Bir bebek annesinden ne ister?

mavim1

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2013
29
0
6
35
Bursa
Sevgili arkadaşlar,
Belki yaşanan bunca sıkıntının arasında çok önemli değil ama fikirlerinize ihtiyacım var. 5 aylık hamileyim ve çalışıyorum. Bebek bizim için sürpriz oldu, yani beklenmeyen bir zamanda oldu diyelim. Küçücük bir evde yaşıyoruz. Pek çok gencin tercih etmeyeceği, konforu az ama sıcacık bir ev. Çok da kaliteli bir muhit değil. Benim düşüncem bir ev alıp ya da bu evi kiraya verip kiraya çıkmaktı. Ama bunları düşünürken hep çalışırım gibi geliyordu. Şimdi ise çalışmaya ara vermek ve bebeğe bakmak istiyorum. Ama ben çalışmazsam bizim bu evden taşınma şansmız yok çünkü kirası daha büyük ve güzel bir evi karşılamaz. Ama burada oturursak bebeğe zar zor bir yatağı anca sığdırabileceğim. Yani güzel, şirin bir odası olmayacak. Hep özendiğim şeylerdi. Bilemiyorum. Ne pahasına olursa olsun çalışıp iyi bir ev mi yoksa bebeğe bakmak mı. Çalışırsam stres yaşayacağım. Yılların yorgunluğu var üzerimde. Bazen çok üzülüyorum. Eşim de öyle. İnsanlar ne düşünür, bi evden taşınamadınız derler diye de üzülüyorum. Belki saçma ama yıllardır söylüyor çevremdekiler sen daha iyisini hak ediyorsun diye. Hatta bebek olunca burada kesinlikle yaşanmaz diyenler oldu. Üzerimde çok baskı var, hem özendiklerimi yapamamak hem de bir ev değiştirmeye bile cesaret edememekle suçlanmak gibi. Bakıyorum ne güzel odalar, ne güzel yataklar var. ama ancak ben çalışırsam kızım böyle bir odaya eve sahip olur. bilemiyorum. bensiz kalması uğruna güzel bir yaşam mı sunmalıyım ya da elimdekilerle yetinip kısmeti böyleymiş mi demeliyim. Bensiz kalmasına da gönlüm razı olmuyor. kendimi bazen çok çaresiz hissediyorum. yani bir şeylere mecbur olma düşüncesinin verdiği üzüntü. siz olsanız ne yaparsınız bakıcı ve güzel bir ev mi, anne ve sadece küçücük bir yatak mı? :25:

Sevgili arkadaşlar,
Belki yaşanan bunca sıkıntının arasında çok önemli değil ama fikirlerinize ihtiyacım var. 5 aylık hamileyim ve çalışıyorum. Bebek bizim için sürpriz oldu, yani beklenmeyen bir zamanda oldu diyelim. Küçücük bir evde yaşıyoruz. Pek çok gencin tercih etmeyeceği, konforu az ama sıcacık bir ev. Çok da kaliteli bir muhit değil. Benim düşüncem bir ev alıp ya da bu evi kiraya verip kiraya çıkmaktı. Ama bunları düşünürken hep çalışırım gibi geliyordu. Şimdi ise çalışmaya ara vermek ve bebeğe bakmak istiyorum. Ama ben çalışmazsam bizim bu evden taşınma şansmız yok çünkü kirası daha büyük ve güzel bir evi karşılamaz. Ama burada oturursak bebeğe zar zor bir yatağı anca sığdırabileceğim. Yani güzel, şirin bir odası olmayacak. Hep özendiğim şeylerdi. Bilemiyorum. Ne pahasına olursa olsun çalışıp iyi bir ev mi yoksa bebeğe bakmak mı. Çalışırsam stres yaşayacağım. Yılların yorgunluğu var üzerimde. Bazen çok üzülüyorum. Eşim de öyle. İnsanlar ne düşünür, bi evden taşınamadınız derler diye de üzülüyorum. Belki saçma ama yıllardır söylüyor çevremdekiler sen daha iyisini hak ediyorsun diye. Hatta bebek olunca burada kesinlikle yaşanmaz diyenler oldu. Üzerimde çok baskı var, hem özendiklerimi yapamamak hem de bir ev değiştirmeye bile cesaret edememekle suçlanmak gibi. Bakıyorum ne güzel odalar, ne güzel yataklar var. ama ancak ben çalışırsam kızım böyle bir odaya eve sahip olur. bilemiyorum. bensiz kalması uğruna güzel bir yaşam mı sunmalıyım ya da elimdekilerle yetinip kısmeti böyleymiş mi demeliyim. Bensiz kalmasına da gönlüm razı olmuyor. kendimi bazen çok çaresiz hissediyorum. yani bir şeylere mecbur olma düşüncesinin verdiği üzüntü. siz olsanız ne yaparsınız bakıcı ve güzel bir ev mi, anne ve sadece küçücük bir yatak mı? :25:
Ah su toplumsal baskilar...birseyi isterken once kendiniz icin istemelisiniz...hamileliginizden dolayi duygusalsiniz ve oylee dusunyorsunuz...kendinizi iyi hissetmeniz acisindan calismanizi tavsiye ederim.cunku bu durumda istemediginiz bir evde istemediginiz sartlarda cocugunuzada verimli olabileceginizi dusunmuyorum manevi yonden.simdiden kafaniza takilmis bircok sey kendinzii ve bebginizi toparladiktan snr pekala calisabilirsiniz bircok anne gibi bu sizin kotu ilgsiz bir anne olacaginiz anlamina gelmez.yavrunuzla mutlu gunler gecirmeniz dilegiyle...

Bir bebegin ve daha dogrusu bir çoçugun annesi ile çok vakit geçirmekye gerek yok, önemli olan kaliteli vakit geçirmek, cocugun ile ilgilenmek, ona sefkat, sevgi vermek ve ayni zamanda sinirlari izah etmek, hayati ögretmek. Bunlarn hepsinide çalisan bir bayan olarakta yapabilirsiniz.

Sizin yerinizde olsam çalismayi seçerdim ve bebegim için daha güzel bir ortami olsun isterdim. Hem sizinde hevesiniz olur. Bu ilk bebek heycani hiç bir zaman geri yasiyamazsiniz. Hem bir bebek için ayri odasi olmasida güzel. Böylece esin ile halen özeliniz kaliyor ve uykusuzlugun daha azalir. Bebek ile ayni odada yattiginizda ikinizde mecbur uyanuyorsunuz bebek uyandiginda. Ayri oda oldugunda bi siz gece bebegin yanina gidersiniz, bir esiniz.

Son düzenleme:
Sevgili arkadaşlar,

ben şahsen bebeğime bakmayı bebeğimle ilgilenmeyi tercih ederdim. bırak kim ne derse desin. senin hangi evde oturduğun taşınıp taşınmadığın kimseyi alakadar etmez. evet herkes çok iyi evlerde oturmayı en iyi eşyaları kullanmayı hak eder. bence eviniz küçük olsun ama evinizde huzurunuz mutluluğunuz olsun. bak başka eve geçersen kendin diyosun mutlu olamazsın. zaten bi süre bebeğin odası olsa da odasında yatamaz bu konuyu bebeğin doğup büyüdükten sonra düşünürsünüz. şimdilik sen hamileliğini bebeğini düşün stres yapma. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

çalışan anne . çalışmayan anne konusuna hiç girmeyeyim.. herkesin kendi seçimi kendi doğrusu kendi imkanları ile ilgili..

bebek odalarını aslında anne kendisine alıyor.. bebek, güzel oda yok tek yatak ne anlayacak.. 20 aylık kızım var odasındaki eşyaları camdan atsam alkış yapar güler kikir kikir:)

çalışmanız maddi ihtiyacınızdan dolayı ise söyleyecek söz yok.. mecbur çalışacaksınız, ama 1000 liradan aşağı bakıcı bulunamadığını düşünürseniz değer mi siz karar verin.. eşya ev için kenara para atmanız mümkün olacak mı? bebeğin bissürü masrafını da eklersek..

sadece büyük ev yeni eşya ise çalışma isteğinizi bence erteleyin..

bebeğinizi bırakıp eşya için çalışmak anlamsız bana göre..

hele biraz büyüsün, işinize döner eşinizle beraber ev eşya ne hayaliniz varsa yaparsınız.. en güzel bebek odasını da alırsınız..

küçük ama şirin bir evim keşke benim de olsaydı.. bebekle temizlik yaparken o küçük ev bile gözünüzde şatoya dönüşecek:)

çok mecbur olmadıkça anneme bile bırakmadım kızımı.. kimse anne gibi olamaz.. yakında anlayacaksınız ne demek istediğimi hayırlısı ile bebeğinizi kucağınıza alınca:)))

Bebek ne mi ister? Esya degil, kocaman bir oda degil, suslu cibinlikler sekilli rengarenk halilar, suslu puslu perdeler degil, anneyi ister. Zaten belli bir yasa kadar bebegin guzel esya algilari kapali, sadece anne baba algisi acik olacak. Yani hevesiniz olan bebek odasina kavussaniz bile bebegin umrunda olmayacak. Zaten 3 4 yas gibi krese anaokuluna baslayinca zaten calisip istediginiz cocuk odasina kavusabileceksiniz.

Tüm yorumlar için teşekkür ederim. Umarım herkesin gönlünden geçen güzel şeyler gerçek olur hayatta. Sanırım tek odaklanmam gereken şey bebeğin sağlığı, güzel bir hamilelik dönemi. Sevgiler.

Sevgili arkadaşlar,

eviniz ne kadar kötü?
yani anlatınca yıkık dökük gibi bir şey canlandı gözümde.
sorun sadece küçük olmasıysa bence evden çıkmayın.

eviniz sağlık koşulları açısından sıkıntı yaratmayacaksa kalın orada. çocuğunuz emin olun niye odam yok yeaaahhh diye ağlamayacak

Eğer maddi olarak zorluga dusecekseniz Bence calismalisiniz..

Çocuklar cok cabuk buyuyorlar... Ve akillari erdiğinde istediği kiyafeti telefonu bilgisayarı alamadiginda suratini düşürdüğünde daha çok uzuleceksiniz...

Ki dünya öyle hizli gelişiyor ki çocukların isteklerine yetişmek imkansiz 10 15 yil sonrasini hayal bile edemiyorum....

Annesi calistigi için mutsuzluga sürüklenen çocuk görmedim... Daha sorumlu kendi kendine yetebilen çocuklar oluyorlar..

Bir bebeğin en kritik dönemi 0 6 yaştır.Bu hem anne sevgisi hem ilgisi açısından çok öenmli bir dönem.Bu dönemde yaşadıkları ve hissettikleri geleceğini çok etklieyecek.Yani ben kesinlikle böyle düşünüyorum.Bebeklik ve çocukluk dönemi en önemli dönem.

Bende kızımın güzzel bir odası olsun istiyorum ama şartlar elvermiyor.Böyle olması gerekiyor demek ki diyorum.Üstünde durmamak lazım yani.

Sizde bebeğinizle ilgilenin.Ne zaman ne olacağı belli değil.Ama ileride size çocuğunuz neden bana sevgi veremedin dediğindemi yoksa neden odam yok dediğindemi daha çok üzülürsünüz bunu düşünün....

Eğer maddi olarak zorluga dusecekseniz Bence calismalisiniz..

Çocuklar cok cabuk buyuyorlar... Ve akillari erdiğinde istediği kiyafeti telefonu bilgisayarı alamadiginda suratini düşürdüğünde daha çok uzuleceksiniz...

Ki dünya öyle hizli gelişiyor ki çocukların isteklerine yetişmek imkansiz 10 15 yil sonrasini hayal bile edemiyorum....

Annesi calistigi için mutsuzluga sürüklenen çocuk görmedim... Daha sorumlu kendi kendine yetebilen çocuklar oluyorlar..

Asıl sorun, benim çalışırken mutsuz olmam. Öğretmenlik yapıyorum ve diyorum ki başkalarının çocukları mutlu olsun diye kendi çocuğumu görememek, en güzel anlarını yaşayamamak beni mutsuz edecek gibi geliyor. 1 sene sonra zaten yine çalışacağım, çalışmadan duramam ki ben.

Hamilelik dönemimi tek odalı bir evde geçirdim. Bebeğimi 2 yaşına kadar 1+1 evde büyüttüm. Şimdi kızımın bir odası var ama sadece gece yatmak için giriyor. Evin boyutları yada içindeki materyaller değil bebeğinizle geçireceğiniz kaliteli vaktiniz önemli.

Back
X