgilenebilir, ülke şartlarında da köt sayılmayacak maaş alıyorsunuz. Sevmeyen insanın yapabileceği bir iş değil, o kısımlara hiç değinmiyorum ama yüzeysel bakınca da gayet iyi bir meslek.

Ama hem ev işi hem çocuk bakımı hem çalışma..hepsini biz yapacaksak evliliğin artısı nedir

[/QUOTE]
Bu arada konu sahibi, mağazalarda tecrübeniz var mı? En az 4-6 yıllık? Üni bitirecek yaştaysanız bu tecrübeyi şimdiye kadar edinmediyseniz, tanıdık birinin olmadığı sürece bir mağazada müdürlük yapamazsınız, yükselemezsiniz. Ben de lise sonrasında bu sektörde yer aldım, az çok biliyorum denebilir. 23-24 yaşından sonra o tecrübeyi kazanmaya başlasanız yükselmek için yaş geçmiş olur.
Evet tecrübem var liseden sonra üni son seneme kadar çalıştım hep , o sebeple zaten üst kademe de çalışma şansım olur yoksa şimdi her alanda tecrübeye bakılıyor , özel okullara başvurdum mesela öğretmenlik için 2 yıl ve üzeri tecrübe istedikleri için olmadı

Ama hem ev işi hem çocuk bakımı hem çalışma..hepsini biz yapacaksak evliliğin artısı nedir
Hepsini bir arada tek bir kişinin yapmasından bahsetmiyorum. Ayrıca bekar çalışan anneler de olabiliyor bunu kaldırmaya imkanı olmamasına rağmen tüm sorumluluklar üstüne yıkılan da. Eşle paylaşılması veya yardımcı tutulması dışında hepsini bir arada yürütebilmek, insanın hayatını belirli sağlıklı bir düzene sokabilmesi çalışma saatleriyle çok alakalı bence. Öğretmenlik de bu açılardan çok avantajlı bir meslek sadece. Geçen dönem okurken özelde çalıştım, haftasonları üçer saat, saatine 10 tl alarak (devlette normal saatte 80 tl civarı alınıyor) sabah kalkıp kahvaltımı yaptım, evimin temizliğini de yaptım kedimle ve erkek arkadaşımla da vakit geçirdim.

Seninle aynı bölümden mezunum.atandim yiyip icip geziyorum. Özelde de çalışmış biri olarak atanmak gibisi yok diyorum.

Puanlar daha fazla yükselmeden başka bence çalışmaya.90 95 istemez bizim bölüm 80 aldin mı gidersin.onu da alırsın rahat çünkü bilgilerin taze yeni mezunsun.

Şu süreçte nisan vs tavsiye etmem.zaten atanınca bir sürü talibin olur.

Önce işini al eline sonra gençliğin yasa.evlenip napacaksın hemen
Talip kısmısı hiç önemli değil de atanırsam baya bi evlenmem diyorum zaten :) umarım dediğiniz gibi olur ne diyim

Evet tecrübem var liseden sonra üni son seneme kadar çalıştım hep , o sebeple zaten üst kademe de çalışma şansım olur yoksa şimdi her alanda tecrübeye bakılıyor , özel okullara başvurdum mesela öğretmenlik için 2 yıl ve üzeri tecrübe istedikleri için olmadı
[/QUOTE]

Herhangi bir alanda özel sektörün en büyük sıkıntılarından biri bu herhalde, tecrübe. Yeni mezunu işe almazlarsa o nasıl tecrübe kazanacak peki? 🙄

Back
X