Bir ben mi boyleyim

Gelen insn da bakmasın çocukluğum nihayetnde
Ama bende sizin gbi takintiliyim misafir geleceği zaman deli gbi temizlik yaparm (iki çocuğum var bu arada)

Bu ara pek kimseyi cagiramiyirm.ama genelde çok severm cagirirm yetistirirm de herşeyi

Bir de herkesin bünyesi bir değil ya da herkes yapacak diye düşünmeyin sizin bunyeniz bunu kaldırıyor boylesiniz ve böyle.kabullenin bosverin

Bakın ne güzel demişsiniz, ben de istisnalardan olduğumu düşünürdüm🥰

10 kere temizlemek işin zaten nasıl derler, birinden sıkılınca "of 10 kere dedin ya tamam" dersiniz hani. Ama o 10 değil aslında 2 kere söylemiştir. O tarz bir söylem olarak algılayın. Yoksa 10 kere orta sehpanın tozunu almıyorum tabi ki🙈 Çok fazla panik olmak, özenmek, mükemmel olsun istemek gibi düşünün. - bu arada şu mükemmeliyetçi huyumu yenmeliyim o ayrı- Bizim ev 200 metrekare, takıntılı değil normal bir titizlikte olduğunuzda yine çok yorucu oluyor. 🤷🏼‍♀️🤗😊
Hayatım boyunca temizlik takıntım olmadı ama yeni evlenince, malum ev gezmeleriyle oluştu diyeyim.
O da millet görecek, ben hayatımda ev gezmesi kültürü, gündür falan filan bilmemiş biri olarak kapı kulplarına, elektrik butonlarına kadar gelmeden önce siler, parmak izi kalmasın diye uğraşırdım😂
Benim evim de o büyüklükte, 2 odam kullanılmıyordu çocuklar olmadan önce, ona rağmen takardım.
Çocuklardan sonra temizlik algısı banyo temiz olsun, etrafta eşya olmasın, yerde çer çöp kırıntı olmasın yeter boyutuna geliyor😂
Yoksa eskisi gibi olsa eve kimseyi almam mümkün olamaz, yardımcı kadın gittiğinden yarım saat sonra bile savaş alanı çünkü😍
Yani geçecek, hayat mecbur geçirtiyor o titizlik durumunu.

İstisna derseniz bu zaten pek çoğu öyle aslında ama aman tepki gelmesin istisna yazayım anlamına gelir. Ben üstüme alınmadım, çünkü misafir sevmiyorum o güruha dahil değilim yani malesef, sevsem keşke :) Pis de olabilirim ayrıca üç günlük dünyada deli divane temizlik yapıp hayatı kaçırmaktan iyidir. Ben gerçekten iyiliğiniz için söylemiştim. Kompleks tedavi gerektiren bir hastalık mı bilmiyorum bile inanın varsa böyle bir sıkıntım tedavi de oluurım sorun değil. Ama bu sizin durumunuzun en azından geleceğiniz çocuğunuz eşiniz adına destek gerektiren bir durum olduğu gerçeğini değiştirmiyor :) İyi geceler.

Bu sizin bakış açınız. Siz "tepki gelmesin" diye yorumlayabilirsiniz tabi ki, bu demektir ki siz o açıdan bakarak istisna derdiniz.

Ama ben herkesi tanıyamacağım için, başkalarını da zan altında bırakıp, kırmamak adına söyledim "benim gördüklerim böyleydi" diye. Yani haklı çıkmak adına burada neden söylemler çarpıtılıyor anlamıyorum. Siz öyle anladınız diye ben öyle söylemiş olmak zorunda mıyım yahu? Bırakalım bu duyarları, alınganlıkları.

Bu arada korkmayın, gerçekten 10 kere silmiyorum. Mübalağa idi o tamamen, çok titizlendiğimi göstermek için. Lütfen iyilik adı altında kimseye tedavi önermeyin, karar mercii değilsiniz çünkü. Bu biraz iyilik değil, saygısızlık olur. Karşılık olarak da tabi ki aynısını görürsünüz. Size de iyi akşamlar.

Hayatım boyunca temizlik takıntım olmadı ama yeni evlenince, malum ev gezmeleriyle oluştu diyeyim.
O da millet görecek, ben hayatımda ev gezmesi kültürü, gündür falan filan bilmemiş biri olarak kapı kulplarına, elektrik butonlarına kadar gelmeden önce siler, parmak izi kalmasın diye uğraşırdım😂
Benim evim de o büyüklükte, 2 odam kullanılmıyordu çocuklar olmadan önce, ona rağmen takardım.
Çocuklardan sonra temizlik algısı banyo temiz olsun, etrafta eşya olmasın, yerde çer çöp kırıntı olmasın yeter boyutuna geliyor😂
Yoksa eskisi gibi olsa eve kimseyi almam mümkün olamaz, yardımcı kadın gittiğinden yarım saat sonra bile savaş alanı çünkü😍
Yani geçecek, hayat mecbur geçirtiyor o titizlik durumunu.

Benim kedim var, o beni çok yoruyor. Yani inanın normal bir ev 1 kere siliniyorsa bizde 3 olmak zorunda. Ama şöyle söyleyim misafirden kastım nasıl derler, mesela atıyorum kayınvalidemin dünürü olabilir mesela. Ama onun dışında yakınlara misafir gözüyle bakmadığım için onlar istediği gibi gelsin🤷🏼‍♀️🤗 Dediğiniz gibi ben şuan bekarım. O yüzden yap kızım temizlik bunlar rahat günlerin modundayım 🤣 İleride çocuk mocuk olursa mecbur salmayı öğrenicez. 💜🥰

çocugun olmuş diye dünyanı bukadar küçültme etrafında insan kalmicak sen istesende kımse gelmicek ve sıkılacaksın yapma kuzenım senın gibiydi kalabalık sülaleyiz dert yanıyor şimdi kimse kapımı çalmıyor diye eşin bile sıkılır bu hayattan o bi bebek sen ona göre yaşama onu senın haytına alıştır

Benim kedim var, o beni çok yoruyor. Yani inanın normal bir ev 1 kere siliniyorsa bizde 3 olmak zorunda. Ama şöyle söyleyim misafirden kastım nasıl derler, mesela atıyorum kayınvalidemin dünürü olabilir mesela. Ama onun dışında yakınlara misafir gözüyle bakmadığım için onlar istediği gibi gelsin🤷🏼‍♀️🤗 Dediğiniz gibi ben şuan bekarım. O yüzden yap kızım temizlik bunlar rahat günlerin modundayım 🤣 İleride çocuk mocuk olursa mecbur salmayı öğrenicez. 💜🥰
Ovv bir hayvanın aile üyesi olması en zoru ve titizliğin gerçekten yüksek boyutta olması gerekir zaten.
Allah kolaylık versin, 3 kere silmek yetiyorsa yine iyi.
O da evlat işte, sevgisi 10 100 kere silmeye bile bedel😍
Ayrıca o kv dünürler falan misafir olmuyor, kusur güruhları diyoruz onlara😂
Hazırlığı 10 gün önceden başlar, çatal bıçak bardaklar pamuklu bezlerle silinip su izleri alınıp parlatılır falan( iyi ki titiz değilmişim!)
Aman senede 1 gelsinler zaten, diğerleri kabul ettiğimiz her an☺️

Ovv bir hayvanın aile üyesi olması en zoru ve titizliğin gerçekten yüksek boyutta olması gerekir zaten.
Hazırlığı 10 gün önceden başlar, çatal bıçak bardaklar pamuklu bezlerle silinip su izleri alınıp parlatılır falan( iyi ki titiz değilmişim!)
Aman senede 1 gelsinler zaten, diğerleri kabul ettiğimiz her an☺
Su çatal kaşık kısmını okuyana da dedmki çok haklı kusur guruhu falan :KK70:
Pamuklu bezle su izlerini aldinca gozlerm :KK57: oldu :KK70:
Aha dedm hiç aklıma.oyle bişey gelmedi nedenki diye kendimi sorgulattin bana :KK70:

Misafir sevmemek kötü birsey mi?
Kaynaniz sizi "misafir sevmiyorsun" diye yaftaladiginda "haklisin annecim ya. Ozellikle cocuktan sonra kafam kaldirmiyor. Boyle iyi" diyebilirsiniz. Missfir sevmemek ayip mi günah mi? Insan birseyi sevmiyor diye kotulenebilir mi? Sevmiyorsa sevmiyordur.
Onun disinda, hayatinizin odak noktasinin cocugunuz olmasi bana gore dogru bir hareket degil. Hic istemeden kendi basina hareket edemeyen,devamli onayinizi almak isteyen, icine kapanik, kendi oyu kuramayan bir cocuk meydana getirebilirsiniz. Etrafimdan gozlemledigim bu yonde (ki uzun zaman cocuklarla calistim hem gönüllü olarak hem is olarak) . Bir diger etki olarak siz cocugunuza bağımli olabilirsiniz. Onu her an tutmaya calisabilir - o sizden uzaklasip dış dunyaya karistikca -arti size ihtiyac duymamaya basladikca kötü bir ruh haline burunebilirsiniz.
sahsen ben saclarini benim icin süpürge etmis bir annem olsun istemezdim.
Biraz kendinize zaman ayirmaya çalisin. Cocugunzuu oyun grubuna falan birakin hic yoktan haftada bir iki kendinizle basbasa kalin derim ben. Misafirlerden de once...

Aman senede 1 gelsinler zaten, diğerleri kabul ettiğimiz her an☺

Evet kesinlikle can o da, koltuk üstündeki tüyleri koli bandı ile temizliyorum. Allahtan velet sadece tek bir koltukta yatıyor, öyle öğrettim🤣 bantları ince uzun şekildr yapıştırıyorum sonra cart cart çekiyorum ağda gibi 🙈🙈🙈 Kayınvalide için yaptığınız benzetme on numaraydı. Dediğiniz gibi hep gelmesinler az gelsinler 🙈🙈🤣

Mesela ben misafir sevmiyorum. Çünkü çok titiz olduğum için dünyaları pişiriyorum, aman aç kalmasınlar aman şunu da yesinler. Her yeri 10 kere temizliyorum filan.. Çok yıpratıyorum kendimi, o yüzden de sevmiyorum. E bebeğim olsa bir de, tahminen ben de sizin gibi olurdum. O titizlikle, bebeğimi ihmal etme korkum olurdu. Eltiniz misafirlere sizin kadar özenmiyordur belki o yüzden de habire çağırabiliyordur rahat rahat. Misafir seven insanlara bakıyorum, çok rahatlar. Allah ne verdiyse yenilir modunda ya da pis, dağınık yaşıyorlar🙈🙈 tabi istisnalar vardır ama benim şimdiye kadar gördüklerim çok rahat olduklarıydı her anlamda.
Dogru bir onerme. Ben de misafir agirlamayi cok severim ve gercekten cok rahat bir insanim. Benim evime gelen kisi beni sevdigi icin , sohbetimden keyif aldigi icin gelsin. Gelince de yani bir zahmet sofrayi kurmaya kaldırmaya yardim etsin :)

Benim annem de misafirden once panik olan,tüm ev halkini geren, burnumuzdan getiren bir insandir. O yuzden yillarca misafir sevmediğimi zannederdim. Sonra kendi evime bir ciktim ki meger ben misafir severmisim. Sadece o paniği sevmezmisim. O yuzden kendime cok rahatim. Gelen misafire emrivaki yapip sacimi boyattiğim bile olmustur. Evime gelecek kadar yakin olan insan zaten canimdir benim,bebisimdir. Neden kendimi kasayim ki? Cok guzel tertemiz bir ortamda,cesit cesit yemek yerken sohbet etmek istiyorsa kafede bulusalim. Eve gelmisse yağlı yağlı misir patlagi yiyip konusalim :) ben kalp ev samimiyeti

Dogru bir onerme. Ben de misafir agirlamayi cok severim ve gercekten cok rahat bir insanim. Benim evime gelen kisi beni sevdigi icin , sohbetimden keyif aldigi icin gelsin. Gelince de yani bir zahmet sofrayi kurmaya kaldırmaya yardim etsin :)

Benim annem de misafirden once panik olan,tüm ev halkini geren, burnumuzdan getiren bir insandir. O yuzden yillarca misafir sevmediğimi zannederdim. Sonra kendi evime bir ciktim ki meger ben misafir severmisim. Sadece o paniği sevmezmisim. O yuzden kendime cok rahatim. Gelen misafire emrivaki yapip sacimi boyattiğim bile olmustur. Evime gelecek kadar yakin olan insan zaten canimdir benim,bebisimdir. Neden kendimi kasayim ki? Cok guzel tertemiz bir ortamda,cesit cesit yemek yerken sohbet etmek istiyorsa kafede bulusalim. Eve gelmisse yağlı yağlı misir patlagi yiyip konusalim :) ben kalp ev samimiyeti

Çok tatlısınız. 😊 Bence de bu çok doğru mantık. Başka bir yorumumda belirtmiştim ben de, misafirden kasıt baya baya misafir. Ama onun dışında dostlarımız bu kavrama dahil değiller dediğiniz gibi. Ben hiçbir dostumun evindeki ayrıntıyı fark etmiyorum mesela. Çünkü çene çalmaktan bakmıyorum ki.. İlgilenmiyorum. 🙈

Gelen insn da bakmasın çocukluğum nihayetnde
Ama bende sizin gbi takintiliyim misafir geleceği zaman deli gbi temizlik yaparm (iki çocuğum var bu arada)

Bu ara pek kimseyi cagiramiyirm.ama genelde çok severm cagirirm yetistirirm de herşeyi

Bir de herkesin bünyesi bir değil ya da herkes yapacak diye düşünmeyin sizin bunyeniz bunu kaldırıyor boylesiniz ve böyle.kabullenin bosverin
Konuyla alakasız ama üçüncüye mi hamilesiniz maşaallah:) Konu sahibi çocuğunuz büyüyünceye kadar kimseyi cagirmayin rahat edersiniz

misafir gelecek diye neden dip kose temizlik? ben yapmam dip kose..neden cam sileyimki? neden perde yikayimki, zaetn temizse yani..gorunen seyleri temizleyin, onceden ikram hazirlayabilirsen onceden hazirla. yani biraz abartmissin bence..evet cocuklarin duzeni bozulunca bende bazen heyecanlanirim. mesela cocuklarimi en gec 8 de yatirmaya calisirim, ama biri geldiyse o gunluk musaade ederim. zaten gelenlerde 1 e kadar oturmaz o durumda. ancak kardeslerim filan gelirse gece kadar kalirlarsa, babalari yatirir cocuklari. kizim biraz sorunlu 2 yasinda onu benim uyutmam gerekir..o da duruyor..yani duzeni bozulmasin diye diye bence bazi seyleri kaciriyoruz. ha demiyorumki haftada 3-4 gun misafir gelsin, onu bende sevmem zaten..ama olur yani..

ben inanki cocuklarla birlikte yemegi tatlisini yaparim..ustune birde borek acarim..ha o sirada cocuklar napar. kimi yanima gelir mutfaga kimisi tv izler biraz. olsun o kadarcik. yani yarim saat tv hangisi izlemiyor? kaldiki misafir binde bir gelecekte boyle olacak. yoksa sabahten yemeklerimi yapip cocuklarla disari cikma derdinde oluyorum ben genelde. kutuphane carsi pazar, hayvanat bahcesi, market alisverisi..bazen kahve dondurma keyfi, park, oyun salonlari...alternatif var..cumartesi gunu kahvaltiya bile gittik 4umuz..yani evet cok kolay olmadi, ama eminim babalari olsaydi ya da bana yardimci olmak icin biri gelseydi daha cok simaracaklardi. bahaneyle buyuk oglum mihlama yedi ilk defa hemde bayilarak, kucuk oglumda sucuklu yumurta..dunyalar benim oldu yemedikleri seyi yedikleri icin :)) ahahaha ne guzel yine kendimi bi ton ovdum rahatladim :KK70:

Evet abartıyorsun. Eltini yerdiğini düşünmedim yerilecek bişey yapmıyor çünkü

Ben de aynı sizin gibiyim. Çocuklarım 6 ve 7 oldu ama hiçbir şey değişmedi. Misafirlikten de hiç hoşlanmam. Kimse benim düzenimi bozmasın.

Eltiniz gibi bir komşu vardı eski evimde. Ufacık çocuğuyla her gün 12-15 te evden çıkar, komşu komşu gezer akşam 6 da eve gelirdi. Akşamları sadece makarna pişirirdi. O taşındıktan sonra yerine gelen kiracı 10-15 Şişe çamaşır suyu aldım ev rezalet demişti. Yani böyle tipler var ama sefil bir şekilde yaşıyorlar.

İyi geceler hanimlar. İki buçuk yaşında bir bebegim var. Bütün gun tüm enerjimi ona harcıyorum. Yemesi içmesi giymesi oyması banyosu derken bir de ev işleri artı yemekler hopp akşam oluyor. İnanır misiniz, erkenden kalkıyorum ve yatana kadar bebeğimin bir öğünü sarkmasin, oyun da oynayalım, kitapta okuyalım diye diye zar zor günü bitiriyorum. Gün içinde ne bir dinlenme ne bir şey. gündüz uyuduğu bir buçuk saat hariç.

Bir yere gitsem ya da günler öncesinden haberli gelecek bir misafirim olsa ayda yılda bir çok stres yapıyorum çünkü evim hiç temiz kalmıyor eee derin temizlik yapmadan da içime sinmez. Akraba, tanıdık, eş dost bizden çok yerlere, perdelere, camlara bakıyor malum . : ) O yüzden de mümkün oldugunca.misafir olaylarından uzak duruyorum, zaten bebeğim bana zorluk olarak yeter diyorum bir de misafiri kaldiramam düşüncesindeyim. Bir eltim var. İki çocuklu biri büyük biri küçük, kadın iki günde bir aksama kadar misafirleriyle günü geçiriyor. Bazı akşamlar da misafir ağırlıyor. Düşünüyorum, ya diyorum ben mi tuhafim? Ben biri gelince bebeğimin düzeni bozuluyor diye kendi hayatimdan bu kadar kisarken, elti ya da başkası nasıl bu kadar misafir agirlayip, bebekle ilgilenebiliyor? İnanın amacım eltiyi yermek falan değil, sadece elti değil ki, çevremde böyle çok anne var. Kaynana tarafim, misafir sevmediğimi ima etmeye başladı. Eltime bakınca evet öyle görünüyorum ama bebeğim herşeyden önce gelmeli, abartıyor muyum?
Bazı insanlar gerçekten çok pratik becerikli olabiliyor ben de hayret ediyorum. Ama bı siz kadar da değilim yetisebildigim kadar yapmaya çalışıyorum. Eliniz agirsa yavassa ondan da olabilir

Back
X