Bir Bebein gnl:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi nursel22
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
eğer annenin hayatı tehlike altındaysa zaten alınır ve kimse de buna birşey diyemez benim karşı olduğum maddiyatı öne sürüp bir korunma yöntemi olarak kürtajın kullanılması
bu arada 10 haftalık yasal sınır eski bilgilere dayanılarak verilmiş bir karar o zamanlarda 10 haftalık bir bebeğin hiçbirşey hissetmeyeceği varsayılıyor dolayısıyla canlı olarak bile kabul edilmiyordu ama son gelişmelerle bebeğin 40 günlükten itibaren bir canlı olduğu ve herşeyi hissedip acı çektiği anlaşıldı
bu arada 10 haftalık bir bebeğin boyu normal şartlarda 5-6 cm arasındadır.

eğer annenin hayatı tehlike altındaysa zaten alınır ve kimse de buna birşey diyemez benim karşı olduğum maddiyatı öne sürüp bir korunma yöntemi olarak kürtajın kullanılması
bu arada 10 haftalık yasal sınır eski bilgilere dayanılarak verilmiş bir karar o zamanlarda 10 haftalık bir bebeğin hiçbirşey hissetmeyeceği varsayılıyor dolayısıyla canlı olarak bile kabul edilmiyordu ama son gelişmelerle bebeğin 40 günlükten itibaren bir canlı olduğu ve herşeyi hissedip acı çektiği anlaşıldı
bu arada 10 haftalık bir bebeğin boyu normal şartlarda 5-6 cm arasındadır.

arkadaşım kürtaja herkes karşı ama lütfen yanlış bilgi vermeyelim. yok öyle birşey eski süre, yeni süre bu halen yürürlükte olan bir kanun ve tibbi olarak doktorların onay verdiği birşey (10 hafta) zorunlu olan insanları lütfen stres sokmayın. ınsanın bebeğinde hastalık vardır aldırmak zorundadır ama o anda canlıdır hoş değil ısrarla acı çeker demek.

O zaman bir düşünün niçin bebekleri doğduğunda sünnet ederler çünkü sinir sistemleri tam gelişmemiştir acı çekmesinler diye. Bu doğmuş bebekte böyleysee boyutları mm lerle ölçülen bebekler için acı çekerdi demek doğru değil.

Ben hiç duymadım 40 günün lütfen bu tezinizi doğrulan bir link verirseniz bizde bilgileniriz ama unutmadan 40 gün için dini bilgi değil tıbbi bilgi rica ediyorum. (40. gün ruh üflenirmiş gibi bir bilgi değil)

Son düzenleyen: Moderatör:
eğer bebeklerin günlük gelişimini okursanız 40, gün ve sonrasından itibaren kan dolaşımının tamamlandığını sinir sisteminin 5. haftadan itibaren oluşmaya başladığını ve birçok organın oluşmaya başladığını görürsünüz buda ceninin 40, günden sonra canlı olarak kabul edilebileceğini gösterir.
yeni doğmuş bebek daha az acı çeker diye birşey yok sadece iyileşme süreleri daha kısa ve acı eşikleri daha yüksek ayrıca sünnetin getirdiği psikolojik baskıyıda hissetmiyorlar o yüzden tavsiye ediliyor
ben hiçbir zaman tam olarak bilmediğim konuda konuşmam bunları yazıyorum çünkü bir biyoloğum ve cenin gelişim safhalarını çok iyi bilirim.
bu arada dini bilgileri bu kadar küçümsemeniz beni üzdü çünkü Kur'anın 1400 yıl önce söylediği şeylerin embriyoloji bilimi geliştikçe ne kadar doğru olduğu görüldü
bu arada tekrarlayayım aldırmak zorunda olanlara lafım yok ben bunu bir doğum kontrol yöntemi olarak kullananlara karşıyım

eğer bebeklerin günlük gelişimini okursanız 40, gün ve sonrasından itibaren kan dolaşımının tamamlandığını sinir sisteminin 5. haftadan itibaren oluşmaya başladığını ve birçok organın oluşmaya başladığını görürsünüz buda ceninin 40, günden sonra canlı olarak kabul edilebileceğini gösterir.
yeni doğmuş bebek daha az acı çeker diye birşey yok sadece iyileşme süreleri daha kısa ve acı eşikleri daha yüksek ayrıca sünnetin getirdiği psikolojik baskıyıda hissetmiyorlar o yüzden tavsiye ediliyor
ben hiçbir zaman tam olarak bilmediğim konuda konuşmam bunları yazıyorum çünkü bir biyoloğum ve cenin gelişim safhalarını çok iyi bilirim.
bu arada dini bilgileri bu kadar küçümsemeniz beni üzdü çünkü Kur'anın 1400 yıl önce söylediği şeylerin embriyoloji bilimi geliştikçe ne kadar doğru olduğu görüldü
bu arada tekrarlayayım aldırmak zorunda olanlara lafım yok ben bunu bir doğum kontrol yöntemi olarak kullananlara karşıyım

Ne yalan söyleyeyim halen bilgi de eksik var gibi....

Siz biyolog olabilirsiniz ama ben doktorumla bu konuda epey konuştum o asla acı olmayacağını söylüyordu sinir sisteminin oluşması , sinir sisteminin işlev görmesiyle aynı şey değil çünkü biliyorsunuz binada elektrik kablolarıyla doludur ancak şalteri kaldırmazsanız bir işe yaramaz.

Bu arada niye doktorumla konuştuğumu da söyleyeyim (sanılmasın ki bu konu üzerine onu aradım) hamileliğimde eğer 2. li ya 3. lü testte yada amniyosentezde problem olursa ne yaparız içindi.

Din konusuna gelince asla küçümseme söz konusu olamaz ama her konuda özellikle bilimde, bilgi sahibi olmadan gerekçeleri bilmeden referans gösterilmesine karşıyım.

Yani tıbbin 10 hafta dediğine, din 40 gün diyorsa anlatabilmişimdir umarım.

Ancak hem fikir olduğumuz bir konuda isteğe bağlı kürtaj. Evet olmaması gerek ama genede karşıyım diyemiyorum.

Neyse fazla uzatmayayım, kalbi duran bir bebek için yaptırmış bile olsam kürtaj dendi mi dengem bozuluyor.

Sevgiler,

bebeklerin 6. haftada kalp atışları başlıyo dr nevra bişeydi soyismi şimdi hatırlayamadım orada gösteriyo

yani o zaman canlanıyo
ben aldırmak istediğimde 7 haftalıktı dr um acle etme iyi karar ver dedi
yasal olarak en son 10 haftaya kadar izin var
ama anne için daha uygunu sağlık açısından 8 hafta

tam gunlugun bittigi siralar benim bebegiminde gunlugu bitmisti
kalbi durmus icimde 3 haftada oyle kalmis, ogrendigimizin 1 haftasi sonrasi durmus kalbi yavrumun offffffff icim yandi :gitme:

Back
X