• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Avukatla Birlikte Olanların Mutlaka Bilmesi Gereken 17 Önemli Şey

Kazen

Ahtapotlara takılıp gidiyor aklım 🦀
Administrator
14 Kasım 2001
21.435
En iyi cevaplar
2
69.541
1.623
102
Ne olabilir ki, avukat da insan sonuçta… Diye düşünmeniz son derece normal, demek ki ilişkinizin daha başındasınız. Müsaade edin size neler olabileceğinin bir çerçevesini çizelim de sonradan “yav niye böyle oldu” demeyin.

1. Öncelikle avukatların kafasının farklı çalıştığını kabul ederek başlayın, yasalarda olduğu gibi hayatta da boşlukları görmeyi iyi bilirler.

2. Eğer sevdiceğim sürekli yanımda olsun istiyorsanız avukat bunun için doğru bir tercih değil, çünkü bol bol yalnız kalacaksınız.

3. Onun işi onu ilgilendirir diye düşünüyorsanız Roma Hukuku’nu öğrendiğinizde bunu yeniden konuşuruz.

4. İyi bir haberimiz var, artık asla hiçbir şeyin etiket fiyatını ödemeyeceksiniz, avukat demek pazarlık demek nihayetinde.

5. Bir de kötü haber verelim, ilişkinizde yaşayacağınız hiçbir kavgadan galip çıkamayacaksınız artık… Belki galip geldiğinizi düşündükleriniz olabilir ama öyle olmadığını kısa sürede anlarsınız zaten.

6. Avukatların ilişkilerine sıkı sıkı sarılan, tutkulu aşıklar olduğunu kanıtlayan çalışmalar yok belki ama müjdemizi isteriz öyleler.

7. Arkadaş sayınız inanılmaz derecede artacak, ev gezmeleri, toplantılar, etkinlikler hayatınızın vazgeçilmez bir parçası haline gelecek.

8. Aynı zamanda akıl danışmak isteyenleri sayısı da artacak, yıllardır görmediğiniz arkadaşlarınızın sizi neden aradığını söyleyelim mi?

9. Eve iş getirmesini istemiyorsanız bir avukatla birlikte olmak doğru bir seçim değil, eve iş getirme olayının öncüsüdür avukatlar.

10. “Canım bunlar önemli mi atıyorum?” diye bir soruyu unutun, her kağıt parçasının önemli olduğunu bir an önce kavrayın.

11. Kağıt demişken, evin her yerinden kağıt fışkıracak dersek sizce abartmış mı oluruz? Bizce olmayız.

12. Mesai saati, hafta sonu tatili, vb. iş yaşamına ait kavramları ne kadar çabuk unutursanız o kadar iyi.

13. Sık sık sizi aldattığı şüphesine kapılacaksınız, aniden çıkıp gitmeler, tatili yarıda kesmeler, gece yarısı gelen telefonlar, başka ile davaya gitmeler… Ama üzülmeyin hepsi doğru!

14. Sürekli sorunlarla, anlaşmazlıklarla, geçimsizliklerle uğraşan birinin bunlardan etkilenmemesi mümkün mü? Değil, anlayışlı olmayı öğrenmeniz lazım.

15. “Aşkım neden konuşmuyorsun?” cidden bunu sormayı düşünüyor musunuz? Gün boyu 8 saat konuşan birinin biraz susması sizi şaşırtmamalı.

16. Başlarına en garip olaylar gelen meslekler listesinin başında avukatlar vardır, bunları dinlemeye gerçekten hazır mısınız?

17. Bir zaman sonra aklınıza her gelen olayın hukuki durumunu öğrenmek isteyeceksiniz; kaynınızın çaldığı malları sizin evde saklaması ve bunu eltinizin bulması sizi suçlu yapar mı gerçekten çok önemli bir konu değil boş verin.

Bonus – Son zamanlarda yaşadıklarımız malum, evlenmeden önce biraz geçmişini sorgulamak çok da ayıp değil bilesiniz.

Kaynak : listelist.com

Evet 8.madde ; arayanlar bir de seni merak ettim, özledim, sesini duyayım gibi bahanelerle gelmesinler yaa...niyetiniz belli işte direk konuya girinde beni germeyin:. 11.madde; lütfen kağıtları atmıyorsanız bari minik bir arşiviniz olsun.tüm kağıtlar her an gözönünde ,merak etmeyin isteyin getiriniz. "Hemen masanın üzerinde" diyorsunuz ya bari bunu yapmayın; binlerce kağıt var. 12. Madde emniyet mensupları için daha çok geçerli --patronlarımı seviyorum:KK36:-- (hukuk bürosu Sekr. yaptım)

Îki taraf da avukat olunca işler daha sarpa sarıyor

Evde temizlik yapan yardımcımız dahi en ufak kağıt parçasını atmamayı öğrendi

Eşimin ablası hala dün gece eşimin eve hiçççç gelmemesini ve benim neredeydin diye merak etmememi anlayamıyor

Günde 8-10 saat konuşsam da gece de konuşurummmmm

Evet 8.madde ; arayanlar bir de seni merak ettim, özledim, sesini duyayım gibi bahanelerle gelmesinler yaa...niyetiniz belli işte direk konuya girinde beni germeyin:. 11.madde; lütfen kağıtları atmıyorsanız bari minik bir arşiviniz olsun.tüm kağıtlar her an gözönünde ,merak etmeyin isteyin getiriniz. "Hemen masanın üzerinde" diyorsunuz ya bari bunu yapmayın; binlerce kağıt var. 12. Madde emniyet mensupları için daha çok geçerli --patronlarımı seviyorum:KK36:-- (hukuk bürosu Sekr. yaptım)
Cmk yada ceza avukatı olunca 12 de gayet doğru :)

İyi ki avukat değil eşim:) onun düşüncesini bilemiyorum :)) hemen okutmam lazım bunu.

Eşim de avukat olduğu için çoğu maddeyi dengeliyoruz ama ben gün boyu 8 değil 18 saat konuşsam da konuşmak isterim.Bu durum kadınlığın şanından olsa gerek. Eşim de bana ha hı ho diyerek eşlik eder.Böylece geçinip gideriz.

Gerçekten avukatlık zor meslek duygusal yönden cok yıpranıyoruz

Henüz avukat adayı, hukuk fakültesi öğrencisi olarak bu yazanları gormek yüzümü benim de gulumsetti :) erkek arkadaşımın da hukuk okuması cabasi tabi keyfinden yenmez durumda olacağız sanirsam :)) pekçok yorum yapan ilerde -meslektasim- diyebileceğim kişilerden gelmiş olan tatlış, sıcak yorumlar da doğru bölüm diye tekrar etti kafamda :)

benim eşim avukat değil, bazen olsa mıydı diyorum ama o zaman kesin anlaşamazdık çünkü kendini çok zeki görür
sürekli rekabete girerdik muhtemelen
kurban olun siz avukatlara :KK53:

benim eşim avukat değil, bazen olsa mıydı diyorum ama o zaman kesin anlaşamazdık çünkü kendini çok zeki görür
sürekli rekabete girerdik muhtemelen
kurban olun siz avukatlara :KK53:

İkimizde icrayla ilgileniyoruz, Malum küçük yerdeyiz. "Aaaa sen şu adamdan taahhüt alamamıştın demi, gör kocanın marifetlerini" gibi cümlelerle çok karşılaşıyorum. :ukala::ukala:

İkimizde icrayla ilgileniyoruz, Malum küçük yerdeyiz. "Aaaa sen şu adamdan taahhüt alamamıştın demi, gör kocanın marifetlerini" gibi cümlelerle çok karşılaşıyorum. :ukala::ukala:
kendisi sayısalcı olduğu için nedense kendini benden hatta herkesten daha zeki görüyor :KK30:
meslektaş olsaydık nolurdu bilmiyorum :skandal:

Aynı benim koca :) itirazını talebini demi ben hatırlatıyım bak bakalım öğren hadi gel yine iyisin benim gibi bi avukatın var cümleleri ohoooo daha neler neler ama seviyom ben yaaaa kocişimi

1 numarayı okuyunca gerisine gerek kalmadı :KK70:

hepsi çook doğru, yine de avukatlar candır :KK73:

eğer bu kadar iş yoğunluğu istemiyorsanız kurum avukatıyla evlenin :rapci::rapci:

Genç bir avukat olarak nedense bu mesleği sevemedim ben. Genc avukatlara tavsiyeleriniz neler hanımlar :)

Henüz avukat adayı, hukuk fakültesi öğrencisi olarak bu yazanları gormek yüzümü benim de gulumsetti :) erkek arkadaşımın da hukuk okuması cabasi tabi keyfinden yenmez durumda olacağız sanirsam :)) pekçok yorum yapan ilerde -meslektasim- diyebileceğim kişilerden gelmiş olan tatlış, sıcak yorumlar da doğru bölüm diye tekrar etti kafamda :)
OKULU BİTİRİNCE Bİ DAHA KONUŞMAK İSTERİM BUNU SENİNLE :)))

Back
X