bir bakar mısınız?

sariyapraklar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
384
95
98
42
hanımlar kısaca şöyle anlatayım. benı takıp eden bır kışıyı şikayette bulundum .o kişi bu sucu çalışanına yukledı ve ılk mahkemede benı takıp eden kişi o çalışan değil diğer kişidir dedim.bunu uzerıne çalışan aklanmış oldu ve hakım bana şikayetçimisin diye tekrar sordu bende şikayetciyım dedım.bunun uzerıne tekrar mahkeme açılmış ve bu benı takıp eden kişinın bır yakını oldugunu söyleyen bırı bılmedıgım bır numaradan aradı benı ve davamı cekmemı istedi işte evli barklı çocugu var eşi ögrenırse kötu olur vs.. ve o sizden ve esınızden özur dılemek istıyor vs. maddı manevı karşılayalım dıyerekten bende o kişiyı azarladım ve kapadım telefonu .sonra bu tel nosunu eşime gönderdım .ve ertesı gun nasıl olduysa eşimin bır tanıdıgoının komşusuymus benı arayan sahıs... eşimin tanıdıgı işte kıızm öyle ınsanlar degıl şikayetını gerı al dedı.eşimde ısrarla gelıp özur dıleyecek senden sende davanı cek dıyor bana... ögrenmek istediğim şu ben eger davamı cekersem mahkemede şikayetcı degılım dersem ne olur ben zan altında kalmazmıyım ? nben çekme taraftarı degılım fakat eşimde o tanıdıgı araya koydukları için çekmemı istıyor.ben şikayetımı mahlkemede cekersem ceza alırmıyım? ve o kişileri asla tanımıyorum ben

Edit güncelleme 1mayis : öğleden sonra o aracilardan biri eşimin telini aradi edimde telin hoporlorunu açtı bn dinliyorum adam soruyor noldu diye şikayeti alacakmi diye esimde benim ağzımdan evet mahkemede cekecek şikayeti dedi şok oldum ne diyosun sen demeye kalmadan teli kapadi ve kıyamet koptu nasıl böyle birşey soylersin diye oda geçiştirmek için dedim falan dedi tartıştık kıyafetlerini topladı anasının evine gitti bende kendi babamı aradım böyle böyle oldu diye neyse bn e kayinvaldelere geçtim babasını babamla konuşturmak için ışte babası diyoki telde babama ....oğlum para almadı bende aldığını o yüzden bana böyle baskı yaptığını arkamdan is çevirdiğini söyledim. Işte babası gordinmu para alırken diyo ama zaten alanda ben es bozuntusu asla söylemez parayı sever tartıştık orda sonra bana diyoki mahkemede senin aleyhine tanıklık yapcak ışte bu olayı sizde bn planlamisum esimide sizde dahil etmisim ve bundan pişman olmuş muş ışte beni suclayacakmis sinir oldum duyunca üç kurusa satti beni ve bu söylediğini babamada demiş ve babam emin oldu para aldığından şimdi sorum su bn mahkemede sikayetimden vazgecmiyecem bu es bnm aleyhine konuşursa nolur bn ceza alirmiyim yada karşı taraf şöyle derse ışte biz para verdik hala şikayetini çekmedi diye söylerse ben zan altında kalıp ceza alirmiyim kafayı siyircsm nikahlı kocam diyo bunu bana ben napiyim şimdi özellikle avukat arkadaşlar yanitlarsa sevinirim

Son düzenleme:
senin kocanin akliyla bir sorunu yok degil mi? boyle sacmalik mi olur. cekme davani. gosterdigin cesaretin arkasinda dur.

ps; sordugun soru bu degil tabi, hukuksal olarak ne olur ne olamaz bilemem ama konu cok acayip.

şikayetinden vazgeçerken özür diledi benim de bir daha yapmayacağına dair kanaatim oluştu şikayetimden vazgeçiyorum diyebilirsin.
sana bir şey olmaz.

kocan da uğraşmak istemiyor anladığım kadarıyla.
düşman edinmek istemiyor belki..
ya da bu konunun gündemde kalmasını istemiyor..
bilemedim..

Adam sizi takip ediyor. Sonra şikayetçi oluyorsunuz, dava açılıyor. Eşiniz de sırf bir tanıdığının komşusu diye, davadan vazgeç diyor.

Eşiniz çok rahat bir adam anlaşılan:KK51:

reziiliğin ayyuka çıkmasını önlemek istiyor da olabilir.. eğer eşiniz filan da cidden durumdan eminse, bilemem ben orasını, belki de dava çekilebilir. çünkü dava süreciydi, adamın çevresinin duyması filan derken sizin çevrenize de yansıyacak ve biliyosunuz türkiyede kadın olmak çok zor. hiçbir suçunuz günahınız yokken suçlu pozisyonuna düşebiliyosunuz, o da kuyruk sallamasaymış gibi ithamların muhatabı oluyosunuz.

meseleye bir de burdan bakmak lazım...

ben davayı çekin de demiyorum, çekmeyin de demiyorum ama işin sonunda böyle bir sonuç da çıkabilir ve eşinizle evliliğinizi bu durum da yıpratabilir...

geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda çözülür...

Bir bayan iş arkadaşım işyerinde tacize uğradı dava açtı.. Baskılar aynı sizinki gibi oldu ve davasını tüm çekmemesi yönünde ısrarıma rağmen geri çekti.. Sonra taciz eden adam karşı dava açtı iftira davası ve kazandı. Arkadaşım tazminat ödedi. Bilginiz olsun.

burası türkiye

Neye istinaden şikayetinizi çekmenizi istiyor, hem de durum bu noktaya gelmişken?
Saçma geldi bana, eşinizin çekinceleri neler ki? Bunu bir irdeleyin derim.

Ayrıca bugün takip edenin, yarın size art niyetli bir davranışta bulunmayacağının garantisini kim verebilir?
Şikayet edilecek kadar noktaya gelindiyse, eşinizin tavrı gerçekten çok tuhaf...

şikayetinden vazgeçerken özür diledi benim de bir daha yapmayacağına dair kanaatim oluştu şikayetimden vazgeçiyorum diyebilirsin.
sana bir şey olmaz.

kocan da uğraşmak istemiyor anladığım kadarıyla.
düşman edinmek istemiyor belki..
ya da bu konunun gündemde kalmasını istemiyor..
bilemedim..

bence ikinci şık...

Bir bayan iş arkadaşım işyerinde tacize uğradı dava açtı.. Baskılar aynı sizinki gibi oldu ve davasını tüm çekmemesi yönünde ısrarıma rağmen geri çekti.. Sonra taciz eden adam karşı dava açtı iftira davası ve kazandı. Arkadaşım tazminat ödedi. Bilginiz olsun.
:KK57::KK57::KK57:

Şok oldum, ama evet burası Türkiye.
Haklı olan uyanık olmazsa, bir hamlede haksız duruma düşebilir... :KK14:

:KK57::KK57::KK57:

Şok oldum, ama evet burası Türkiye.
Haklı olan uyanık olmazsa, bir hamlede haksız duruma düşebilir... :KK14:
Bi de tacize çanak tutmak olur davayı geri çekmek.. Takip de bi tacizdir sonuçta.. Cezasını çeksin bi cümle aleme rezil olsun hayatı yerinden oynasın ki bi daha yapamasın pislik. Eşin tavrını da anlayamadım.. Benim eşim olsa katil olmasın diye dua ediyo olurdum heralde çok tuhafmış.

Takip olayının nasıl ve ne şekilde gerçekleştiğini merak ettim ben doğrusu[/QUOT

ben buyuksehırde yaşıyorum.bır gun iş görüşmesine giderken en işlek caddede karsıma cıktı adres sorma bahanesıyle bende geçiştirmek için bende yabancısıyım buranın dedım istediğin yere bırakıyım dedı ben yoluma yurumeye devam ettım ama bu kışı yaklaşık bı 5 dk bekledi ve bastı gitti arabasıyla . aradan ıkı gün falan gectı yıne aynı araba ve aynı kışı evımın bulundugu 50 m ötede tekrar karsıma çıktı pardon bı bakarmısınız baktıgımda o kişinın geçenki kişi oldugunu anladım saçam bı adres geveledı agzında beınde sız benı takıpmı edıyosunuz geçende cıktın karsıma diyerekten dırekt arabanın plakasını aldım ve eşime haber verdım karakolda şikaytcı oldum akabınde karakoldan cıkışta kayınvaldelere gıderken bu araca yolda park etmış sekılde tekrar rastladık arabanın içindeydı ve yanında bı bayan vardı.eşim arabadan cıktı adamaın camını tıklattı adam tam açarken bende arabadan çıkınca adam son gaz kaldırım taslarına çarpa çarpa kaçtı gıttı eşimde tabı arkasından gıttı arabayla ama gerı geldı kaçmış dedı.sonra bız yıne karkola gıttık şimdi görduk diye polislerde geregı yapılır sikaytte bulundunuz zaten dedıler bıze....sonra bu şahsı yıne o işlek dedigım yolda ben baska bı aratayken yanımdan gectı arabasıyla fotosunu çektım sonrada bı daha görmedım ama çok tedirgın oldum huzursuz oldum dışarıya çıkarken devamlı takıpmı edilıyorum dıye ...tanıdıgı sokunca eşimde uzamasın şikayetını gerı al diyor özur dıleyecek dıyo bende korkuyorum zan altında kalmak istemem ve hanı dedım eşıme karsı taraf dava acarsa bana iftırada bulundu dıye ceza alırsam nolcak dedım....sen bana guvenmıyon mu tanıdık aracı var falan filan...

Valla bizim arkadaşın davasında da çok aracı vardı patronlar da dahil. Ama kimse bişey yapamadı. Adam iftira davası açtı ve kazandı. Sizi 1 kez değil çok kez takip etmiş izlemiş, taciz etmiş, kesinlikle davayı çekmeyin.

eşinizin geri çekil demesi çok garip geldi bana. tanıdıksa tanıdık yani tanıdık olunca taciz etme hakkı mı oluyor.

avukatınız yok mu? ona danışın. zira siz şikayetimi geri almalı mıyım diye sormuyorsunuz; alırsam zan altında kalır mıyım diye soruyorsunuz.

eşinizin geri çekil demesi çok garip geldi bana. tanıdıksa tanıdık yani tanıdık olunca taciz etme hakkı mı oluyor.

avukatınız yok mu? ona danışın. zira siz şikayetimi geri almalı mıyım diye sormuyorsunuz; alırsam zan altında kalır mıyım diye soruyorsunuz.

avukatım yok ...şimdi benım ögrenmek istediğim mahkemede şikayetımden vazgeçıyorum dersem hakım bana ceza verır mı ?çekme tarftarı degılım asla ama bunu bılmek istıyorum özellıkle avukat arkadaslar yanıtlarsa çoksevınırım

avukatım yok ...şimdi benım ögrenmek istediğim mahkemede şikayetımden vazgeçıyorum dersem hakım bana ceza verır mı ?çekme tarftarı degılım asla ama bunu bılmek istıyorum özellıkle avukat arkadaslar yanıtlarsa çoksevınırım

şikayetinizi geri çekiyorsunuz diye kimse size ceza vermez yahu.

hanımlar kısaca şöyle anlatayım. benı takıp eden bır kışıyı şikayette bulundum .o kişi bu sucu çalışanına yukledı ve ılk mahkemede benı takıp eden kişi o çalışan değil diğer kişidir dedim.bunu uzerıne çalışan aklanmış oldu ve hakım bana şikayetçimisin diye tekrar sordu bende şikayetciyım dedım.bunun uzerıne tekrar mahkeme açılmış ve bu benı takıp eden kişinın bır yakını oldugunu söyleyen bırı bılmedıgım bır numaradan aradı benı ve davamı cekmemı istedi işte evli barklı çocugu var eşi ögrenırse kötu olur vs.. ve o sizden ve esınızden özur dılemek istıyor vs. maddı manevı karşılayalım dıyerekten bende o kişiyı azarladım ve kapadım telefonu .sonra bu tel nosunu eşime gönderdım .ve ertesı gun nasıl olduysa eşimin bır tanıdıgoının komşusuymus benı arayan sahıs... eşimin tanıdıgı işte kıızm öyle ınsanlar degıl şikayetını gerı al dedı.eşimde ısrarla gelıp özur dıleyecek senden sende davanı cek dıyor bana... ögrenmek istediğim şu ben eger davamı cekersem mahkemede şikayetcı degılım dersem ne olur ben zan altında kalmazmıyım ? nben çekme taraftarı degılım fakat eşimde o tanıdıgı araya koydukları için çekmemı istıyor.ben şikayetımı mahlkemede cekersem ceza alırmıyım? ve o kişileri asla tanımıyorum ben
Sizi takip eden şahıs hakkında hangi suçtan dava açılmış, takibi şikayete bağlı bir suç işe şikayetten vazgeçmeyle kamu davası düşer yani dosya kapanır. Ama şikayete bağlı bir suç değilse şikayetten vazgeçseniz bile yargılama devam eder. Sizin şikayetten vazgeçmeniz herhangi bir zan altında kalmanıza ya da sizin suçlu görünmenize falan neden olmaz yani istiyorsanız vazgeçebilirsiniz bundan dolayı hukuki sorumluluğunuz doğmaz

Back
X