• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir avukat fikrine ihtiyacim var.

mendis

Guru
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2013
319
2
318
İstanbul
Merhaba. 21 yıllık evliyim çocuğumuz olmadı. Ailemin tek çocuğuyum. Babamı 3 yıl önce kaybettim. Annemi Allah gecinden versin kaybedersem bana kalacak olan mallarda eşimin ve ailesinin hakkı var mı? Eşime, noterden " kayinvalidemden kalacak olan malların hiç birinden hak talep etmiyorum" gibi bir yazı talep etsem geçerliliği var mı? Ailesi de hicbirsey talep etmesin. Bir de eşimden önce ben ölürsem mallar benim aileme (çocuk olmadığı için kuzen ...) de kalır mı? Çok teşekkürler

Merhaba, sorduğunuz soru miras hukukunu ilgilendiren bir konu. Öncelikle kendi annenizin ölümü halinde tek mirasçısı sizsiniz, yani annenizin tüm malvarlığı size kalacak. Bu konuda endişeniz olmasın.

Eşinizin ya da akrabalarının , annenizin mirasçısı olmadığı için bir hak talep etmediğine dair bir noter belgesinin bir anlamı yok.
Fakat daha ilerisini düşünürsek ,siz anne ve babanızın tek mirasçısısınız. Anne ve babanız öldükten sonra ( büyükanne ve babalarınızında zaten ölü olduğunu varsayıyorum) çocuk da olmadığı için tek yasal mirasçınız eşiniz oluyor yani tüm mallar eşinize kalır.
Anladığım kadarıyla siz eşinizin mirasçınız olmasını istemiyorsunuz . Malvarlığınızın kendi akrabalariniza kalmasını istiyorsunuz. Bu konuda mirastan feragat, vasiyetname, saklı pay dışındaki mallar gibi bir çok seçenek var. Burada yazması çok uzun ve karmaşık konular , o yüzden tanıdığınız bir avukata giderek bürosunda bu konu hakkında bilgi almanizi ve buna göre karar vermenizi tavsiye ederim

Back
X